icon

Loupání nehtů u tříleté holčičky

jitushb
28. pro 2018

Ahoj nemáte někdo zkušenosti s tím že by si vaše děti sami olupovali nehty na rukou? Dcera s tím začala asi před měsícem a nevím jak jí toho zbavit. I když se jí je snažím pořád stříhat tak je stejně rychlejší a pořad si je olupuje. Nemáte na to nějakou fintu jak jí to odnaučit? Případně nemůžete mi doporučit nějaké vitamíny po kterých by měla nehty silnější? Děkuji

ivular
28. pro 2018

A nejsou ty nehty napadené plísní? Protože jiné olupování si moc nedovedu představit..

anina32
29. pro 2018

@jitushb Mám zkušenost, syn to dělal od malinka, nyní mu je 15 a pokračuje v tom stále, nezvládla jsem mu v tom zabránit. Nehty vypadají jak okousané ale dělá si to ručně, jak má chvilku kdy jsou ruce v klidu tak prostě otrhává.

jitushb
autor
29. pro 2018

@ivular ne ne nejsou. Místo okusování si je olupuje.

jitushb
autor
29. pro 2018

@anina32 jej tak to doufám že s tím přestane dřív.

dzeta
29. pro 2018

mám stejný problém. Dcerka má 3 roky a taky si je olupuje a nevím jak na ni ☹

zlatoja
18. únor 2021

@jitushb Ahoj. Chtěla jsem se zeptat, povedlo se to dceru odnaučit? Naše má 3 a půl a už to dělá delší dobu a přijde mi, že je to čím dál horší. Nehty má měkké, takže na některých prstech už ji chybí i půlka. Díky za odpověď.

jitushb
autor
18. únor 2021

@zlatoja bohužel nepovedlo, dcera má pomalu šest a dělá to pořád ale nehty zas tak měkké nemá tak jen mívá často zádery. Spoléhám na to že s věkem dostane rozum a bude chtít mít pěkné nehty.

zlatoja
18. únor 2021

@jitushb děkuji. Tak budeme taky doufat.

os12345
19. črc 2021

Asi vás nepotěším. Mně je 41 a dělám to pořád. A nevím, jak se to odnaučit. Vlastně při hledání způsobu jsem narazila na toto vlákno. Dokonce si pamatuju, když mi bylo 4 nebo 5, jak mě za to babička peskovala a říkala, že to samé dělal i můj strýc. Zkoušela jsem i umělé nehty, nic. Sloupla jsem si i ty.

jitushb
autor
19. črc 2021

@os12345 tak tos mě opravdu nepotěšila, já pořád doufám že z toho časem vyroste 😁