Je vhodné poslat dceru s laryngitidou na školní výlet?
Ahoj holky, dcerka ve středu byla u MUDr a paní doktorka říkala, že je na začátku teprve, dostala kortikoidy kdyby hodně kašlala a jinak fenistil kapky na otok.
No je bez teplot, jen v noci se teda potí jak ďas, nekašle nějak moc, takže jsme ty kortikoidy zatím nevyuzily a jen občas ty fenistil kapičky, byla komplet bez hlasu, dnes už lepší. Má otázka, v úterý jedou se školkou na celý den na výlet (zámek) a ona se tak těší, ale ještě furt má rýmu a ten hlas není ještě 100% občas i zakašle, já vůbec nevím zda ji dat do školky.. protože přece jenom bude zase s dětmi a ještě k tomu celý den pryč. Přijde mi to ještě brzy..
co myslíte vy? Děkuji.
Dala bych na svůj pocit. Syn měl laryngitidu několikrát a většinou přišlo zhoršení “zniceho nic” a lepšení trvalo dlouho - plácal se v tom třeba dva týdny i dýl (pokud počítám do úplného uzdravení) Ale neměl kortikoidy a tak, takže to nevim jak moc působí. Osobně bych nedala, měla bych strach.)
@pampeliska1313 Holky děkuji moc, taky se na to necítím právě, ale zas nechci plašit když je jakoby “v pohodě” ale necítím to tam, když jde o tohle zrovna.😏
Rozhodně bych nedávala. Starší syn trpěl na laryngitidy hodně (poprvé jel sanitkou, pak jsme doma měli na záchvaty právě ty kortikoidy) a já sama ji mívám pár krát do roka a není to sranda. Potřebuje hlavně klid, nám to třeba často pak "sjede" na průdušky. Bylo by pro ní i těžké to udýchat a pak by se zase zhoršila. A na to berete jen Fenistil?
Ne. Probuh
To bude asi zalezet na tvem pocitu. U syna je laryngytida vetsinou tak dvoudenni zalezitost, takze toho bych po vikendu poslala. Ale jak rikam. On se jednu noc dusi a druhy den to na nem nepoznate.
@jana_zofie Tak nějak je to i u nás, akorát se nedusí, jeden den kašle a druhý den nic…
@dota11 ano ano, dostala jen fenistil kapičky na otok, že je prý na začátku, kortikoidy kdyby nahodou se začala dusit, což ne..
Synovi vždy a to byl 3x hospitalizovan a pak několikrát Ataka zvládnutá doma, přešla laryngitida do klasického onemocnění. Neposlala bych
@barulina Děkuji moc
určitě ne. Teplým počasím se to zhorší.
@ladyhacek To jsme dnes právě viděli, neteř mi odjizdela do školy v přírodě, jen 20 min “jen” jsme byli na sluníčku a přišli jsme domu kolem 16 hod a teplota a spala až do 20 hod ani vysavač ji nevzbudil 😂
Tak jsem ji omluvila do středy a pak uvidíme🙂
Teď jak je teplo tomu moc nepřidá, ale prý čerstvý vzduch udela dobře, tak nevim co už🫣😂
čerstvý, ale studený vzduch. Pár laryngitíd máme už za sebou. V zimě jsem se synem chodila po dvoře, zabalila ho do deky a chodli jsem aby se nadech. Spal mi v náručí u otevřeného okna.

Neposlala bych ani náhodou.