icon

Kožní vyrážka u malého dítěte: Co by to mohlo být?

monuleee
6. pro 2024

Nevíte co to může být? Malej to má jen na rucickach a nožičkách, na zádech a bříšku ani obličeji nic.

Kožní vyrážka u malého dítěte: Co by to mohlo být?
monuleee
autor
6. pro 2024

Nesvedi ho to ani neboli. Jakoby o tom nevedel

te_reza
6. pro 2024

Alergická reakce na něco?

monuleee
autor
6. pro 2024

@te_reza taky me to nepadlo, dneska měl burak, rozkousal,hulakal že to pálí a vyplivl. Já alergie nemám ani nikoho takovyho neznám, tak nevím jak to může vypadat, ale přijde mi to až moc. Já fakt nevim

xleni
6. pro 2024

Myslím, že arašídy jsou celkem silný alergen.

te_reza
6. pro 2024

@monuleee tak to pozor! Arašídy jsou alergen jako prase a může to být na to. Holka ji má tak silnou, že má epipen

monuleee
autor
6. pro 2024

@xleni
@te_reza no teď koukám na foto alergických reakci a je to dost podobný.

te_reza
6. pro 2024

@monuleee tak to buď ráda, že se ti nezačal dusit.

monuleee
autor
6. pro 2024

@te_reza hrozná představa🥵 ještě že to vyplivl. Ale je mi to divný protože jídlo obsahující buraky jí a nikdy nic až dneska....

miryp
6. pro 2024

Alergie se může spustit kdykoliv v průběhu života. Pokud ho burák pálil v puse, rozhodně mu je znovu nedávej a teď mu podávej antihistaminika. A hlídej ho, kdyby si začal stěžovat na krk či se zhoršil v dýchání, je třeba zajet na calciovku do nemocnice.

te_reza
6. pro 2024

@monuleee Elena ho tenkrát jen povalela v puse a málem ji to zabilo. Dej mu aspoň fenistil.

monuleee
autor
6. pro 2024

@miryp
@te_reza holky dík, fenystil jsem mu dala a zmizelo to bohudík. Teď už se burakum vyhneme 😓

miryp
6. pro 2024

@monuleee ta kopřivka se mu bude nejspíš pár dní vracet. Dcera takto rozplácla kiwi po stole, ani olíznout to nestihla a vyhodila se jí taky taková reakce. A i přes podávání antihistaminik se jí to vracelo 5 dní. Držím palce, ať z toho nic krom kopřivky není.

monuleee
autor
6. pro 2024

@miryp Ježíš dík moc za info, snad už to bude ok, ale je dobrý vědět že se mu to může zas objevit, vůbec s tímhle nemám zkusenosti

srnii
7. pro 2024

My měli takto alergickou reakci na něco, nezjistili jsme na co, malou to svědilo a měla i dýchací potíže takže u nás byla záchranka. Tenkrát jí dali rektodelt a od té doby ho máme doma kdyby náhodou a spolu s fenistilem ho tahám v kabelce i když jdeme jen do obchodu.