icon

Horečka u devítiměsíčního kojence: Jak postupovat?

7. led 2025

Syn má dlouhodobě zvýšené teploty cca kolem 37,5 , většinou odpoledne později a večer.. dnes ráno jsem ale naměřila 37.6 a teď měl 38.3 a tak jsem dala Panadol čípek.
Mám s horečkou zkušenost první a tak mám strach.
Je mu 9 měsíců a zatím jen teploty.. u doktora jsme byli a CRP má 1.
Co by to mohlo být ? Nezlobte se, ale jsem fakt vyplašená a mám strach.. mám mu udělat nějaký obklad? Už jsem ho dala spinkat.

te_reza
7. led 2025

Kde teplotu měříš? U mimin se půl stupně odečítá, pokud pamatuju. Ale nejsem si jistá kolik a do kdy🫣Obecně je lepší srážet od těch 38,5 ale já dávám lék i dřív, pokud je vidět, že ji není dobře. Obklad bych nedávala, jinak se dobře sráží teplota octovýma fuseklema nebo tvarohem, ale končetiny musí být teplé. Nerostou mu zuby?

autor
7. led 2025

@te_reza ano rostou, asi několik najednou . Minulý týden jsme skoro nespali. Je to na střídačku. Ale nikdy neměl tak vysoké .. to může být zoubkama? Měřím v konečníku a odečítám, toto mi vyšlo po odečtení.

autor
7. led 2025

Máme mít očkování, tak to budeme muset opět odsunout

linusha
7. led 2025

Nám Dr říkala začít srážet pokud bude po odečtu přes 38. A ano může to být od zubů. Očkování odložte.

cilkat
7. led 2025

Očkování určitě odsunout, ale jinak neplaš. Ano, může to být i k zubům, pokud jich roste hodně. Pokud po Panadolu teplata klesne, je to prostě normální průběh. Klidně dávej něco typu toho Panadolu během zítřka pravidelně, ať teplota zbytečně neroste a zuby tolik nebolí (zítra/pozítří, dýl taky ne).

autor
7. led 2025

Dobře, děkuji.. budu to hlídat. Zítra zajedu ještě pro Viburcol

te_reza
7. led 2025

Může to být od zubů. Očkování odsunout. V klidu. Chápu tu paniku, ale když jsou pak horečky 39-40, tak je teprve čas na nervy🫣💩

cherie24
7. led 2025

Co znamená dlouhodobě? Naší mladší se takhle střídala teplota přes 2 týdny. Pár dní měla teploty, 2 dny nic, pak zas teploty, den nic. Crp jí vyšlo v pohodě a nakonec z toho vyšel zánět močáku. Poznali to až v laboratoři z moči.

autor
7. led 2025

@cherie24 zhruba 3 týdny. Taky na přeskáčku. Jednou měl teploty jen k večeru, pak někdy i ráno , pak třeba den dva klid. A opět. Jinak chování normální, hravý, živý. Veselý. Jen spánek horší, doktor vzal CRP na mou žádost. Jinak říkal , že by to mělo být normální, když rostou zoubky… tak nevím.

cherie24
7. led 2025

To je docela zvláštní, že to vůbec neřeší. Naše doktorka to řešila hned po týdnu. Ale nic právě nevyšlo. Pozvala si nás znovu a opět nic nevyšlo, ale ty teploty se jí nezdály, tak nás poslala do laboratoře na odběry krve i moči. Odběr krve byl teda hrozný. To byl šílený zážitek, ale pak nám právě doktorka volala, že vyšel zánět močáku. 3 týdny už jsou fakt dost. Já byla s nervama v kýblu už po těch 2 týdnech.

autor
8. led 2025

A jak dlouho mohou trvat horečky od zubu? Dnes má i přes den. Ale srážet budu až od těch 38.3

autor
8. led 2025

Má ale studené ruce a nohy. Takže obklady ne

cilkat
8. led 2025

Týden určitě, ale tři týdny v kuse už mi přijde divné...

autor
8. led 2025

@cilkat myslím horečky nad těch 38 .. teploty kolem 37.5 už má dlouho. Ale zítra ještě budu volat doktorovi

cilkat
8. led 2025

Nad 38 mi přijde běžné tak maximálně 3 dny, spíš den a půl.

sisiss
Odpověď byla odstraněná