Lehká plagiocefalie. Srovnalo se samo?
Dobrý den, dcera začíná 3. měsíc, zdá se mi, že má až tento týden (v pondělí jdeme k dětské, budu řešit samozřejmě i s ní) vzadu na jedné straně lehce zploštělou hlavičku. Od narození preferuje pravou stranu. Vím, že se to pak může časem řešit helmičkou, ale asi bych potřebovala uklidnění, že se to polohováním v období 3. - 4. měsíc srovnalo. Od mala polohujeme, ale dcera si vždy našla cestu k tel druhé straně. Děkuji předem za informace 🌸
@majzulinka lehkou zplaclost ma skoro kazdej, u tech mimin se to mneni z tydne na tyden, uvidis, co ti rekne pediatricka. A treba spolu poresite i proc preferuje jen jednu stranu a jak z toho ven ( a to teda doporucuji resit, cim driv zacnete, tim driv vyresite, to samo moc neprejde).
Co jsem tak okoukala tak jsou tri stupne nerovnomerne kulate hlavy:
1) pediatr se mraci,
2) pediatr posila na rehabky, aby se odbourala predilekce,
3) az pak pak pak v nejhorsich pripadech se resi neurologie a helmicka atd.
My byli se vsema detma vzdycky jen ve fazi 1 😆, ale uz to bylo dost na to, abych to okem vytvarnika videla. Presto jsou moje deti tak od 3 let lidi s nejkulatejsima hlavama co znam 😅
Resili jsme , malý měl také predilekci, nakonec jsme skončili na rehabilitaci a potom problém vyřešen. Dneska jsou mu skoro 3 roky a hlavu má úplně normální 🙂
Lehká šišatost se spraví, navíc je to holka, takže vlasy vše zakryjí. Moje dcera měla těžkou šišatost, 3 doktorky řekly, že se to samo narovná (a že helmička není potřeba), a nespravilo se to zcela doteď, i když se to z té hrůzy dost zlepšilo (bude jí 7).
@majzulinka také jsme měli. Snažila jsem se co nejvíc polohovat a jak rostl,pomalu se to srovnávalo. Dnes jsou mu 3 a není to vůbec vidět.

Moje neterinka mela tezkou deformitu a helmicka ji to z nejhorsiho srovnala, ale tam byla celkove deformace cele hlavicky a bylo to fakt videt na prvni pohled. Zvedat nabalovanim, stridat strany (i když chovate v naruci), kdyz usne, da se aspon chvilemi resit klinem. Nikdo nema dokonalou hlavu, treba se jen dozvis, ze to moc hrotis a je to ok. Drzim pesti 🍀