Má smysl jít s covidovými příznaky ke lékaři?
Ahoj holky , jdu s dotazem , chytla jsem od syna covid trápí mě ale jen bolest v krku a šílená rýma a nemám vůbec čich a žádnou chuť v puse. Horečky ani bolesti kloubů nemám průdušky boleli taky když jsem kašlala bolelo to ale jenom jeden den , myslela jsem že jsem nastydlá druhý den už dobrý a teď bolest v krku a ryma a hlavně ta ztrátá čichu a chuti. Jsou svátky takže Dr. Se nedovolam. Myslíte že mám jed na pohotovost? Nebo zkusit první Paralen nějaký ten čajík a jestli to po tich svatkach přejde a pak jen zavolát Dr. Nebo jed rovnou? Děkuji za odpovědi.
@gruyerre a můžu se zeptat naco ty injekce byli ? A to ste si je píchala sama ? Možná trošku hloupá otázka ale covid mám úplně poprvý a vůbec právě nevím , kord teď když jsem těhotná jen jsem četla že nedávají antibiotika ale o injekcích slyším právě poprvé, jinak děkuji zavolám tedy.
@lucieleonek protože ty injekce jsou zjednodušeně řečeno na ředení krve a covid může způsobovat krevní sraženiny. Těhotné jsou rizikovější a navíc tam je ještě riziko pro plod. Ale opravdu nevím, jak je to teď, třeba ty nové varianty covidu už jsou jiné. Určitě bych zatelefonovala na tu pohotovost a oni ti řeknou, jak se teď postupuje.
@gruyerre potvrzuji, že to předepisují aktuálně také. 4 měsíce zpět jsem chytla covid před porodem cca 36 týden a píchala jsem si injekce Clexan na ředění krve až do porodu. Bohužel covid na konci tehotenství je dost rizikový a sice nepoškozuje miminko napřímo, ale ucpává cévy, co vyživují miminko, takže hrozí, že se miminko "udusí". Jela bych na gyn pohotovost si to nechat napsat
@lucieleonek pripadne, kdyby se te to tykalo, pichani klexanu se neboj, prijemny to neni, ale je to fakt blbuvzorny, prilozis zmackes, ono to pichne samo.
Urcite resit. Je dobre, ze se dnes uz predepisuje neco na redeni krve. Se mnou se pred 3 lety na konci tehotenstvi nikdo nechtel ani bavit s covidem (skoncilo to akutnim cisarem v 38tt, prestala jsem citit pohyby, hypoxie plodu). Vse dobre dopadlo nastesti.
Já tě zase uklidním trochu, ale pro jistotu si zavolej. U prvního syna sem chytla covid v 7 měsíci, řekli mi že se na to nic nedává a protože těhotné nic nemůžou tak mi nic nedaj 🙂) nakonec to dopadlo tak, že mi dali antibiotika, nějaké sirupy na kašel a hotovo. S druhým synem sem chytla covid týden do termínu porodu. Oba kluci jsou v pořádku🙂 ale jistota je kulomet, takže pokud máš obavy neváhej a volej

@lucieleonek já jsem ho měla ve 38. týdnu, bylo to před 3 lety. V té době se těhotným s covidem předepisovaly injekce fraxiparinu nebo clexane. Asi bych si na tu pohotovost (gynekologickou) zavolala a zeptala se, jestli ti tohle předepíší. Jinak je zbytečný tam jezdit. Paralen bych nedávala, pokud nemáš horečku a bolesti.