Dvouletá holčička si sahá na fifku a do kalhotek - vysvětlení, že se to nedělá, nepomáhá
Maminky, poslední dobou si moje dvouleťačka často sahá do kalhotek a do fifky. Dřív to vůbec nedělala. Vysvětluju ji, že se to nedělá, ale je to k nicemu😕 mamka mi říká že to děti dělají já ale teda nevim....... Nevíte, co s tím? Děkuju
Proc bys zakazovala a ještě ji na to upozornovala.
Prostě doma, sama, umyté ručičky.
Synovi je rok a hraje si na nočníku s pindourem a rozhodně ho netrestam a nezakazuji, dělají to uz v brise a budou to dělat celý život. Je to normální.
Moje dcera tím neverbálně vyjadřuje, že potřebuje na záchod. Jinak to děti dělají často, na dětské gyndě nám profesor říkal, že si tak jednak dělají dobře a že si do pochvy celkem často schovávají oblíbené předměty.
Koukla bych, jestli nemá nějakou opruzeninu, nebo něco, ale jinak zkoumání genitálu je normální. Vysvětli jí, že je to soukromá záležitost a věci ohledně hygieny, a nech jí zkoumat...
Ok holky. Uklidnily jste mě že je to normální. To jsem ráda! Děkuju!
Též jsem nikdy nezakazovala a prcek to dělá jen na záchodě nebo večer při čtení pohádky, venku na to ani nepomysli, má co dělat. Pokud tvá holčička se seznamuje se svym tělem, tak to období intenzivního zkoumání přejde do méně intenzivního, neboj. Pokud si s ní hraje z nudy, tak ji jen zabav-zmen pozornost na něco zajímavého.
Můj kluk to dělá, když je z něčeho nervózní... A když ho karas, že něco udělal špatně a on jako reakci vrazí ruce do gati, je to teprve peklo. Ale holt je to u něj "tik".
@cilkat lepsi nez ohryzane nehty,z tohohle vyroste 🙂
Úplně normální, ale jak už někdo psal, vysvětlovat, že v soukromí a já teda holkám říkám, že jen doma. Ta starší (4,5) už to nedělá tak často nebo jsem ji už dlouho nepřistihla. A moje malá (2,5) teď zkoumá dost, hodně si za ni občas tahá, až ji má červenou, tak ji vysvětluju, že pipinka je hodně citlivé místo a že by jí mohla bolet, když ji bude takhle tahat a že by si do ní mohla zanést i špínu, tak ať je na ní hodně opatrná. Takže já jí neříkám, že se to nedělá, ale když to dělá v obýváku u pohádky, kde jsme všichni, tak ji upozorním, že tady ne.

Vysvetlit ji,ze se to dela v soukromi.Cim vic ubdes zakazovat,tim vic to bude delat