Jak dlouho nechat kalhotky na kyčle? Rady pro pohodlí dítěte
Dobrý den.
Maminky na kyčlích mi doktor doporučil nosit ty kalhotky..Ale neřekl na jak dlouho a do kdy 🤔 Mala se v tom necítím nejlíp a pořád jen řve.Když to sundam tak přestane.. Jak dlouho jste nechavaly děťatku kalhotky.? A nějaké rady abych ji to zpříjemnila?
zavolej doktorovi a zeptej se znovu... my meli nosit 23h denne a trvalo to skoro do 6m ditete...
A jaké měli výsledky? 🙂
Hodně lékařů to dnes doporučuje úplně zbytečně a nejen zbytečně, ale dokonce to muže miminku uškodit. Byl to nás případ. Doporucuju konzultaci s MUDr Milošem Jansou. 😉 Díky němu jsem dcerku zbytečně netrapila a kyčle má teď po prohlídce ve 3m úplně v pořádku.
@30bar 2a přece není na peřinku..
@30bar kalhotky
@sirinfirst
@bbarshaa na ty jeho stranky jsem se divala uz pred mesicem,ale tak ja nevim co s tim. Dneska me ten doktor uplne vystresoval. Ze u holek je lecba dlouhodoba,ze to uz neni fyziologicka nezralost. Fotku utz nemam a pan doktor Jansta je daleko. Nejradeji bych tam ovsem jela..prikladam foto zprávy
@lida9
Jediné co mi řekl je ze doporučuje ty kalhotky..Teď vše co mi řekl a dal mi tento papír a nic jiného neřekl.. Na kyclich u nás je jednom středy od 9h do 12 ..A pokaždé jsou tam fronty takže každý je tam ani ne 3minuty..
Jestli čtu na zprávě správně, je tam nález IB, což jsou zdravé, fyziologicky se vyvíjející kyčle, u kterých není potřeba nic řešit. Lékař doporučil tzv. široké balení rutinně, preventivně, a hlavně zastarale.
Přečti si stránky tohoto ortopeda: http://www.jansa.cz/problematika-vyvoje-kycli-u...
@30bar Přesně tak. A klidně mu jen pošlete ty zprávy. 🙂
Já sem nedavala dle rady nic. A měli jsme doporučené široké balení.
Pouze balení volné- tzn aby mimco mělo co nejvíc možnost volného pohybu nozicek. To nám vše poradil po telefonu MUDR Jansa.
A když jsme byly s dcerou na 3m kontrole, kyčle v pořádku… A doktor ještě říkal “maminka dávala poctivě široké balení…” Já se jen smála a raději mu to odkyvala. 🤷🏻♀️
pokud na tebe a tve dite nema cas, jdi na vysetreni kycli jinam.. dostanes dalsi nazor... rekla bych, ze zde zminovany Dr. Jansa je na jednom nazorovym konci, coz plne chapu, ze tento nazor se maminkam libi ( jak jinak, ono totiz balit mimco a omezovat ho v pohybu proste neni uplne fajn, teda hlavne na psychiku maminek )... vyzkousej nejake Dr. , klidne na vetsim pracovisti, ktere tve dite znovu vysetri, uvidi a vysetri ho osobne, nejen podle papiru od predchoziho Dr., ktery dle tvych slov mel na dite 3minuty...
@30bar myslim, ze pediatr vystavi zadanku na kontrolni sono kdyz se domluvis, ze prvni proste z nejakeho duvodu neakceptujes nebo jiny duvod... ja volala primo do ambulance a vzali mi dite i bez zadanky, byli jsme tam sledovani a chodili fakt dlouho, puvodniho dr z puvodniho sono jsem jiz nenavstivila
@bbarshaa ja jen rikam, ze pan doktor je na jedne strane nazoroveho spektra a dost jinych doktoru je na te druhe (a pisou perinku jak na bezicim pasu, jen tak pro jistotu ). Pan doktor je jiste odbornik, nicmene kazda maminka nechce pro sve dite perinku a u nej je velka pravdepodobnost, ze ji nenasadi, proto se na nej maminky tak casto obraci... Asi ukaze cas az deticky vyrostou, kdo mel ci nemel pravdu🙂
@30bar Já se omlouvám..Ale člověk si napíše dotaz..A čekal by odpovedi ..Ale teď odpovídají vám a člověk se v tom nevyzná ...
Nekdo ti tady ale uz odpovedel. Mate 1b, to je zdravý nalez u kycli. Nevim proc by mela dcera/dyn nosit kalhotky. Kdyz tak si taky zkuste zajit jinam. Zkuste se podivat na ty stranky dr.jansty,tam ma ty hodnoty vypsane

Kalhotky nebo frejkovou peřinku? Dcera má 6 týdnů, dneska jsem zrovna byli na kontrole a dcera to ještě nemá dobré, další kontrola prý až ve 3m. Obrečela jsem to. Taky včera moc plakala a když jsem jí to sundala byla spokojená...Jaké máte hodnoty u těch kyčlí?