icon

Jak se účinně zbavit opakovaného streptokoka u dětí?

didi32
3. bře 2023

Prosím poradíte, jak se zbavit streptokoka? Obě děti mají již podruhé po měsíci atb na 10 dní. Chytají to opakovaně.

laxesis
3. bře 2023

Kéž bych měla radu, má to tak čím dál víc dětí i dospělých. Letos jsem měla už dvě angíny, loni na podzim 4x14 dní. Aktuálně mi pomáhá čištění mandlí, což pro děti úplně nebude.

Ale existují autovakcíny - poraďte se u lékaře. Víceméně se vezme v době onemocnění stěr a podle toho se vyrobí kapičky na míru. Dále vitamíny, skvělá je i lichořeřišnice - kapky/tinktura. Dávají se ale dětem až od 3 let.

lentilkah
3. bře 2023

Syn mel prelom listopad/ prosinec taky dve anginy za sebou. Na kontrole vse ok a den po dobrani atb opet horecky a nalez. Mel Ospen a pak Klacid.
Co vim z okoli, tak je to ted dost bezne.

jaaanaluk
3. bře 2023

@laxesis mohla bychh se zeptat, jak probíhá čištění mandlí. Aktuálně mám 3 angínu v řadě a ráda bych se toho zbavila, aniž bych musela na trhání mandlí.

laxesis
3. bře 2023

@jaaanaluk Dělá mi to kamarádka z ORL, vezme velkou tyčinku - vypadá to jak tyčka do uší, tím mi promačkává zvrchu dolů mandle a čistí to pak nějakou desinfekcí, mám si to dělat preventivně (a velice opatrně, abych je nepromáčkla atp.) i doma, jako desinfekce jde použít jox/streptokill/tantum, něco na ten způsob. U mě jsou problém čepy a následně stále pozitivní stěry...od té doby, co to čistím, je ale klid. (klepu)

j.a.n.i
3. bře 2023

@didi32 No a maji jen streptokoka nebo nějaké problémy?

didi32
autor
3. bře 2023

@j.a.n.i holka má zápal plic a kluk kašel s rýmou.

sedouana
3. bře 2023

@laxesis to je zajímavé a ty tyčinky ti dala, nebo se dají koupit?

martt
3. bře 2023

@didi32 Kolik je dětěm let? Rodičům na ORL jeden lékař když jsem měla opakujiciho se strepkoka a zlatého stafilokoka tak doporučil kloktat slivovici. Bylo mi 11 a bylo to sice hnusný, ale pomohlo to. Od té doby jsem srepkokoka ani stafilokoka neměla.

zuzka017
3. bře 2023

Ja ted koupila v lekarne streptokill, mala zkousi kloktat. Zijistili ji streptokoka, nema zadne priznaky,ale podle orl streptokoka by neprelecovali,kdyz je ok. Detska by prelecila a ted babo rad

evculinda
3. bře 2023

@zuzka017
Streptokill je prosím co?

lilian2111
3. bře 2023

Někdo s kým se stýkají může být přenašeč, aniž by měl příznaky.

zelenaesmolda
3. bře 2023

@evculinda
neco co ma zabit streptokoka podle nazvu?

simuska85
3. bře 2023

Syn mel ted potreti anginu od podzimu. Bohuzel vime,ze prenasec je holcicka,se kterou si davaji napit atd. Dr mi rikala,ze pokud ji nepreleci,tak se neda nic delat.Nicmene mi doporucila,at syn uziva Bactoral.Tak zkusime a uvidime ;)

zuzka017
3. bře 2023

@evculinda sprej do krku, ona ho teda teprve 2xkloktala. Jsou to bylinky. Ten bactoral jsem taky slysela jak tady nekdo pise zkousime teprve. A lichorisnici

laxesis
4. bře 2023

@sedouana ne e, doma používám obyč.tyčky do uší, je to skoro stejné, jenom jsou krátké no🙂

sedouana
5. bře 2023

@laxesis díky

mamikry
7. bře 2023

@didi32 Prelecit celou rodinu. Synovi ho diagnostikovalina podzim a dostali jsme atb vsichni, abychom si to nepredavali.

podestatka
7. bře 2023

A za mě na streptokokovou infekci je nutný Penicilin,pokud samozřejmě není alergie....Dcera měla v únoru spálu,chodili jsme nejdříve asi pět dní na PNC podávány injekčně a pak ještě dalších pět dní tabletky