icon

Enterococcus faecalis a Escherichia coli u dítěte: Jak léčit?

dixi86
4. srp 2023

Dobrý den, dcerka má nález. Nesetkal jste se s tím někdo a pokud ano, jak jste vyřešili? máme mít ATB, zatím zkoušíme vyrobené čípky, ale moc jí to bolí, rozpulit nejdou. Funguji na to ATB ustne? nebo jina alternativa? Moc dekuji

drakenn
4. srp 2023

Tohle je hlavně zanedbané hygiena. Holky se utiraji zepředu dozadu!

kristyn86
5. srp 2023

@drakenn Odpoved za zlateho bludistaka 🙈

kristyn86
5. srp 2023

@dixi86 To prvni nevim co je,ale E.coli jsem mela v pochve taky,kdyz jsem byla tehotna. Dostala jsem normalne globule. Jestli by pomohla i celkova atb.netusim. Asi by mohla. Zeptej se u lekare.

jancazao
5. srp 2023

@drakenn děláš si srandu? Tohle se může stát každé ženě. Nikdy se neutřeš, aniž by tam nezůstala byť jen mikroskopická stopa. A pak si dáš kalhotky a pohybem se ti to tam může dostat. Tyhle soudy si prosím odpusť.

jancazao
5. srp 2023

@dixi86 dcera měla, když jí byly 4 roky nějakou bakterii přenesenou z trávicího traktu. Dostala Macmiror s aplikátorem.
Pediatra nás tenkrát poslala na dětskou gynekologii.

drakenn
5. srp 2023

@jancazao nález těchto dvou bakterií není o nějaké mikroskopické stopě! Já si za svým názorem stojím. Maminka něco podcenila!

jancazao
5. srp 2023

@drakenn asi tomu rozumíš. Ale 5 letá už se utírá určitě sama. Takže se stane...
Když bylo dceři 5, určitě už jsem ji po každé velké nekontrolovala.

daisy95
5. srp 2023

@drakenn a v cem konkretne ji tyhle kecy pomuzou? Kdyz se pta jestli na to budou fungovat antb ustne? Ja se nedocetla ze by se ptala co kde podcenila nebo zanedbala?

kristyn86
5. srp 2023

@daisy95 Pomuze to pani vybit si svoji frustraci...A taky umi cist mezi radky a vi,ze se autorka pta,jak k tomu doslo...

lucka662006
5. srp 2023

@drakenn Ahoj, to je čirý nesmysl, takže se začneme všechny utírat zepředu dozadu (jako bychom to nedělaly....) a už nikdy nebudeme mít žádnou infekci. Kamarádky dcera to měla také a neteř také. Občas, když je organismus celkově, oslabený, se to prostě může stát.

lucka662006
5. srp 2023

Jinak konkrétně Ecoli je všude kolem nás, je i ve vodě v rybníku, atd., jde jen o to, zda organismus není oslabený a dokáže si s ní poradit sám, nebo ne, a infekce se tzv. rozjede, bakterie se přemnoží. Maminka se snaží zjistit informace, nevypadá jako typ, který by toto podceňoval. A zepředu - dozadu - že se ani pochvy 5, nebo třeba i 4 letá holčička nedotkne, to tedy dotkne, kalhotky se dotknou, ruka, voda....to je absurdní myšlenka, to by tu infekci museli mít všichni.

drakenn
5. srp 2023

@daisy95 prevence?

daisy95
5. srp 2023

@drakenn ona se nepta na prevenci.. a ani se nepta ne to jestli neco zanedbala nebo ne co ty si ji tu nezapomela vpalit..jenom sis potrebovala plivnout? Pta se na to jestli zaberou antibiotika ustne a nebo jestli je jina alternativa!

dixi86
autor
7. srp 2023

@drakenn Utírám jí z 98% já, manžel to ví také jak má utírat a zbytek neovlivním(školka a babička, ta má svoji hlavu). Na hygienu a mytí rukou jsem úchyl, ale 100% stav nezajistím.

dixi86
autor
7. srp 2023

Děkuji ženy. Samotnou mě to víc nez štve, ale něco neovlivnim, ač se snažím. Ohledně hygieny mám 100% čisté svědomí. To, že si dcerka sáhne někdy do kalhotek nebo se špatně ve školce umyje, apod. Neovlivním. Babičce, ktera ji utre 1x ročně též ne a ta to snad jako jediná ženská má světě dělá opačně a nechápu proč a nevysvětlite ji to. Nakonec dávám zatím čípky a snad se povede všeho zbavit. Rozjely se ji poprvé jednou kvasinky po ATB a od té doby to bylo na střídačku špatně. Na gynekologii a i dětské byla. Ale člověk se toho moc ani tam nedozví. Dekuji všem a verte, ze jsou veci, na ktere nejste pysne, kort kdyz delate vse proto, aby to bylo dobre a je to naopak.

orangutan123
8. srp 2023

@dixi86 vůbec nic si z toho nedělejte, tady je hromadu lidí kteří si prostě potřebujou rýpnout. Držím palce ať je malá brzo fit 😊

jancazao
8. srp 2023

@dixi86 ať se člověk snaží sebevíc, někdy se stane. Nikdo za to nemůže.
Mě taky pediatrička obviňovala, že se o dceru špatně starám. Ale na gynekologii mi paní doktorka říkala, že za to nemůžu.