Jak zklidnit dítě při odsávání nosních hlenů?
Ahoj, máte klidné děti při odsávání nebo podávání kapek do nosu??
Syn je nastydlý a nemůže spát kvůli ucpanému nosu. Mám jen ruční odsávačku, z té na vysavač měl hysteráky.
No ale z téhle vlastně taky… nejsem schopná ho udržet a vysát mu nudle.. když se přibližím kapátkem k nosu tak se začne kroutit a vztekat a opět nemám šanci se trefit..
Vůbec nevím co mám dělat. Nenechá si pomoct, jen řve..
Používám tu na vysavač. Elektrická nemá tah a odmítám odsávat pusou.
Dceru jsem asi v roce musela zakleknout. Dala si její hlavu mezi kolena a zaklekla ruce. Nutné zlo.. Od cca 2 let to akceptuje a pomáhala mi odsávačku zapojovat, zapínat/vypínat vysavač a je s tím v pohodě. Smrkat uměla, ale když ještě neměla takovou sílu, tak jsem se jí kolikrát zeptala, jestli před spaním radši neodsajeme, aby se jí lépe dýchalo a souhlasila.
Každé dítě je jiné, ale určitě bych nediskutovala a konala - stejně tak léky, čištění zubů a jiné povinné úkony. Bála bych se, že z té rýmy může být zánět uší a jiné komplikace bez odsávání. Hlavně u husté rýmy, co v nose zůstává.
My máme na vysavač teď aktuálně řešíme ucpaný nos u naší skoro 15m a vždy řev a šílený boj. Od pondělí dělá na vysavač vuuu a od včera podává odsávačku a už tolik neřve. Ale musíme nejdříve odsát panence nos, pak jako mě a pak si nechá odsát svůj nos.
@linusha dělám to podobně. Ale on se bojí už zvuku vysavače obecně.. dnes jsem koupila znovu na vysavač a vysávala mu.. jenže on už má tekoucí rýmu, takže jsem neměla moc co vysát. Hodně slintá a utírám mu sopliky
Já zabalila do deky zaklekla nakapala a i tak odsavala
Dokud se dcera nechala, odsavala jsem, pak jen utirala nudle, po roce už umí tak nějak smrkat. Naštěstí ťuk ťuk, neměla ucho, průdušky nebo tak, ale když u toho křičí a brečí je ještě víc zanudlana, nejvíc stejně z ní vyšlo, když (zejména po inhalátoru) pšíkla
Dobrý den maminky nevím jak se to tady dělá a kam se to píše tak píšu jsem mam 5 měsíční holčičku a často mi špatně dycha a chrčí jako kdyby měla velkou rymu nemůže kvůli tomu ani spinkat nemáte někdo stim zkušenost dekuju
Dobrý den maminky nevím jak se to tady dělá a kam se to píše tak píšu jsem mam 5 měsíční holčičku a často mi špatně dycha a chrčí jako kdyby měla velkou rymu nemůže kvůli tomu ani spinkat nemáte někdo stim zkušenost dekuju
@chiarapsakova zkuste zvlhčit nosní sliznice např mořskou vodou a pak odsát odsávačkou. Zvlhčit i vzduch v místnostech kde je holčička. Pokud nebude úleva navštívila bych pediatra.
@chiarapsakova Asi zadní rýma. Odsaješ hleny odsávačkou? Pokud s tím má dlouhodobě problém, tak určitě lékař.
Jinak syna (4 měsíce) se rýma drží i přes 2 týdny.
@chiarapsakova Asi zadní rýma. Odsaješ hleny odsávačkou? Pokud s tím má dlouhodobě problém, tak určitě lékař.
Jinak syna (4 měsíce) se rýma drží i přes 2 týdny.
@linusha dobře zkusím dekuju moc
@hennrietta dobře dekuju moc
@linusha dobře zkusím dekuju moc
@hennrietta dobře dekuju moc
@chiarapsakova ale chtěla jsem se ještě zeptat holky
Mala má rýmu a chtěla jsem ji propíchnout uši myslíte že to nevadí
Synovi byl rok když měl zánět uší a dostal ATB. Žádné píchání. U takhle malých dětí se to moc nedělá.. a už vůbec ne, že si sama řekneš.

Syna jsme museli zalehmout, jinak to nešlo, ale hysterák byl - dodnes nemá rád omezování pohybu. Když mu bylu 2, nechtěl kapky. Manžel ho zalehl jednou a od té doby nebyl problém, aby vydržel. Bohužel, když to jinak nešlo, museli jsme. A neznám nikoho v okolí, komu by dítě drželo.