icon

Fialové fleky u dítěte. Může jít o alergii?

kathrinepierce
12. srp 2024

Dobrý večer,mám na vás dotaz, zdali mi neumi někdo poradit, před chvílí jsem si u 6 lete dceři všimla finálových malých modřinek jakoby.
Nejsem si vědoma z ceho by to mohli být.
Byly jsme jen na zahradě,nic nejedli, jen si hráli venku lítali a skákali.
Máme i kočku jestli by to mohla být alergie ?
Vygooglila jsem si tě to vypadá jako petechie ale nevím z čeho
Docela mami strach.
Předem děkuji zaodpoved

Fialové fleky u dítěte. Může jít o alergii?Fialové fleky u dítěte. Může jít o alergii?
hanka_12345
12. srp 2024

neni to nejaka vyrazka? ze by to bylo rozdrbany a udelaly se tam strupy?

kathrinepierce
autor
12. srp 2024

@hanka_12345 strupy to nejsou.je to hladké.
Vůbec nemám ponětí. Je možné že to je ze škrábání.
Nebo že sluníčka, byly jsme venku cca 2 hodinky na zahradě

malytlustyhroch
13. srp 2024

@kathrinepierce na petechie je jednoduchy "sklenickovy test" - narozdil od vetsiny pupinku a skvrnek petechie po pritlaceni nebledne, takze jeki pupinek cerveny i pres pritlacenou sklenicku, je to petechie. Pokud by to byly ony, tak bych u sveho ditete konzultovala telefonicky s detskou pohotovosti, oni jsou schopni zhodnotit, co je jeste potreba vzit na zretel.

kathrinepierce
autor
13. srp 2024

@malytlustyhroch zkoušela jsem přes skleničku. Nemizi to. Proto mám obavy.
Děkuji za reakci

anpineapple
13. srp 2024

Taky bych si myslela, ze se mohla třeba skrabat. Naše malá to občas takhle taky uměla a než jsem na to přišla, strach byl takt velký 🙏🏻
Já bych sledovala, jestli se neobjevují jinde po těle a celkový stav dcerky (únava, teplota, nechutenství)..

kathrinepierce
autor
13. srp 2024

@anpineapple vždyť já to samé, úplně vystresovana jsem.
Budu to.sledovat. díky za radu

miryp
13. srp 2024

Neseděl někde na kamíncích, popř. neškrábal se na tom místě, že by se mu udělaly modřinky?

kathrinepierce
autor
13. srp 2024

@miryp no škrabala se když jsem přišla. A to by se mohlo stat ze škrábání?
Dneska říkala že ji ta ji trochu bolí ale teď už je to v pohodě prý

miryp
13. srp 2024

@kathrinepierce pardon, já přehlédla, že je to holčička. Ano, pokud se někdo na jednom místě urputně škrábe, tak si tím tlakem může udělat drobné modřinky. A právě toto vidím u dětí dost často (nejen našich).

kathrinepierce
autor
13. srp 2024

@miryp no snad to bude v pohodě. Protože sama se strasim já se lekla že to jsou ty petechie ale k tomu se určitě přidávají další symtomy.
Ona je úplně v pořádku.
Včera jsem byly prostě venku a ona lítala, je možné že i z velkého tlaku na ty nožičky, běhali skoro 2 hodiny po té zahradě.
Uvidíme. Když to nezmizí do těch 3 dní tak radši půjdu k lékaři s ní.

miryp
13. srp 2024

@kathrinepierce chápu, je určitě vhodné to hlídat, ale spíš to bude opravdu jen obyčejná modřinka. Nemáte doma Heparoid? Pokud ano, můžeš tím místo promazávat, modřiny se potom rychleji vstřebávají.

marge_s
13. srp 2024

@kathrinepierce ne, nemusi mit hned jine sxmptomy, ano muze to byt ze skrabani. Nikdo tu nema kouli 🤔 Na pohotovost bych neletela, k praktikovi ano 🤔

kathrinepierce
autor
13. srp 2024

@marge_s uz jsem paní sestricce zasilala foto.rikala že ať se nebojim, že to může být i vyrazka.
Že ať to hlídám a kdyby náhodou by se to objevilo jinde ať přijdu a nebo ve větším množství
@marge_s

marge_s
13. srp 2024

@kathrinepierce presne 👍 tak drzim palce!

kathrinepierce
autor
13. srp 2024

@miryp moc děkuji za radu