icon

Jak dlouho držet dietu po střevní viróze u dětí?

petramana
30. led 2025

Ahoj holky, minuly tyden syn zvracel - ve skolce jim to radilo. Vcera po tydnu jakztakz diety si dal trochu pecenych hranolek v troube s tatarkou (nebyla jsem doma, dal mu tata) a od vecera hrozne prdel, v noci 1* prujem a bolest bricha, ted uz snad OK. Prosim, jak dlouho ma byt ta dieta? protoze on ten minuly tyden jen parkrat v noci zvracel, zadna hruza a po tydnu mi to prijde uz dlouho, ze by to mel jeste k te strevni chripce...diky

verunnaj
30. led 2025

Týden bez mléčných výrobků, dietní jídlo, pomalinku navyšovat a ,,znormalizovat” porce. Tatarku minimálně po tom týdnu, by melo byt asi ok, ale čím dýl tim lip

miryp
30. led 2025

Pokud šlo o předsmažené hranolky a ne domácí s minimem tuku, tak ty toho tuku mají samy o sobě poměrně dost a jestli mu k tomu otec dal typicky mužskou porci tatarky, není se čemu divit, že to střeva po tom týdenním dietním stravování nedala. Jako nemyslím si, že by musel mít nějakou zásadní střevní dietu, ale s tučnými jídly bych to minimálně další týden nepřeháněla.

petramana
autor
30. led 2025

@miryp ano, mrazene a pecene v troube a v noci trpel... uz jsem prave mela podezreni na slepak.. diky

miryp
30. led 2025

@petramana pak bych to fakt přisuzovala tomu tuku. Pokud by se problém opakoval i při vyvážené stravě, pak bych si na tvém místě pro jistotu vyžádala stěry pro vyloučení nějaké bakteriální infekce, ale věřím, že to nebude třeba, když na wecku byl od té doby s řídkou stolicí jen jednou.

petramana
autor
30. led 2025

@miryp on byl skoro cely tyden bez potizi, opravdu jen ta jedna noc a dopoledne byl takovy nijaky, ale pak az do vcerejska v poradku.. dekuji za informace 🍀

rosalindamelinda
30. led 2025

Týden je málo, každá rekonvalescence aspoň 14 dní. Začít po pouhém týdnu nasazovat normální jídlo je brzo a začít takovou sra*kou jako jsou - mražené a pečené hranolky s tatrskou omáčkou - navíc u dítěte, na křehký dětský žaludek, mi přijde brzo ? 😒
To je šílené. My nedáváme děckám mražené hranolky vůbec, ani my to nejíme. Pro malé děcko je nejlepší brambor vařený v páře nebo bramborová kaše... navíc tatarka, pro děcko? Ty kokso, moje dítě taky chodí do školky a tatarku vůbec nedostává, nejí. Promiň, fakt se nezlob, ale co jste to za rodiče ty a chlap, nechce se vám vařit, tak hodíte do trouby kdejaký polotovar a hotovo? wow, hej sorry, ale za tohle si zasloužíš kritiku, tady nelze jinak. Přeji chlapečkovi, at se brzo uzdraví a to stravování přežije.