icon

Jak postupovat při zvracení u batolete? Tipy a rady pro rodiče.

11. dub 2024

Ahoj, dnes kolem 3/4 na 8 mi zvracela dcera, která má 1 a čtvrt roku. Měla jen cca 120 ml plnotučného mléko po probuzení (lehce po půl sedmé). Nic jiného neměla a ani nechtěla. Snažila jsem se ji dnes udělat dietní den. Celý den byla v pohodě. Jen teď odpoledne po jídle udělala takový ten klasický zvuk, jako když se člověku “navalí”. Neblinkala, ale vypadalo to pak, že má plnou pusinku a snaží se polykat zvratky. Jsem teď na vážkách… chtěla jsem zítra zase najet na klasický režim. Ale teď nevím… Problém je i v tom, že mi odmítá (dlouhodobě) veškeré tekutiny kromě právě plnotučného mléka a vody. Dnes jsem zkoušela Kulíška, slabý černý čaj… prostě nic. Tak jsem rezignovala a alespoň trochu kojenecké vody jsem ji dávala. Ale měla i tak fakt malinko. Normálně taky pije 220ml plnotučného mléka na noc. Dnes měla trochu piškotů a cucla si vody. Bojím se, aby nebyla dehydratovaná, pokud by to takto mělo pokračovat. Zkusili byste zítra ráno klasicky mléko? Nebo raději třeba banán s tím, že pak ji dám kojeneckou vodu, ať se napije kolik zvládne? Moc díky za názory.

verunnaj
11. dub 2024

Týden bez mléka a mléčných výrobků, tekutiny jinak ledové po lzickach a ráno ji zkus naskrabat třeba ten banan.. mě pediatr říká vzdycky u zvracení k němu prijet, zkontroluje, případně da motylium a to malé vždy zabralo

tasimia
11. dub 2024

Pokud nic jiného nechce, dala bych mléko po částech, holt jak nic jiného nechce. Jasný když dítě zvrací, mělo by být chvíli bez mléčných výrobků, ale pokud je to malé dítě na UM taky dáš. Nemělo by se hned po zvracení. A nabízela bych piškoty, banán, rýží, mrkev atp.
Klidně i nějakou jemné perlivou minerálku po lžičkách. Nás doktor říkal i klidně zmraženou coca colu 2-3 malé lžičky.