icon

Kopřivka z plenek nebo příkrmu?

ariadna12
25. říj 2017

Potomek jiz v porodnici zacinal byt lehce osypany jakoby koprivkou, nejdriv na koncetinach, pak i trochu v obliceji. To byl kojen a zcasti prikrmovan. Cca mesic po porodu se osypava dal, hlavne v obliceji, jiz bohuzel kojen neni, od porodu uzivame Pampers a Hipp. Mate nektera stejny problem a pouzivate Pampers a Hipp combiotik - prvni kojenecke mleko? Oboji u nas pouzivano od porodu. Premyslim, z ceho to muze byt. Obleceni ditete bylo v porodnici erarni, doma mame svoje lepsi a bavlnene🙂 tudiz tim to nebude. Budeme asi muset resit to s pediatrickou, ale zajima mne, zda se s tim nekdo setkal. Diky za rady.

beruda
25. říj 2017

@ariadna12 Ahoj, máš fotku? Vypadá to jako malý vodový beďárek? Pokud ano, je to toxický exantém - normální reakce tělíčka na vnější prostředí. Udělej si silný černý čaj a tím to několikrát denně, třeba při přebalování poťupkej. Taky můžeš přilít silný černý čaj do koupele. Černý čaj vysušuje a brzy se to ztratí. Jizvičky po tom nezůstávají. Hlavně to nepropichovat (tak se to dělalo kdysi dávno a je to jen vstupní brána pro infekce).

beruda
25. říj 2017

@ariadna12 Moje dcera to měla hned po porodu hodně, ale cca do 14 dnů byla čistá, pak se to objevilo ještě jednou, ale vyléčili jsme stejně.

ariadna12
autor
25. říj 2017

Prikladam fotku, jsou to na obliceji drobne pupinky nasete k sobe, uprostred jakoby svetlejsi, okolo cervenejsi. Tyhle na fotce jsou mensi, na nohou melo v porodnici vetsi, ale vzdy jeden pupinek.

beruda
25. říj 2017

@ariadna12 řekla bych, že je to ono

ariadna12
autor
25. říj 2017

Diky! Nastuduju si a poresime u lekare.

ariadna12
autor
25. říj 2017

Asi to fakt bude ten toxicky exantem. Jen jsem trochu plasan, zkusim paralelne ten caj a uvidime.