Jak řešit zánět v uchu u dítěte?
Ahoj mame doma tuto situaci-jak by jste resili??
cca pred tydnem a neco se syn v noci probudil a silene plakal ze ho boli ousko-jojo to uz znam nakapala jsem mu to a uklidnil se a dobry. Druhy den vse ok
Dalsi den- pres den se ho ptam co ouska a on ze neboli....prisel vecer a take ze neboli, pul h na to "me boli ousko" ale naprosto v klidu, bez kriku, nevypadal ani nemocne, tak jsem mu kapla a noc v poradku bez jedinyho zabreceni.
Druhy den cely den nic nebolelo, padl vecer-me boli ucho nakapej mi ho a zase v poradku cela noc a cely den
myslela jsem ze to je proste v pohode kdyz je takovej v klidu, jen to 1x prohodi a nedava tomu pozornost ale vzdy to chce prokapat
Hlavne jsem si myslela ze je to v poradku takze jsem hned neletela k lekari-ale ted jsou stejne svatky a nikdo nikde jen pohotovost- na tu pohotovost nemam samozrejme problem zajet ale pokud je takovy fakt ze by to na nem clovek nepoznal tak zas jet na pohotovost?
takhle se to mele tak od minulyho tydne kdy pres den hlasi jak ho nic neboli a pak sem tam nekdy vecer (ne kazdy) rekne ze ho to boli ale je naprosto v klidu ze me prijde ze to rika snad jen abych mu dala mobil, nezlehcuju-jen si rikam jestli na me neco nešije (vzdy mu to pujcim aby lezel delsi dobu na boku aby mu to nevyteklo a jak je hyperaktivni tak jinak by proste v klidu nevydrzel... ted bylo tak 2 dny klid a dnes vecer opet zabrblal at mu nakapu, ...cely den se ho ptam co usi a nic a vecer ho zas boli ...
Asi zajedeme po novem roce na usni pokud to bude porad v takovymhle rezimu jeden den boli/otravuje , dva dny nic
Ale zas si rikam jak dlouho se takovy kapky vubec muzou uzivat? nejak jsem to nenasla
dekuji a omlouvam se za román
To je takove osemetne - jestli to dela proto, ze chce mobil nebo proto, ze ho to fakt boli 😀
Ja bych se ho asi naprimo zeptala - kamaradsky, at vi, ze nemusi lhat. A vyvetlila mu, proc je dulezite znat v tomhle pripade pravdu.
Kdyz moje decka boli ucho, tak vaznost situace vyhodnotim podle toho, jestli se necha v okoli toho ucha pohladit. Pokud spontanne vykrikne - okamzite vyrazime smer spital, pokud rekne slabe au pri zatlaceni, dam ibuprofen a uvidi se, pokud to s nimi nehne ani pri silnem zatlacemi, tak mavnu rukou a dal to neresim. (Kdyby se to zacalo zhorsovat, tak mi to oznami).
Drzim palce, at je malej v pohode 🙃
@exbordelar no to ja prave nevim s tim mobilem 😅 ale jeden den dem mu ho nedala a i tak druhej den chtel kapat ale nemel to zarudly, nic...ma 6let
@exbordelar dekuju, prave ze kdyz mu na to sahnu tak nic,uplne v poradku, stav celkovej sem mi taky nezda nemocne a je tady zajimavy ze treba v 7 se ho zeptam rekne nic a v 7:15 zavne ze chce kapat a ze boli...v tom aby se blbej vyznal
@kacka1994 ma 6 ale prave jednou to mel pekelny a aji mu to samo prasklo,to prořval noc-coz.chapu ale pak uz byl uplne v pohode jak to ruplo a dalsi dny uz vubec nic,jak kdyz utne takze jestli to boli pak jedte dlouho to jsem netusila. Dneska cely den bez bolesti tak jsem zvedava co za hodinu az pujdem spat
Nejlepsi je se neptat. Mozna jsi mu to pripomnela, on se zamyslel a zjistil, ze by z toho mohlo kapnout neco vic 😁
Co ja mam zkusenost, tak ty ucha boli hodne, kdyz je problem. A to znamena, ze to na tom decku poznas - breci, je divne, a vzdycky si na tu bolest stezuje. Kdyz se chova normalne, lezi na tom uchu, povida, beha, tak mu nic neni 😃
@exbordelar to mi pripomina jednu scenku z Particky
"Jestli se nechcete dozvedet neco blbyho tak se neptejte" 🤣🤣 no mozna je to fakt radsi se neptat ale mam strach ze v noci bude ródeo
Syn to měl podobné před půl rokem, ale bylo mu teda teprve tři a půl, trvalo to zhruba dva měsíce a vždycky si jednou za čas vzpomněl, že ho bolí ucho , třeba A2 x do týdne. Během té doby jsme byli u dětské i na ORL a nic tam neměl. Později jsem zjistila, že ho to nejspíš asi jen svědí nebo tak něco a jen to prostě ještě nedokáže odlišit. Od té doby je celkem klid, teď teď měl před 14 dny zanet i s tím, že mu to prasklo, ale jak tady píší, že by brecel a tak. No syn teda brečel, ale bylo to že jeden večer "mě bolí ucho" tak jsem mu tam kapla, podle doporuceni z ORL z jara, kdy si pořád stěžoval, druhý den byl v pohodě, večer teda plakal, že ho to bolí, kapla jsem a dala nurofen, s tím že uvidím co v noci a ráno a nic, normálně šel do školky, navečer zase jen že to trochu bolí, další den šel do školky a když došel do školky, tak taky že to trochu bolí, tak kouknu a už tam měl hnis, takže jsme jeli k Dr a už to bylo prasklé, horečky, velký pláč nic, jen dva večery před tím pláč ale po nuforenu ok, celá noc i další dny ok 🤷
dnes bylo ticho po pesine ¨, tak uvidim co prinese noc a dalsi den
Na večer ho opravdu může ucho více bolet, resp. to může více vnímat. Pokud měl rýmu, může být ve středouší nevyrovnaný tlak, nebo hůř funguje provzdušnění a pak to občas zabolí. Vhodné ke kápnutí do ucha i vystříkat nos Nasivinem/Olynthem aj.

Nevim kolik je diteti, ale muj syn si po zanetu ucha taky stezuje, ze ho boli jeste dlouho. Spis si ale myslim, ze tam pak ma tlak- zalehava mu a neumi to popsat jinak, nez ze ho boli. Po kapnuti kapek/spreje se taky uklidni, ale ani nevim, jestli se nejedna spis o placebo, ze mu s tim neco delam a nemavnu rukou. Prilisne pouzivani kapek do usi (pry teda, fakt nejsem odbornik) taky muze vest k tomu, ze tam nebude zadny maz a bude to neprijemne, muze mit i zanet zvukovodu.