icon

Kašlající dítě. Jít na zahradní oslavu?

jana5382
5. črc 2025

Zdravím,
manžel je nějaký nachlazený a syn v noci začal kašlat a nejspíš to vypadá, že bude mít rýmu. Kašle teda zatím minimálně a kýchal zatím jednou, počítám, že se to bude teprve rozjíždět.
Dnes máme jít odpoledne k rodině na zahradu na oslavu. Šli byste s dítětem v tom vedru při asi počínající nemoci? Nevím jestli jít aspoň na chvíli nebo ne. Syn je tedy zatím ok, hraje si, papá, všechno.

hennrietta
5. črc 2025

Dcera měla období, kdy se jí držel měsíc a půl kašel. V noci sen kvůli tomu budila, rána byla nejhorší. Nic jinýho, jen to. Takže bych se řídila podle dítěte, jak by mu bylo a jak se cítí. Kdyby měly být na oslavě další menší děti nebo senioři. Nešla bych. Stejně tak, kdyby se příznaky horšily.
My za rodnou běžně jezdíme po předchozí domluvě a upozornění, že děti jsou nachlazené, běžně.

gruyerre
5. črc 2025

@jana5382 záleží na tom, jestli to nebude vadit lidem, kteří vás zvou, já bych asi úplně nebyla nadšená na jejich místě. Nicméně si nemyslím, že tvému synovi by to mohlo nějak uškodit, já bych své dítě na zahradu rozhodně vyhnala i s kašlem.

slecnami
7. črc 2025

Těžko říct, jestli z toho něco bude, nebo ne... Já občas zakašlu a nic z toho pak není (naštěstí). Ale rozhodnutí bych nechala spíš na lidech, kteří vás k sobě pozvali, jestli jsou ochotni riskovat bacila (jestli nemají třeba pár dní do dovolené, aby jim to nezkomplikovalo třeba odlet, nebo tak).

jana5382
autor
7. črc 2025
@slecnami

Těžko říct, jestli z toho něco bude, nebo ne... Já občas zakašlu a nic z toho pak není (naštěstí). Ale rozhodnutí bych nechala spíš na lidech, kteří vás k sobě pozvali, jestli jsou ochotni riskovat bacila (jestli nemají třeba pár dní do dovolené, aby jim to nezkomplikovalo třeba odlet, nebo tak).

@slecnami nakonec jsem musela jít sama, syn přes poledne dostal teploty, takže byl doma s manželem🙂