Fialové fleky u dítěte. Může jít o alergii?
Dobrý večer,mám na vás dotaz, zdali mi neumi někdo poradit, před chvílí jsem si u 6 lete dceři všimla finálových malých modřinek jakoby.
Nejsem si vědoma z ceho by to mohli být.
Byly jsme jen na zahradě,nic nejedli, jen si hráli venku lítali a skákali.
Máme i kočku jestli by to mohla být alergie ?
Vygooglila jsem si tě to vypadá jako petechie ale nevím z čeho
Docela mami strach.
Předem děkuji zaodpoved

@hanka_12345 strupy to nejsou.je to hladké.
Vůbec nemám ponětí. Je možné že to je ze škrábání.
Nebo že sluníčka, byly jsme venku cca 2 hodinky na zahradě
@kathrinepierce na petechie je jednoduchy "sklenickovy test" - narozdil od vetsiny pupinku a skvrnek petechie po pritlaceni nebledne, takze jeki pupinek cerveny i pres pritlacenou sklenicku, je to petechie. Pokud by to byly ony, tak bych u sveho ditete konzultovala telefonicky s detskou pohotovosti, oni jsou schopni zhodnotit, co je jeste potreba vzit na zretel.
@malytlustyhroch zkoušela jsem přes skleničku. Nemizi to. Proto mám obavy.
Děkuji za reakci
Taky bych si myslela, ze se mohla třeba skrabat. Naše malá to občas takhle taky uměla a než jsem na to přišla, strach byl takt velký 🙏🏻
Já bych sledovala, jestli se neobjevují jinde po těle a celkový stav dcerky (únava, teplota, nechutenství)..
@anpineapple vždyť já to samé, úplně vystresovana jsem.
Budu to.sledovat. díky za radu
Neseděl někde na kamíncích, popř. neškrábal se na tom místě, že by se mu udělaly modřinky?
@miryp no škrabala se když jsem přišla. A to by se mohlo stat ze škrábání?
Dneska říkala že ji ta ji trochu bolí ale teď už je to v pohodě prý
@kathrinepierce pardon, já přehlédla, že je to holčička. Ano, pokud se někdo na jednom místě urputně škrábe, tak si tím tlakem může udělat drobné modřinky. A právě toto vidím u dětí dost často (nejen našich).
@miryp no snad to bude v pohodě. Protože sama se strasim já se lekla že to jsou ty petechie ale k tomu se určitě přidávají další symtomy.
Ona je úplně v pořádku.
Včera jsem byly prostě venku a ona lítala, je možné že i z velkého tlaku na ty nožičky, běhali skoro 2 hodiny po té zahradě.
Uvidíme. Když to nezmizí do těch 3 dní tak radši půjdu k lékaři s ní.
@kathrinepierce chápu, je určitě vhodné to hlídat, ale spíš to bude opravdu jen obyčejná modřinka. Nemáte doma Heparoid? Pokud ano, můžeš tím místo promazávat, modřiny se potom rychleji vstřebávají.
@kathrinepierce ne, nemusi mit hned jine sxmptomy, ano muze to byt ze skrabani. Nikdo tu nema kouli 🤔 Na pohotovost bych neletela, k praktikovi ano 🤔
@kathrinepierce presne 👍 tak drzim palce!
@miryp moc děkuji za radu

neni to nejaka vyrazka? ze by to bylo rozdrbany a udelaly se tam strupy?