icon

Ledvinová pánvička. Máte zkušenosti s léčbou bez zbytečných antibiotik?

maja12maja
13. bře 2025

Ahoj!
Prý to bývá časté a málokdy dojde k operaci. Máte některá zkusenosti s rozšíření ledvinovou pánvičkou? Přisti týden jdeme k naší doktorce, tak se na vše poptam, protože doktorka na nefru nic neříká, nic nevysvětlí a já se v tom moc nevyznám.
Bohužel před 14 dny byly nasazené antibiotika, 12 dnů odmítá flašku, dost s tím bojujeme, abych mu dala tolik mlíka, kolik by měl plus mínus na svou váhu mít. Nefrolozka se tomu skoro vysmála, prý to s antibiotikam nesouvisí, že je to blbost a prý ať změním UM. Na toto UM je zvyklý přes 2,5 měsíce a problém s chutí nebyl. Až teď, když jsem začla podávat ATB.
Opravdu ty atb musí brát? Ráda bych se vydala cestou pozorovací, chodila pravidelně na kontroly, jestli se to nezhoršuje, chránila ho pred prochladnutim, udržovala v teple a suchu - no prostě věci, které dělám běžné. 🙄 Moc se mi nelíbí, že tak malé dítě bere antibiotika jen tak preventivně, zánět nemá, krev i moc jsou v pořádku.
Nemám lékařské vzdělání a nechci dělat něco špatně,
nezpochybňují, že to má opravdu rozsirene. Ale bohužel jsem se setkala s různými doktory. Viz moje bývalá dospelacka doktorka, když jsem přišla šílené nachlazená, tak mi řekla - co byste chtěla? Chcete napsat antibiotika? - takhle se mě tenkrát normálně doktorka zeptala. Nejsem žádná eko bio matka, ale tohle je mi nějak proti srsti.
Nemám

Ledvinová pánvička. Máte zkušenosti s léčbou bez zbytečných antibiotik?
4formy
13. bře 2025

Ahoj muj syn to ma jiz od tehotenstvi ted uz mu bude 13 let chodime kazdy rok na kontrolu kdyz byl mladsi hrozili operaci .porad ho sleduji a je to v norme.potize nema,nic ho neboli

4formy
13. bře 2025

A nepises kolik je prckovi...

maja12maja
autor
13. bře 2025

@4formy ahoj, prckovi jsou teď 3 měsíce, zjistili mu to v porodnici. A bral tvůj syn taky nějaké ATB dlouhodobě?

4formy
14. bře 2025

@maja12maja nee nebral...jsme vazne jen kazdy rok na pozorovani..nemel nikdy bolesti ani horecku ..hrozili nam operaci kdyz byl mensi ale je to porad stejne tak nas jen hlidaji