Equazen olej u dítěte s rizikem autismu. Máte zkušenost?
Ahojte, chtela bych začít dávat synovi Equazen olej. Má 1,5 roka, moc nemluví, navyše nelze vyloučit autizmus (máme to v rodině). Máte někdo zkušenosti? Nemyslím jen u téhle diagnózy.
Děkuji.
@makovice88 Zatím jsem dávala od Mollers 1.rybí olej, zachvíli ho doužívá a právě jsem někde zahlídla, že Equazen má i omega 6 mastné kyseliny které jsou prý taky důležité.. tak nevím..
@molu18 Důležité jsou, ale přijímat je ještě v oleji je zbytečné. Omega 6 má člověk spíše nadbytek. 😔
Muzes kouknout na tento, jake má hodnoty a porovnat si to. Včetně složení, na to bych koukala obzvlášť: https://www.bornature.cz/neuro-treska-olej-z-tr...
@makovice88 Děkuji. Když já se bojím toho konopného oleje, CBD u tak malého dítěte... Je pravda, že je to i z neznalosti, nic jsem si k tomu nestudovala..
Dcera to ve 2,5 letech měla kvůli febrilním křečem (předpis od doktorky), kontrolní eeg po dvou měsících vyšlo dobře, takže to zřejmě fungovalo. (Brala k tomu teda ještě piracetam.) Ale je to drahý. Zeptej se dr. jestli nestačí ten Mollers nebo jiný olej.
@molu18 Jasny, tak bych začala tou Cool treskou, tam CBD neni. Proste by v součtu obou tech složek melo byt aspoň 1000 mg. Kdyz kouknu na Equazen, tak ten ma v te 5 ml davce EPA 186 mg a DHA 58 mg. To je strasne malo a jeste se to koupe ve slunečnicovém oleji, to nechces.
Jo a ještě, doktoři to předepisují, protože z toho mají prachy. Je to byznys.
U syna jsme dávali Equazen a během půl roku se nám rozmluvil (ve 2 začali a ve 2,5 mluvil, ve 3 letech ve větách). U dcery jsem vic zjišťovala složení a výrobu a dáváme do teď od značky Rosita. U dcery jsme začali dávat v roce tekutý a od 2,5 tobolky. Mluví ve větách od 2 let.
@makovice88 Slunečnicový olej na 1. míste v složení Equazenu sa mi teda opravdu nelíbí..
@molu18 No právě...
S rybim olejem obecne mame v rodine dobre zkusenosti. Dcera ho ale uplne odmita, exidtuje neco kvalitniho v kapslich? Ani ochuceny tekuty neprosel
@elesse rosita má malé kapsle a zvládne nám je zapít i dvou a půl letá. Petra Zehnálková a ig má popsané v čem je tohle značka ideál co do složení
Děkuji, známé pravě taky doporučila neuroložka Equazen ale u staršího dítěte, i v poradně Dr. Max ho někomu doporučila lékárnice pro dítě s Aspergerem co jsem se dívala, tak nevím, zda to je všechno dobrým marketingem té farmaceutické společnosti, anebo na tom preparátů opravdu něco bude...
@pe_tu_ss_ka Dívala jsem se na tu Rositu, četla jsem, že je to dost silné, že třeba začínat raději pomalu, po pár kapkách.. Má to kapátko? A jak stě prosím začínali vy? Moje dítě má 1,5 roku..
@molu18 my začali dávat teda po kávové lžičce.. kapátko to nemá, ale dobře se s tím pracuje.

Je to předražené a složení nic moc. Hledej něco, kde bude lepší poměr EPA a DHA. Hlavne toho DHA, ten je na rozvoj mozku.
My dáváme Neurotresku, začínali jsme Cool treskou. Popřípadě i veganské oleje jsou fajn.