Kdy jít s dítětem k zubaři po úrazu?
Syn 1r spadl na pusinku a měl na zubech trochu krve. Samozřejmě plakal, ale nic extrémního a po chvilce se uklidnil. Má 4 zuby nahoře, 4 dole. Nevypadá, že by byl některý křivě. Zároveň se mu prořezávají dvě stoličky, takže nepoznám kde ho to bolí. K zubaři jdeme poprvé až za měsíc. Mám tam volal, aby mu to zkontrolovali hned? Nejhorší na tom je, že jsem do něj omylem drcla já a on spadl kvůli mě 😢😢
Holka v roce upadla taky, krve jak z vola, narazila si horní zuby a měla natrženou tu uzdičku nahoře mezi zubama. Jeden zub ji časem jakoby zežloutl. Druhý už má dobrý, ale vyrostl křivě. Ono se s tím stejně nic moc dělat asi ani nedá.
Děkuju za uklidnění, snad to bude dobré
Nejela bych, našim se to stává každou chvíli, jak padnou na pusu, ty si tema zubama třeba rozrazi ret nebo kousnou do jazyka, většinou to vypadá strašně, pusa hodně krvaci i z ničeho, ale nic to není a za chvíli o tom neví.
@mamora mrkni do pusy… stane se ze se vevnitř jen skrabne tím zubem, minipidi bebinko a krve plna pusa 😂vypadá to děsivé, ale ve výsledku žádná hruza
Mladší (17 měsíců) mi nedávno spadl pusou přímo na lavičku, on celou mikinu od krve, já tričko. Až to trochu přestalo, tak jsem zkusila, jestli se mu nehýbou zoubky, co to teda šlo, moc mě nenechal. Až se víc uklidnil tak jsem mu víc nakoukla do pusinky a měl natrženou uzdičku nahoře a ještě se kousl trochu zevnitř do rtu. Stalo se to někdy odpoledne a večer už normálně jedl, krvacelo mu to teda pak ještě asi 3x trochu, ale to si asi podráždil dudlíkem, druhý den měl trošku oteklý ret, ale jinak byl v pohodě. Stane se to ještě určitě víckrát. Pokud se zuby nehýbou, tak bych nejela, navíc i kdyby se trochu kývaly, tak se to většinou stejně usadí.

Pokud jsou zuby v pořádku, bez prasklin či úlomků, tak bych to jen v průběhu dne hlídala. Tohle se stane ještě mockrát.