icon

Jak se projevuje reflux u dětí a časté nemoci?

helcakab
19. led 2022

Dobrý den, syna čeká vyšetření na reflux, bude mu 5. Je stále nemocný, kašel rýma. Alergo nic nezjištěno. Uvažuje se o vytržení nosní mandle, zatím nechci. Je tu někdo jehož dítko má reflux, jak se to projevovalo, byli jste taky více a často nemocní? Dekuji

martulka88
19. led 2022

Slyším poprvé, že by reflux mohl za rýmu a kašel.. Ano, zahlenění, ale reflux je defakto zjednodušeně pálení žáhy - tudíž se vrací šťávy. A nemá jen oslabenou imunitu?

kwal
19. led 2022

Ahoj, kašel určitě může být znakem refluxu. Dcera 5 let, víc jak rok se léčí. Když ji to trápí, tak z toho hodně kašle, i když jinak je zdravá. Doporučuje se úprava stravy, ne kyselé, sladké, kořeněné. Případně lékař doporučí léky např omeprazol

martinau5
19. led 2022

Má to tak neteř. Měla pořad kašel, zahleněná a pořad měla laryngitidy. Přišli na tom na plicním. Vypila nějakou kontrastní tekutinu a pak viděli, jak ji to tam lítá. Ale nevím jak přesně probíhalo vyšetření, už je to několik let. Měla tenkrát 2-3 roky

kmarie81
19. led 2022

@martulka88 ano, jde o to jak se stavy, coz jsou vlastne zaludecni kyseliny, vraceji kolikrat az do krku, tak krome popalene zahy muze byt i spaleny krk a z toho ten kasel. Blby je kdyz se to vdechne, to se popali prudusnice, prudusky a v nejhorsim i plice a to pak hrozi i zapal plic. Manzelova syna takhle odvazela jednou v noci i rychla a pak si polezel i par dni v nemocnici. Takze zase takova legranda to byt fakt nemusi. Dieta (sladky smazeny omezit), chodit spat s prazdnym zaludkem tj. jist naposledy trebas 3 hodky pred spanim a spat s vyvysenym telem jakoby v polosedu a kdyz se to vraci tak na levym boku jako v tehotenstvi.

helcakab
autor
19. led 2022

@martulka88 právě píšou, že reflux může způsobit i astma...Tak uvidíme vyšetření reflux nás čeká, ano hodnotu ohledně imunity my jednu horší, ale jinak ostatní alergické parametry vše ok

azanka
19. led 2022

@helcakab syn měl vývojové astma z refluxu, ale ve čtvrtém roce života se mu to začalo rovnat.. měl šílenej kašel hned, jak se venku začalo ochlazovat a pak celou zimu. Teď je mu pět zdaleka už to nemá tak hrozný, i když pár problémů přetrvává. Na vyšetření jsme nešli, přišlo mi to zbytečný, stejně s tím nejde nic moc dělat.

picimaus
19. led 2022

@helcakab dcera má reflux dva roky . Je ji 6. Začíná to na podzim jakmile se začne ochlazovat. Začne během dne kuckat a v noci jak lehla tak to začalo pořad kaslani. Pak klid a kolem 2 v noci zase kaslani. Byla jsem na prášky než se zjistilo ze to je reflux. Zjištěno na alergologii. Začínali jsme na gastrotuss baby sirup . Když nepomáhal tak dostala léky na měsíc ty zabraly. A perfektni jsou homeopaticke kapky Guna reflux, ale ty se bohužel už nedají sehnat přestaly se vyrábět. Letos je to lepsi teď docela klid. Snažíme se tedy omezit sladké a smazene.

martulka88
19. led 2022

@kmarie81 Mám reflux od crohna, ale děkuji za osvětu i jiného pohledu. Nenapadlo by mne, že od refluxu může být i zápal plic.. Je to šílené.

kmarie81
19. led 2022

@martulka88 jojo je to sileny, on je tak trochu aspergr a ten reflux mel hlavne pri uskostech a stresu - ze skoly, ale to by bylo povidani na dyl, uz je to s nim lepsi. Jsem v lonskych unorovkach a sem moc rada, ze nas tam zasobujes novinkama. Drzim pesticky a preju stesti at vsechno dopadne dobre a my at se muzeme rozplyvat nad fotkou toho vaseho kluciny.

martulka88
20. led 2022

@kmarie81 ❤️

helcakab
autor
20. led 2022

@picimaus no já jsem.z toho nešťastná, stále nemocní do školky téměř nechodime, každý me uklidňoval první rok bude hrozný,druhý rok.uz bude lepší ve školce a pchhh z nás ještě menší docházka než první rok, stále kašel, rýma, kašel, rýma. Nejhorší je jak se každý ptá "A zase jste nemocní jak to? " uvidime co ukáže to vyšetření

picimaus
20. led 2022

@helcakab tak uvidíte po vysetreni my furt kasel 3 měsíce různé sirupy na kasel a nic nepomahalo tak pak jsme šli na tu alergologii. Byly to nervy

kikimas
21. led 2022

Měli jsme tenhle problém když bylo malému 3 roky. Kašel měl stále hlavně v noci a když běhal. Řešila se i astma. Dokonce jsem se bála že máme roztoče v matraci tak jsem vše prala. Chodili jsme půl roku na imunologii a nikdo nic nevyřešil. Dávali nám léky na alergii. Prostě stále se mu to vracelo a nakonec mi řekli že máme jít na ORL. A paní doktorka hned že má reflux. Dala nám léky a pomohlo🙂))

kikimas
21. led 2022

No a samozřejmě jsme upravili papání. Hlavně před spaním dvě hodiny nic nejedl. Méně sladkého a mléčných výrobků.

helcakab
autor
21. led 2022

@kikimas a mléko nedávat vůbec ani jogurty atd? Synovi se ještě začal dělat ekzem na loktech má ho teprve tak 14 dní předtím to neměl nikdy

colormaus
30. bře 2022

@kikimas Mohu se zeptat, jaké léky jste dostali?

kikimas
13. dub 2022

@colormaus byl to omeprazol, nějaký sirup.

colormaus
13. dub 2022

@kikimas diky a berete ho porad?

miaknm
Autor odpověď smazal