icon

Jak řešit zelenou rýmu po ránu u dítěte?

gimlik
22. čer 2025

Dobrý den. Nemáte někdo zkušenosti se zelenou rýmou po ránu u dítěte? Přes den se cca 3x vysoká čirou rýmu. Jinak " zdravé " dítě. Začalo to virózou,kdy jsme byli i u doktorky skrz horečku. Výtěry čisté. Už je to 14 dní. A zůstalo nám toto. Dávala jsem Sinupret,inhalovali jsme Vincentku a stříkání mořské vody. Podloženou hlavu má. Vlhkost doma optimální. Kluk řádí jako zdraví. Akorát po ránu je slyšet,že je zahleněný. Vysmrká se pořádně a pak už jen trochu čirá rýma. Do školky momentálně skrz to nechodí. Ale já už nevím co s tím.

kristyn86
22. čer 2025

Nam na to pomaha vyplach konvickou.

gimlik
autor
22. čer 2025
@kristyn86

Nam na to pomaha vyplach konvickou.

@kristyn86 já ji také používám, ale bohužel syn se bojí. Zkusili jsme to jednou a bohužel mu to nateklo asi do krku trošku a už to zkoušet nechce. 😒 Jinak používám Sterimar. Teď momentálně s mědi..

petramana
22. čer 2025

nam na to zabral az doktory proklinany pamycon do nosu 🤷

kristyn86
22. čer 2025

Tal to nema cenu,kdyz se boji. Ja drove pouzivala taky stermar s medi. Ale ve finale ze sebe nedostal nikdy tolik,jako toho vytece po te konvicce. Jako pokud to trva uz 14 dni,tak bych mozna zvazila Bendovky nebo Pamykon.

erika2
22. čer 2025

@gimlik a já bych to nehrotila. Ráno nastříkat do nosu Sterimar a pořádně se vysmrkat. Klidně i zopakovat, dokud nebude všechen zelený sopel venku. Případně si pomoct odsávačkou. To je postinfekční rýma, přejde to. Pokud jiné potíže nemá, poslala bych do školky.

gimlik
autor
23. čer 2025

Děkuji všem za názor. Já to asi ještě chvilku nechám a uvidím.
Školku jsem vzdala. Mám doma miminko a prcek byl stejně víc doma než ve školce a vždy jsme to chytli taky. Ten poslední týden si ho raději nechám doma.

gimlik
autor
3. črc 2025

Tak nakonec jsem se domluvila s doktorkou na výtěrech, jelikož to trvá do dnes. Výtěry čisté. Stříkat mořskou vodu a uvidí se.

miryp
3. črc 2025

No a není alergik? U dětí i u sebe mám vysledováno, že po ránu je rýma zabarvená, pokud jsme přetíženi, a to jak u potravinové, tak pylové alergie (opakovaně lékaři vyvráceno, že by šlo o infekt).

te_reza
3. črc 2025

Taky bych si vyžádala testy na alergii