Jak pomoci synovi se zadní rýmou?
Ahojky, syn má už vleklou rýmu. Ale má tu zadní. Nejde vysát. Maximálně nějaký zaschlý holub..
Dávám mořskou sůl pravidelně během dne. Zvlhčuji vzduch. V noci mokrou plenu přes topení. Aromalampu s olejíčky na uvolnění… nic nepomáhá!
Nepřetápíme. Ale v noci jde slyšet, jak chrčí a trápí ho ucpaný nos, tak na noc dávám kapičku dětského Otrivinu..
Ale takhle přeci nemůžu pořád..
Co s tím? Jak mu pomoct? Synovi je rok.
Může mít alergii. Zkus na noc fenistil.
@te_reza hodně kýchá, ale nemocný nejspíš není.. a furt si škrábe jakoby ouška.. taky mě to napadlo.
Ahoj, lekar.. bral CRP? Alergie? To ze ji neměl loni, tak neznamená, ze ji nemůže mít teď.
Mela jsem teď rymu měsíc... jako nebyla to vlastne ani rýma jako taková klasická. Přes den jsem funela, v noci mela ucpanou jednu dírku, jenze jsem myslela, ze je ti k těhotenství... až bolest v krku a zad ze dne na den mě donutili jít k dr. Proste jsem nevstala z postele. CRP jsem měla vysoké. Antibiotika zabraly a je po problému.
@anonym řešila jsem časté zadní rýmy a nekončící kašle opravdu od raného věku, už po roce to směřovalo na velkou nosní mandli, ve 2 letech potvrzeny alergie, teď na ten pyl frčí vůbec. Pak se čekalo na třetí narozeniny aby mohla mandle ven.
@te_reza zkusíme vyžádat žádanku na alergologii. Ale nevím, jestli už v roce dělají ty patch testy na kůži.. a ten fenistil.. kolik kapek na noc ?
@anonym malým dětem dělají testy z krve. Fenistil si nejsem jistá, podle váhy. Takhle malý cca 5 kapek, přečti si příbalový leták

Zkuste se poradit u lékařky. Nam pomáhá na předpis Aerius, ale nevim, jestli je pro takhle malé děti. Jsou to kapičky do pusy, něco jako Fenistil, ale mely by být šetrnější.