Jak se účinně zbavit opakovaného streptokoka u dětí?
Prosím poradíte, jak se zbavit streptokoka? Obě děti mají již podruhé po měsíci atb na 10 dní. Chytají to opakovaně.
Syn mel prelom listopad/ prosinec taky dve anginy za sebou. Na kontrole vse ok a den po dobrani atb opet horecky a nalez. Mel Ospen a pak Klacid.
Co vim z okoli, tak je to ted dost bezne.
@jaaanaluk Dělá mi to kamarádka z ORL, vezme velkou tyčinku - vypadá to jak tyčka do uší, tím mi promačkává zvrchu dolů mandle a čistí to pak nějakou desinfekcí, mám si to dělat preventivně (a velice opatrně, abych je nepromáčkla atp.) i doma, jako desinfekce jde použít jox/streptokill/tantum, něco na ten způsob. U mě jsou problém čepy a následně stále pozitivní stěry...od té doby, co to čistím, je ale klid. (klepu)
Ja ted koupila v lekarne streptokill, mala zkousi kloktat. Zijistili ji streptokoka, nema zadne priznaky,ale podle orl streptokoka by neprelecovali,kdyz je ok. Detska by prelecila a ted babo rad
Někdo s kým se stýkají může být přenašeč, aniž by měl příznaky.
@evculinda
neco co ma zabit streptokoka podle nazvu?
Syn mel ted potreti anginu od podzimu. Bohuzel vime,ze prenasec je holcicka,se kterou si davaji napit atd. Dr mi rikala,ze pokud ji nepreleci,tak se neda nic delat.Nicmene mi doporucila,at syn uziva Bactoral.Tak zkusime a uvidime ;)
A za mě na streptokokovou infekci je nutný Penicilin,pokud samozřejmě není alergie....Dcera měla v únoru spálu,chodili jsme nejdříve asi pět dní na PNC podávány injekčně a pak ještě dalších pět dní tabletky

Kéž bych měla radu, má to tak čím dál víc dětí i dospělých. Letos jsem měla už dvě angíny, loni na podzim 4x14 dní. Aktuálně mi pomáhá čištění mandlí, což pro děti úplně nebude.
Ale existují autovakcíny - poraďte se u lékaře. Víceméně se vezme v době onemocnění stěr a podle toho se vyrobí kapičky na míru. Dále vitamíny, skvělá je i lichořeřišnice - kapky/tinktura. Dávají se ale dětem až od 3 let.