icon

Jak dlouho mohou přetrvávat čepy na mandlích?

katanovobran
1. bře 2026

Ahoj holky,prosím o radu synovi se udělali před 10ti dny na mandlích čepy,smrdělo mu z pusy.Doktorka napsala antibiotika. Strašila s mononukleózou protože neměl horečky nic. Byli jsme ji krk potom ukázat a řekla že odběr není nutný udělat dnes je to 12ty den a cepy stále nemizí.Antibitoika už nebere.Nemate někdo zkušenost kdy by to mohlo zmizet ?

Jak dlouho mohou přetrvávat čepy na mandlích?
1pomnenka
1. bře 2026

Antibiotika na čepy na mandlích? Zbytečné, není důvod.

katanovobran
autor
1. bře 2026
@1pomnenka

Antibiotika na čepy na mandlích? Zbytečné, není důvod.

@1pomnenka ano to mu napsala. Nespecifikovala zda to je angina nebo co jiného. Otázka teď je co s tím dál.

anonym_08cfa0
1. bře 2026

Tak můžeš jít na ORL a tam mu čepy vymačkají, ale není to nic příjemného a dítě bych tomu nevystavovala. Stačí podpořit imunitu, mandle se srovnají.

neomenia
1. bře 2026

Samotné čepy nic neznamenají, bez bolesti v krku a bez teploty. Bez zánětu v mandlích ( zarudlé, zvětšené mandle a uzliny na krku) to jsou zřejmě chronické čepy. Produkt metabolismu tonsilárních buněk. S tím nic, ATB se nedávají. Max. výplach nebo manuálně vymačkat.

radi51cka
Včera v 08:28

Mně se vytvořily po nemoci a pořád je mám, nemůžu se jich zbavit. Doktorka mi ale taky řekla, že pokud nejsou jiné potíže, je to v pořádku. Jenže mě to obtěžuje.