icon

Krev na pupíku u novorozence, poraďte

marry16
16. pro 2016

Ahoj maminy..Mam

marry16
autor
16. pro 2016

@marry16 Ahoj maminy mam 14 denni mimi a dnes jsem videla, ze na pupiku mu tekla krev..Velmi jsem se toho zdesila☹ Pravidelne osetruji jeho pupik lihem , ale zrejme se to moc nehoji 😞 Prosim o poradu .Dekuji moc moc 🙂

sarihy
Autor odpověď smazal
popelka1984
16. pro 2016

Když se našemu prdíkovi odlupoval ten pahylek z pupíku tak to malinko taky měl krvave. Takže jsem to jen strikala dezinfekci ve spreji. Hlavně dokud se neodloupne nemáčet a nezakryvat plinou.

yerry
16. pro 2016

@marry16 nám v porodnici říkali ze se to muže stát. Ošetřjuj i nadále lihem. Přestane to. Kdyby ne frč k lekari.

yerry
16. pro 2016

@marry16 Teď dočítám ze už máte 14 dni.... no to bych asi radši zajela k lékaři. My máme 10 dni a jsme už skoro zhojení. ...

soyevita
16. pro 2016

@marry16 Jde o to jak tekla,taky jsem si kvůli tomu volala do porodnice.Bylo nám 14dní.Řekli mi,že pokud to vyloženě neteče(měly jsme krev okolo pahýlku,jako by pár kapek a krvavou plenku a trošičku na body),takže je to normální a dál čistit lihem.Taky mě to vyděsilo😉

marry16
autor
16. pro 2016

@yerry ono to bylo zahojene i doktorka rikala, ze je to zahojene..Ale ted se to nejak odlouplo a tekla krev..V pondeli k ni jedeme, tak se zeptam co a jak 😞😞

marry16
autor
16. pro 2016

@soyevita Moje mamka rikala, ze ja to mela take, ze se nemusim bat 😞 A at osetruji stale tim lihem..Ze zacatku to vyoadalo tak dobre , ale ted je to hruza 😒

marry16
autor
16. pro 2016

@popelka1984 Rada bych s tou plenou,ale jak je malicky, tak i ta mini plena mu to zakryje 😥

marry16
autor
16. pro 2016

@sarihy V pondeli jedem k doktorce , tak uvidime 😞

popelka1984
16. pro 2016

@marry16 v porodnici nam ukazovali ze předek pliny nahoře máme ohnout ven aby nepřekrýval pupík. Trvalo dlouho než mu to odpadlo, dva týdny urcite a jak se mu uplne odloupl tak tam mel malinko krev takže jsem to jen strikla dezinfekci, počkala par dni a pak konecne šup bříško pod vodu😀

kika_21
16. pro 2016

@marry16 Zkuste to používání lihu možná trochu omezit, vysušuje , třeba tekla krev z nějaké prasklinky, nic to nebude-nemá-li zarudlé okolí nebo teplotu, nejedná se o nic vážného.Stroupek se oloupe a krev je pak přirozená.Tedy když je jí přiměřené množstvví.