icon

Jak odhalit u miminka alergii na kravskou bílkovinu?

nany_
20. dub 2025

Ahoj, prosím jak jste přišly na to, že má vaše dítko alergii na kravskou bílkovinu?

strom14
20. dub 2025

Strasny rev hlavne v noci, davala nozicky jakoby k brisku nahoru, spatne se ji prdelo, penovita stolice s hlenem.
Kdyz jsem vysadila mlecne vyrobky i ja, vse preslo. Ted po roce zkousim znovu pomalinku davat.

bublina03
20. dub 2025

Pláč 24/7, vyrážka po těle, mlíčko hodně blinkala, zvláštní stolice a krvavé nitky ve stolici.

cherie24
20. dub 2025

U starší dcery koliky, pláč několik hodin v kuse, neodložitelná a velmi časté kakání s žilkami krve. Bohužel mě o tom tenkrát nikdo neinformoval, malá přibírala až nadprůměrně pěkně a ač se mi to nezdálo, nechala jsem se okolím přesvědčit o tom, že je to normální chování miminka a já jsem jen vystresovaná prvorodička. Po prvním mléčném příkrmu jsme skončili na pohotovosti - dcera úplně červená olezlá pusa, zvracení obloukem opakovaně a do pár minut kopřivka po celém těle. Zpětně jsem pak zjistila, že když jí něco mléčného natřu na kůži, měla tam do pár minut červený flek, podle toho jsem pak testovala, zda jí to ještě vadí nebo už se to lepší.
Mladší dcera taky - bolesti bříška, žilky krve ve stolici a neskutečný smrad 💩. Kyselý a fakt pronikavý smrad, který mě až nakopával ke zvracení. K agresivní stolici byly i velmi bolestivé a mokvavé opruzeniny.

nany_
autor
21. dub 2025

Děkuji, tak jsem trošku klidnější. Uvidíme jak to bude u nás dále postupovat, ale vypadá to, že alergie to není.

miryp
21. dub 2025

Psychická nepohoda, nespavost, hysterický řev tak 23/7, meteorismus, zácpa, průjmovitá stolice kysele čpící s hlenem, záněty spojivek, výtok z uší, rýma, kašel, obstrukční bronchitidy, které přešly v astma díky pozdní diagnostice ABKM, papulózní exantém, věčně zvýšená teplota nad 37. To je to, na co si vzpomenu takto na první dobrou...
Nicméně příznaky jsou u každého jedince jiné, co má jedno dítě, nemusí mít nutně jiné. Znám děti, kde se ABKM projevovala "jen" změnami na kůži, popř. zadní rýmou a ABKM to byla...