icon

Hnisavé boláky u dcery. Co může být jejich příčinou?

ajamerci
27. dub 2025

Dobry den, mam 2,5 letou dceru ktery se stale delaji takove hnisave bolaky na rukou nohou sem tam i na tele. Nevite xo by to mohlo byt ? U kozarky dostava pouze triancinolom. Holka rika ze ji to boli a svedi. Porad se ji to vraci :(

Hnisavé boláky u dcery. Co může být jejich příčinou?
palja
27. dub 2025

@ajamerci a řekla vám na kožním, co to je? Vypadá to jako bradavice nebo kuří oko.

neomenia
27. dub 2025

Tyjo, to mi spíš připadá na nějakou stafylokokovou infekci. Zdá se mi to, nebo ne? Ale z fotky mi to připadá jako hnisavá ložiska.....Viděla bych to na punkci hnisu a dle kultivace léčbu... někdy je kontaminovaná celá rodina a dělá se dekontaminace na infekčním oddělení.

berenika39
27. dub 2025

Stále se jí dělají.... tohle je pro mě úplně mimo - přeci nemůžeš přihlížet tomu, co se jí děje. Hledej jiného lékaře, než kožního, kompletní vyšetření, co říká pediatr? Musí ji to bolet, trápí se s tím. Hnisavá ložiska nejsou sranda, může se to rozšířit, nevíš původ infekce. Prosím, nenech to být a zajdi jinam, začala bych pediatrem, pokud jsi nebyla. Chce to komplexní vyšetření.

1pomnenka
28. dub 2025
@neomenia

Tyjo, to mi spíš připadá na nějakou stafylokokovou infekci. Zdá se mi to, nebo ne? Ale z fotky mi to připadá jako hnisavá ložiska.....Viděla bych to na punkci hnisu a dle kultivace léčbu... někdy je kontaminovaná celá rodina a dělá se dekontaminace na infekčním oddělení.

@neomenia Přesně tak, šla bych k pediatrovi a trvala na stěrech. Podle výsledků nasadí léčbu, třeba antibiotiky. Na kožním už by nás neviděli.

kaczi3
11. srp 2025

Dobrý den, syn 11let, včera jsem mu tohle objevila na rukou, měla jsem to za bradavice, dnes (pondeli) na kožním mi řekla že ne, že potírat betadinkou a zalepit, když se stav nezmění, máme přijít za týden, pak jsme ještě byli u dětské, která mi vlastně řekla to stejné, vzala si stěry, napsala framykoin 4xdenně, k tomu mám dávat ibalgin a ve středu tam jdeme znovu. Co to je, nebo z čeho to je, nemám tušení, ale naše doktorky to řeší lépe než vaše, a vy máte malé dítě, nenechejte se odbýt.