icon

Léčba angíny u dítěte. Jaký režim dodržovat?

katanovobran
22. bře 2025

Ahoj holky.Minuly týden v pátek jsme měl malý 40 horečky,sobota to klesalo,neděle už úplně.Streda sel do školky,včera jsem si všimla při čištění zoubku ze má na mandlích hnisavý povlak,byli jsme u doktorky a angina.Ma na to antibiotika.Je uplne v pohode bez teplot ty prosel minuly tyden,krk se objevil az ted. Kdybych to neviděla v tom krku nepoznala bych vubec nic. Je uplne normalni.Moje otázka zní,jaky režim dodržovat zda byt striktně doma nebo muzeme na chviličku ven aspon kolem baráku,je to strasny živel a doma to nedava🥲

rayasisu
22. bře 2025

U nás paní doktorka přímo na stránkách prosí o dodržování domácího léčení v době léčby antibiotiky 🤷🤷 já myslím, že jde hlavně o to, že dítě je oslabené a může ti k angíne chytnou ještě něco.

alice180
22. bře 2025

@rayasisu asi tak to tělo by mělo odpočívat

katanovobran
autor
22. bře 2025

@alice180 on určitě bude odpočívat už ho vidím přemety z gauče atd 😃😊 takze to neklapne neudrzim ho je střela ale je logické ze nesmí nikam kvůli dalším nemocem 😊

alice180
22. bře 2025

@katanovobran tak já to nemyslela tak, že ho musíš nutit ležet. Vím, že to nejde. Taky mám malý dítě. Ale prostě je nesmysl ho brát ven a teprve když předtím a potom bude dělat doma přemety.

kristyn86
22. bře 2025

Pokud bude hezky,vzala bych klidne dite ven. Predpokladam,ze stejne radi i doma. Mam velmi zive dite a vim,ze v klidu neni ani doma,takze kdyz to neni ve velke zime,chodime aspon na prochazku. Ne mezi lidi na hriste. Ale my mame moznost jit do lesa apod...Protoze jinak by mi rupla cevka. Samozrejme,kdyz uz je dite bez teplot.

katanovobran
autor
22. bře 2025

@alice180 jasné já to pochopila a nemyslím to špatně 😊

hanka_12345
22. bře 2025

Ja bych sla ven ale ne mezi lidi. Pokud bude teplo, bez nakyho studenyho vetru, tak klidne . Treba do lesa. Vim ze se s atb nesmi na slunko ale to snad plati jen v lete. Ted to jeste neni tak vostrý snad