Jakou kosmetiku použít na suchou kůži novorozence?
Ahojte, prosím poradte co na suchou olupující se kůži pro novorozence. Miminko se tak narodilo, pediatr nám předepsal mast (vyrábí se v lékárně), která trochu zabrala, ale není to na dlouhodobé mazání a když nějakou oblast nenamažu tak se opět tvoří šupinky. Od narození koupeme pouze v čisté vodě..
Ahojte, tak jsem zjistila, že máme Lenienskou mast, namíchanou v lékárně podle receptu. Mně dost vadí, že je v tom vůně, jakoby růže. Raději bych něco bez parfemace..Máte zkušenosti z touhle mastí?
Ahoj, u novorozenců je to olupování a šupinky dost časté, ale chápu, že když to pořád naskakuje zpátky, je to otrava. Mně se osvědčilo po koupání (klidně jen ve vodě, jak píšeš) do pár minut jemně osušiť přiložením ručníku a hned promazat, ideálně na ještě lehce vlhkou kůži. Na takové běžné promazávání mi sedí Saloos Jemný dětský olej z Alpíku, je to směs rostlinných olejů a je dělaný na citlivou dětskou pokožku. Jen dodám, že obsahuje i směs éterických olejů, takže u úplně maličkého miminka bych to zkusila nejdřív na malém místě a vynechala okolí očí.
Oleje obecně by se měly mazat na mokrou-vlhkou kůži, oni především zahržují tuhle vnější vodu. Já mám vynikající zkušenost s neparfémovaným krémem pro miminka od urtekram a dětským tělovým máslem od purity vision.
Bambucke máslo a nebo oleje (Saloos, Purity Vision...). Vyhnout se věcem obsahující vazelínu, způsobuje rohovatění kůže a chemikáliím typu Weleda, Mixa, Jonson & Jonson apod.

@anonym_autor poraď se s pediatrem. Já mám celou sadu od Purity Vision a nemůžu si stěžovat malý měl po tom pokožku fakt jak miminko úplně hebkou (měsíčkový olej, dětské máslo a měsíčkovo zinkovou mast). Pak začal mít ekzém v 9 měsící,tak jsem začala promazavat od Uriage Bébé Krém i sprchový gel a ekzém zmizel.