icon

Má omikron u dětí vyrážku? Jak ji léčit?

any01
12. únor 2022

Zdravím, máte někdo zkušenost s vyrážkou při omicronu u dětí? Co vám na to prosím pomohlo? Přijde mi že to má den ode dne horší 🥺 má to na obličeji a teď i ručicky a nožičky.

Má omikron u dětí vyrážku? Jak ji léčit?
maki90
12. únor 2022

@any01 dcerka 2r má teď na tvářičce něco podobného, covid akorát prodelavame, jen nevím,jestli omicron... Mažu trochu sudocremem, zatím se to moc nemění, má to čerstvě. Tak se pripichnu.

margaritta1987
13. únor 2022

@any01 ahoj, můžeš prosím tě vyfotit z blízka tj vyrážku? Dekuji

anabel321
13. únor 2022

Maminky doporučuji Holtovu mast

slunea
13. únor 2022

Cetla jsem, ze na vyrazky po covidu pomaha na 2 tydny striktne vyradit ze stravy lepek.

any01
autor
13. únor 2022
any01
autor
13. únor 2022
any01
autor
13. únor 2022

@margaritta1987 lépe mi to vyfotit nešlo 😕...
Ať je ostatním dětem brzo dobře a děkuji za tipy 😊

slunea
13. únor 2022

Jeste pridavam odkaz k tomu lepku https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=659...

any01
autor
13. únor 2022

@slunea ale malá nemá exem, je to jednorázová záležitost momentálně, ale i tak děkuji za tip 😊

denisq
13. únor 2022

@any01 Zkus lanolin nebo bambucke máslo. Teď měl syn něco podobného na tvářích a mazala jsem bambuckym máslem a bylo to lepší. Pak fenistil kapičky. Covid nemáme potvrzený, na testech jsem s klukama nebyla. Starší měl jen toto plus jeden den rýmu. Mladší byl na tom trošičku hůře, ale u něj si spíš myslím, že to byla Laryngitida.

misulkari
13. únor 2022

@any01 teď jsem dávala na zeď příspěvek, dcera 2.5 roku a má to přesně jak vaše, ach jo. Manžel měl covid a nám nic nebylo, tak jsem si myslela, že to nemáme. Má to od úterý, nejvíc na dupce a stehnech, teď se jí to rozjíždí na rukou. Jak dlouho už to má? Zítra napíšu mudr, snad doporučí nějakou mast. Teď jsem zkusila uriage se zinkem, bepanthen na prd úplně.

any01
autor
13. únor 2022

@denisq no my si dělaly jen doma s manželem a oba pozitivní... Ale žádný strašný průběh a hodně kamarádek co měli, měli stejné příznaky jako my 🙂...fenistil nám vůbec nereagoval, tak jsme přestali dávat.... Jinak měla rýmu, zvysenou teplotu a pořád ji teče z nosu... 1.dva dny byla dost malátná a hodně unavená a málo ji....

@misulkari u nás to začalo právě tou vyrážkou ve středu ve čtvrtek už v noci moc nespala řekla bych že měla zimnici pořád se budila a hodně plakala a tulila se ke mě pod peřinu... Další den měla zvýšenou teplotu začala rýma byla hodně unavená nechtěla papat, když už tak málo.... Ve čtvrtek začalo být i mě divne.... Teplota 37,5 rýma, bolest v krku, neustálá zimnice, zvraceni, strašně se mi chtělo spát, ukrutná bolest hlavy, oči, svalů i vlasy na hlavě mě bolely 😃... Ale dneska už se cítím zdravá jen trochu kašel a rýma manžel stejný průběh akorat od pátku 🙂....
Malé bych řekla že už je také lépe jen ta vyrážka no...
Doktor radil mazat odvarem z řepíku, tak dneska kamarádka dovezla čaj tak ji to večer uvaříme na kopání do vany.... Nenechá si na to moc sáhnout no 🤷🏼‍♀️.... A asi zkusím mazat bepanten sensiderm cream... Nepřišel mi recept od doktora tak budu v pondělí volat o nový 🙂
Ať je brzo dobře budu na vás myslet ať je to jen vyrážka 😊❤️

misulkari
13. únor 2022

@any01 tak to máte horší,to mě mrzí. No manžel už jde do práce zítra,jemu to začlo minulou sobotu a už mu nic není, měl rýmu a kašel. Mě nebylo vůbec nic a Beátka jen tu vyrážku 🤷 Už jsme týden doma zavření, tak nevím,jestli je ještě infekční s tou vyrážkou? Mi už tu hrábne brzo 🤪😃

any01
autor
13. únor 2022

@misulkari manžel má homeoffice tak my jsme už od ledna spolu zavření doma já do toho těhotenské hormony chudák 😃😃😃.... Já přemýšlím že odpoledne půjdeme s malou chvilku na zahradu, taky je toptreba na vzduch 😊
Tak zkuste jít někam kde je málo lidí je karanténa 5 dnů... Já už jdu ve středu na kontrolu s mimi tak doufám že bude všechno v pořádku.

any_12
13. únor 2022

@any01 A není to spíš sedmá nemoc? Má to na dlaních a stopách? Nebo cele ruce, nohy? Moje děti teď měly sedmou nemoc a ta vyrážka vypadala stejně. Doktorka doporučila fenistil kapky a při horečce Nurofen/Panadol. Menši jsem mazala pusu ještě aloe gelem.

misulkari
13. únor 2022

@any01 na zahradě jsme byli už včera 🙏 No vyrážku má od úterý,tak si myslím, že už to snad končí,ale jak dlouho vydrží ta vyrážka nevím 🤷 Manžel tvrdí, že už má po,ale kdo ví. Vy jste šikovná,i těhotná to zvládáte 👏🙂

any_12
13. únor 2022

@any_12 Teď jsem si všimla, že diskuse je v plném proudu... Ukázala se mi až jsem odeslala příspěvek... 🙂

any01
autor
13. únor 2022

@any_12 nemá ani na dlaních ani na nohách jen tváře, ramena a stehna 🙂 fenistil s tím ani nehl, tak jsem přestala dávat...
To nevadí 😊...
@misulkari já si myslím že po týdnu už by jste infekční být neměli 🙂...
Tak moc děkuji a užívejte krásných dnů ☀️

janina228
13. únor 2022

@any01 A ve vlasech to nemá? Svědí ji to?

any01
autor
13. únor 2022

@janina228 nemá, no občas si to škrábe, ale kdyz ji upzornim nebo odvedeme pozornost, tak je to dobry 🙂

janina228
13. únor 2022

@any01 mě podle nějakých pupínků napadlo i jestli to nemůžou být neštovice.. ale moc to na fotce nevidím..jestli ji to výrazně nesvědí, tak asi ne 🙂

any01
autor
13. únor 2022

@janina228 to nebudou neštovice 🙂

janina228
13. únor 2022

@any01 to je dobře 🙈.. tak hlavně ať je brzy v pořádku 🙂

purplerain
13. únor 2022

Dcera 2.5 měla covid před 14 dny ( potvrzeno PCR), nevím, jestli omicron. Měla stejnou vyrážku pouze po obličeji. Ničím jsem nemazala, zmizelo to samo cca po 5 dnech. Nikdo další z rodiny vyrážku neměl ( covid ano).

any01
autor
13. únor 2022

@purplerain je tak super zpráva tak věřím že nám to taky za chvilku odezní 😊

misulkari
14. únor 2022

@any01 takže jsem to poslala naší mudr a je to virová vyrážka po covidu, poslala nám erecept na locoid emulzi a máme kapat fenistil kapky. Snad už je vám lépe všem 🙂

maki90
14. únor 2022

@any01 tak u nás už to zmizelo samo od sebe...

any01
autor
14. únor 2022

@misulkari nám doktor říkal vysušit rapikov čajem a mazat framykoinem a říkal že to bude taky s souvislosti s covidem, tak přeji brzké uzdravení 🙏😊
@maki90 to jsou zkvele zprávy u nás pořád stejný tváře úplně rudě ach jo kéž by to taky zmizelo samo 🙂