Jak řešit zácpu u miminka na umělé výživě?
Zdravím, potřebuju radu. Mám 2,5 měsíců staré miminko. Minulý týden 3 dny nekadil, následně mu bylo podáno očkování (rotaviry) tak se to konečně pohlo a vykadil se. Dneska je to opět 3 dny a stále nekadí. Bříško má měkké a prdí ale je vidět, že ho něco trápí v tom , jelikož po jídle pláče. Na UM už bude měsíc. Doktor nám dal Laxika(mini klystýr). Ale podle mě to není řešení 🙈. Má někdo podobnou zkušenost?
Děkuji
Zkusila bych podávat probiotika , jako třeba BioGaia ( nejlépe tu s vit D. , po něm děti bolí bříško). ☺️
@verounika děti na um i třeba tyden nekakaji. Zkusila si dávat probiotika?
@prosincovemimi
@squezy dáváme právě už pomalu od narození. 🙈
Tlačí na kakání ? Rudne v obličeji? Pokud ne ,tak to může být cokoliv ( nesedí mu UM , bříško ho po tom jidle bolí, tlačí ho tam krknutí a kakání bych moc neřešila a dala klidně ten klystýr ☺️
Možná se to nebude tady líbit, ale já s první dala na babskou radu. Lístek másla, fakt ždibeček do UM. A kakala dobře. Jo a žije a je naprosto zdravá😆 ale dávala jsem opravdu pravé máslo
ještě mě napadá - pokud kakání nebude třeba 5 dní, asi bych trvala na kontrolním sonu,zda tam je všechno tak, jak má. Nechci strašit,ale jedné známé malý musel v tomhle věku na operaci se střevy ,protože to tam nebylo průchozí.
Jinak určitě nahřívat bříško polštářkem , nosit na tygříka plus nosítko / šátek, polohovat na bříško , probiotika , Espumisan do mlíčka, klid a náruč maminky 🙏
Zkus rektální rouru.Dcera měla problémy s prdíky a a s kakanim a rourka nám vždy pomohla.Prešle to ze dne na den kdyz se dcera začala přetáčet a víc pohybovat.
U nas taky spása byla holt rourka no,ale viditelně tlacil,bolelo brisko..plakal

@verounika děti na um i třeba tyden nekakaji. Zkusila si dávat probiotika?