icon

Equazen olej u dítěte s rizikem autismu. Máte zkušenost?

molu18
31. bře 2025

Ahojte, chtela bych začít dávat synovi Equazen olej. Má 1,5 roka, moc nemluví, navyše nelze vyloučit autizmus (máme to v rodině). Máte někdo zkušenosti? Nemyslím jen u téhle diagnózy.
Děkuji.

makovice88
31. bře 2025

Je to předražené a složení nic moc. Hledej něco, kde bude lepší poměr EPA a DHA. Hlavne toho DHA, ten je na rozvoj mozku.
My dáváme Neurotresku, začínali jsme Cool treskou. Popřípadě i veganské oleje jsou fajn.

gbp
31. bře 2025

@molu18 já ho teda dávám a s tou řečí pokrok udělala, ale mohla to být náhoda, že zrovna v tom čase

molu18
autor
31. bře 2025

@makovice88 Zatím jsem dávala od Mollers 1.rybí olej, zachvíli ho doužívá a právě jsem někde zahlídla, že Equazen má i omega 6 mastné kyseliny které jsou prý taky důležité.. tak nevím..

makovice88
31. bře 2025

@molu18 Důležité jsou, ale přijímat je ještě v oleji je zbytečné. Omega 6 má člověk spíše nadbytek. 😔

Muzes kouknout na tento, jake má hodnoty a porovnat si to. Včetně složení, na to bych koukala obzvlášť: https://www.bornature.cz/neuro-treska-olej-z-tr...

molu18
autor
31. bře 2025

@makovice88 Děkuji. Když já se bojím toho konopného oleje, CBD u tak malého dítěte... Je pravda, že je to i z neznalosti, nic jsem si k tomu nestudovala..

anyyyn
31. bře 2025

Dcera to ve 2,5 letech měla kvůli febrilním křečem (předpis od doktorky), kontrolní eeg po dvou měsících vyšlo dobře, takže to zřejmě fungovalo. (Brala k tomu teda ještě piracetam.) Ale je to drahý. Zeptej se dr. jestli nestačí ten Mollers nebo jiný olej.

makovice88
1. dub 2025

@molu18 Jasny, tak bych začala tou Cool treskou, tam CBD neni. Proste by v součtu obou tech složek melo byt aspoň 1000 mg. Kdyz kouknu na Equazen, tak ten ma v te 5 ml davce EPA 186 mg a DHA 58 mg. To je strasne malo a jeste se to koupe ve slunečnicovém oleji, to nechces.

molu18
autor
1. dub 2025

@anyyyn Equazen vám doporučila doktorka?

makovice88
1. dub 2025

Jo a ještě, doktoři to předepisují, protože z toho mají prachy. Je to byznys.

ele_nka
1. dub 2025

@molu18 nám Equazen pomohl hodně. Syn se krásně rozmluvil a zvládl se krásně soustředit. Začali jsme ho brát na doporučení kamarádky(syn s autismem). Předtím jsme měli Mollers a ten nám nijak nepomohl.

anyyyn
1. dub 2025

@molu18 jo, neuroložka v nemocnici

pe_tu_ss_ka
1. dub 2025

U syna jsme dávali Equazen a během půl roku se nám rozmluvil (ve 2 začali a ve 2,5 mluvil, ve 3 letech ve větách). U dcery jsem vic zjišťovala složení a výrobu a dáváme do teď od značky Rosita. U dcery jsme začali dávat v roce tekutý a od 2,5 tobolky. Mluví ve větách od 2 let.

molu18
autor
1. dub 2025

@makovice88 Slunečnicový olej na 1. míste v složení Equazenu sa mi teda opravdu nelíbí..

makovice88
1. dub 2025

@molu18 No právě...

elesse
1. dub 2025

S rybim olejem obecne mame v rodine dobre zkusenosti. Dcera ho ale uplne odmita, exidtuje neco kvalitniho v kapslich? Ani ochuceny tekuty neprosel

pe_tu_ss_ka
1. dub 2025

@elesse rosita má malé kapsle a zvládne nám je zapít i dvou a půl letá. Petra Zehnálková a ig má popsané v čem je tohle značka ideál co do složení

molu18
autor
3. dub 2025

Děkuji, známé pravě taky doporučila neuroložka Equazen ale u staršího dítěte, i v poradně Dr. Max ho někomu doporučila lékárnice pro dítě s Aspergerem co jsem se dívala, tak nevím, zda to je všechno dobrým marketingem té farmaceutické společnosti, anebo na tom preparátů opravdu něco bude...

molu18
autor
3. dub 2025

@pe_tu_ss_ka Dívala jsem se na tu Rositu, četla jsem, že je to dost silné, že třeba začínat raději pomalu, po pár kapkách.. Má to kapátko? A jak stě prosím začínali vy? Moje dítě má 1,5 roku..

molu18
autor
3. dub 2025

@ele_nka Dávali jste olej? A od jakého věku?

molu18
autor
3. dub 2025

@gbp Od jakého věku? A olej?

gbp
3. dub 2025

@molu18 olej s příchutí vanilky. asi od dvou let myslim

pe_tu_ss_ka
3. dub 2025

@molu18 my začali dávat teda po kávové lžičce.. kapátko to nemá, ale dobře se s tím pracuje.