icon

Jak zklidnit dítě při odsávání nosních hlenů?

16. dub 2025

Ahoj, máte klidné děti při odsávání nebo podávání kapek do nosu??
Syn je nastydlý a nemůže spát kvůli ucpanému nosu. Mám jen ruční odsávačku, z té na vysavač měl hysteráky.
No ale z téhle vlastně taky… nejsem schopná ho udržet a vysát mu nudle.. když se přibližím kapátkem k nosu tak se začne kroutit a vztekat a opět nemám šanci se trefit..
Vůbec nevím co mám dělat. Nenechá si pomoct, jen řve..

martulka88
17. dub 2025

Syna jsme museli zalehmout, jinak to nešlo, ale hysterák byl - dodnes nemá rád omezování pohybu. Když mu bylu 2, nechtěl kapky. Manžel ho zalehl jednou a od té doby nebyl problém, aby vydržel. Bohužel, když to jinak nešlo, museli jsme. A neznám nikoho v okolí, komu by dítě drželo.

hennrietta
17. dub 2025

Používám tu na vysavač. Elektrická nemá tah a odmítám odsávat pusou.
Dceru jsem asi v roce musela zakleknout. Dala si její hlavu mezi kolena a zaklekla ruce. Nutné zlo.. Od cca 2 let to akceptuje a pomáhala mi odsávačku zapojovat, zapínat/vypínat vysavač a je s tím v pohodě. Smrkat uměla, ale když ještě neměla takovou sílu, tak jsem se jí kolikrát zeptala, jestli před spaním radši neodsajeme, aby se jí lépe dýchalo a souhlasila.
Každé dítě je jiné, ale určitě bych nediskutovala a konala - stejně tak léky, čištění zubů a jiné povinné úkony. Bála bych se, že z té rýmy může být zánět uší a jiné komplikace bez odsávání. Hlavně u husté rýmy, co v nose zůstává.

linusha
17. dub 2025

My máme na vysavač teď aktuálně řešíme ucpaný nos u naší skoro 15m a vždy řev a šílený boj. Od pondělí dělá na vysavač vuuu a od včera podává odsávačku a už tolik neřve. Ale musíme nejdříve odsát panence nos, pak jako mě a pak si nechá odsát svůj nos.

autor
17. dub 2025

@linusha dělám to podobně. Ale on se bojí už zvuku vysavače obecně.. dnes jsem koupila znovu na vysavač a vysávala mu.. jenže on už má tekoucí rýmu, takže jsem neměla moc co vysát. Hodně slintá a utírám mu sopliky

fouskovi
17. dub 2025

Já zabalila do deky zaklekla nakapala a i tak odsavala

lis6
18. dub 2025

Dokud se dcera nechala, odsavala jsem, pak jen utirala nudle, po roce už umí tak nějak smrkat. Naštěstí ťuk ťuk, neměla ucho, průdušky nebo tak, ale když u toho křičí a brečí je ještě víc zanudlana, nejvíc stejně z ní vyšlo, když (zejména po inhalátoru) pšíkla

chiarapsakova
30. dub 2025

Dobrý den maminky nevím jak se to tady dělá a kam se to píše tak píšu jsem mam 5 měsíční holčičku a často mi špatně dycha a chrčí jako kdyby měla velkou rymu nemůže kvůli tomu ani spinkat nemáte někdo stim zkušenost dekuju

linusha
30. dub 2025
@chiarapsakova

Dobrý den maminky nevím jak se to tady dělá a kam se to píše tak píšu jsem mam 5 měsíční holčičku a často mi špatně dycha a chrčí jako kdyby měla velkou rymu nemůže kvůli tomu ani spinkat nemáte někdo stim zkušenost dekuju

@chiarapsakova zkuste zvlhčit nosní sliznice např mořskou vodou a pak odsát odsávačkou. Zvlhčit i vzduch v místnostech kde je holčička. Pokud nebude úleva navštívila bych pediatra.

hennrietta
30. dub 2025

@chiarapsakova Asi zadní rýma. Odsaješ hleny odsávačkou? Pokud s tím má dlouhodobě problém, tak určitě lékař.
Jinak syna (4 měsíce) se rýma drží i přes 2 týdny.

chiarapsakova
1. kvě 2025
@hennrietta

@chiarapsakova Asi zadní rýma. Odsaješ hleny odsávačkou? Pokud s tím má dlouhodobě problém, tak určitě lékař.
Jinak syna (4 měsíce) se rýma drží i přes 2 týdny.

@linusha dobře zkusím dekuju moc
@hennrietta dobře dekuju moc

chiarapsakova
1. kvě 2025
@chiarapsakova

@linusha dobře zkusím dekuju moc
@hennrietta dobře dekuju moc

@chiarapsakova ale chtěla jsem se ještě zeptat holky
Mala má rýmu a chtěla jsem ji propíchnout uši myslíte že to nevadí

autor
2. kvě 2025

Synovi byl rok když měl zánět uší a dostal ATB. Žádné píchání. U takhle malých dětí se to moc nedělá.. a už vůbec ne, že si sama řekneš.