icon

Krvácení z nosu u dítěte. Co může být příčinou?

salinecka
25. srp 2023

Hojky mamky potrebovala bych poradit ať se aspoň trochu uklidním...
Mám synka 2,5 roku a asi před 2 týdny se mu samo spustila krev z nosiku ale vážně nevím z čeho jen tak seděl a koukal na pohádku a já uklizela , takže vím že si neudělal nic .. hned jsem šla na net vyhledat z čeho by to mohlo být a docetla jsem se , ze si mohl dloubat v nose ( to malej obcas dělá) a tim se to spustilo , tak jsem byla v klidu ale dnes se to stalo znovu když skákal že starším synem. 😢😢
Termín u doktora už mám ale jestli máte některá s tím zkušenosti byla bych ráda za všechny komentáře a rady ... doufám že to nebude něco vážného 😭😭 , podle mě je na toto ještě moc malý aby se toto dělo..
Děkuji předem všem .

lucinka_16
25. srp 2023

@salinecka Synovi se teď během prázdnin spustila několikrát, tuším,že v tom bylo i to dloubání v nose. Dušoval se párkrát, že ne. Začali jsme každý den několikrát stříkat Vincentku, je to tak 14 dní a zatím nic. Nemyslím,že by s tím dloubáním přestal nadobro 🤷🏼

konidana
25. srp 2023

@salinecka synovi se občas spustí, většinou z horka. Vždy to je prostě najednou z ničeho nic. Nestává se to často, třeba 4x za léto. Má to odjakživa ale už si nepamatuji, kdy mu poprvé tekla červená, jestli už chodil do školky? (šel ve 3 letech).

orangutan123
25. srp 2023

@salinecka mě se to stávalo furt, byla sem asi 2x na vypálení nosu a od té doby mám klid. Ale je fakt že mě se spouštěla opravdu často a pak se stávalo že i ve spánku. Do dneška si pamatuju jak sem na základce proseděla hodinu biologie u umyvadla a teklo to 😀

martt
25. srp 2023

@salinecka Ja jsem měla jedno období, kdy se mi spouštěla krev opravdu často skoro každý den. Zjistili mi špatnou žilku v nose. Tak mi ji vypálili a od té doby mám klid.

xcassiopea
25. srp 2023

Mému synovi se spustila krev sama od sebe poprvé ani ne ve dvou letech. Lékař říkal, že může jít o křehké drobné cévy a pomůže vitamín C. Kdyby to bylo nějak častěji, určitě se spoj s lékařem. Od té doby se mu to stalo ještě několikrát, s delším rozmezím. Pokaždé jsem mu dodala vitamín C a v pohodě.

blondynka400
25. srp 2023

@salinecka mně jako malé tekla pořád. V dospělosti je to už lepší, ale stále mi občas někdy teče. Mladší dcera to má po mně, moje máma to měla taky. Vůbec nijak to neřeším, není potřeba, časem se to človek naučí, jak to rychle vyřešit. Na to zmiňované vypálení bych nešla.