Jak řešit zácpu u kojenců při příkrmech?
Ahoj holky,
Před par dni som začala dcerku přikrmovat,bude mat teď 5m.
Trpí na zacpy, nevim co s tim….dnes kricela a snazila se kadit a nic.
Dala som jej 2x behom tyzne glyc.cipek a nejsem s toho nadsena. Nejaka rada?
Co dale? Jedu podle detskeprikrmy.cz.
Trha mi ❤️ ked vidim jak se trapi😢.
Dik
@lienka159 tak možná než si na to bříško zvykne, papa chviličku a jestli ji bříško trápilo i před příkrmy tak si bude asi déle i zvykat, možná udělat příkrm trošku řidší. Zkus třeba cuketu, ta je sama o sobě taková vodnata. Já jsem zavadela příkrmy podle toho trifazovho systému (vyhledáš na googlu)
Doporucuju trošku švestkové šťávy od Hippu.
To muze byt z te mrkve. Ta stavi. Ja jsem davala detem do prikrmu trochu cukety,na chuti to neni poznat a taky bud kapku oleje (olivovy nebo prodavaji i pro mimina) nebo trosku masla. A nabizet vic tekutin nebo hodne dokojovat.
@lienka159 Dávej dostatek tekutin - ať už "čaj" nebo mlíčko... A do každého jídla olivový olej - pár kapek (dle množství jídla). A pokud trpí na zácpy, začínat s vodnatější zeleninou (mrkev staví).
@martulka88 malu este kojim,pridavam cajik a vodu,zatim som davala dynu,cuketu ,brambor a ucpalo ji i po cukete😫
@lienka159 tak jestli jí takhle ucpe všechno,tak bych byla opatrná. Nedávala bych jí příkrm celý, ale jen pár lžicek a do všeho přidat pár lžic švestkové šťávy nebo olivového oleje. Jako první pomoc se dá ještě koupit v lékárně easylax, je to mikroklyzma, taková harmonička na zavedení do konečníku. Ale neřeší příčinu, jen velmi změkčí tuhou stolici a pomůže vyprázdnit střevo.
@lienka159 koľko prikrmu zje? V 5M by malo ísť iba o ochutnavanie (1-3 lyžičky)z dôvodu imunologického okienka. Pediatri, doporučujú prikrm až od ukončeného 6M. Nevedia sa v tomto zhodnúť s imunológmi na rovnakom doporučení. Pokial teda pediater alebo imunológ vyložene netrvá na zavádzaní príkrmov, ja by som ešte chvíľku pockala pokial by šlo o moje mimi a skusila by som prikrm o mesiac, keď ju momentálne tak veľmi boli bruško. Predsa len GIT bude vyvinutejši a zároveň bude mimi psychomotorické ďalej, zvládne viac pohybov, čo pomôže peristaltike a následnému tráveniu.
@lienka159 Lakotacne poradkyne tvrdia, že tvorba mlieka závisí od dopytu. Subjektivne mi na podporu laktacie pomohli bedendikt a senovka. Ak dnes kakala a bruško sa zda lepšie, tak by som tie 2-3 lyžičky vramci imunologickeho okienka nukala. Ak bude mat bolesti, tak by som bola opatrnejšia. kaloricky príjem zavádzanie prikrmu markantne nezvýši. To funguje, až keď mimi konzumuje dostatočne veľké porcie jedla, pričom je normálne, že sa ešte “doťukne” mliekom. To cucanie môže mať aj inú príčinu ako hlad, poradila by som sa v tomto smere s laktačnou 😉💕

@lienka159 a po čem měla zácpu? Většinou mrkev staví, možná zvýšit přísun tekutin🤔 naší je měsíců 6 a občas taky pozoruju tuzsi bobek, není kojena. Dávám během dne i vodu/čaj