icon

Magnetická rezonance dětí v Motole: Vaše zkušenosti?

evaeva123
31. kvě 2022

Ahoj syn půjde během 2 týdnů na magnetickou rezonanci mozku v celkové anestezii má 5 let. Bude to v Motole. Beru to protože jim věřím odborně ale lidsky jsem v troskách z toho. Ten jejich militantní přístup matka je méně než flus na podlaze mě dost vadí. Hned jsem dostala sodu aniž bych něco řekla že tam s ním být mužu ale do ničeho se jim nebudu montovat ze nejhorší matka co chce u všeho být atd. Tak pro mě je to o důvěře mezi dítětem a mnou. Jasně že jim nepolezu po predmedikaci nikam atd ale oni jsou v tom prostě militantní no. Měl prosím někdo dítě na neurologii v Motole a šlo pod celkovou? Nebo i jiném oddělení? jací tam jsou? Jinam jít nemůžeme potřebujeme to odborně tam * jinde nám to už podělali dost) ale on jak se mi šprajcne tak už ho tam pak nedostanu a v prosinci tam má operaci. Děkuji za Vaše postřehy..

kocila
31. kvě 2022

@evaeva123 nemam zkusenost s Motol,ale MR v jine nemocnici s 3letym.Uspani bylo za me pritomnosti primo u MG,na vysetreni jsem sla ven a kdyz ho spiciho odvazeli na pokoj,sla jsem vedle lehatka, a zaroven jsem byla pri probouzeni u nej.Vse v naprostem klidu.Nikdo s nicim nemel problem.

evusacek
31. kvě 2022

@evaeva123 já tam byla s obouma, se starším 2019, a s mladším letos v únoru, měli jsme kolečko vyšetření i rezonanci v celkové anestezii a za mě si teda nemůžu na nic stěžovat, vše vysvětleno, kdykoliv cokoliv sestřičky i doktoři pomohli, jen teda to jídlo nic moc ale to je nemocniční strava, kdyby cokoliv klidně se ptej

evaeva123
autor
31. kvě 2022

@evusacek Toto přesně potrebuji slyšet. Že byl někdo spokojen. Moc děkuji a jak to bylo v den uspání? Premedikují je nějak předtím ještě? Třeba tableta na uklidnění nebo sirup na pokoji a až potom když jsou trošku už mimo tak si je vezme anesteziolog? A nebo mi ho odvezou za jeho plného vědomí a až potom s nim někde budou něco dělat? Já jen nechci aby měl z toho trauma čekají nás tam pak další hospitalizace a operace a nechci a se mi šprajcnul...?

evaeva123
autor
31. kvě 2022

@evusacek a ještě Teda jaké kolečko vyšetření? My máme mít eeg nějaké snímání potenciálů nemám u sebe zprávu teď. A asi odběr krve a to si Teda neumím představit.... 🙂 ha. .. jsou na ty děti trpělivý nebo spíš šup šup? Já jako nejsem žádná histerická matka. Ale čeká ho toho ještě letos dost a chci aby byl v pohodě no. Děkuji 🙂

evusacek
1. čer 2022

@evaeva123 den uspání: od půl noci nesměl nic jist, cca
4 hoďky před ani pit, +-půl hoďky před dostal nějaký "sirupek" jako tu premedikaci, pak je vezli v takovém velikém kočáře na rezonanci,to už byl jak "hadrova panenka",jela jsem s něma, převzali si ho a já tam čekala na chodbě až bude po abych mohla jet zase s něma na pokoj, po ještě cca hoďku dostával,napíchli mu i kapačku na zavodněni, ale to se mu po probuzení samozřejmě moc nelíbilo, ale nebyl problém ji dát pryč, po dvou hodkach mohl začít pomaličku pít a pak i jist, jen se ten den nemohlo "na procházku"

evusacek
1. čer 2022

@evaeva123 kolečko jsme měli také EEG, EMG, rentgen, ortopeda, nemůžu si stěžovat byli všichni příjemní trpělivý když něco nešlo tak v klidu, malej jedno to vyšetření prořval a nikdo nic neřekl a dostal pak ještě lízátko za statecnost, takže za mě 👍

evaeva123
autor
1. čer 2022

@evusacek
@evusacek tak to jste mě uklidnila. 🙂 my s těmi sirupy máme zkušenost od zubaře takže pokud mu toto dají tak jsem v klidu. Hlavně tedy abych byla v klidu já aby ani on ani oni ze mě necítili že jsem zbytečně v nervu že? 🙂 takže mám počítat v nemocnici ty 3 dny? Nástup, druhý den MRI a 3tí den domu? Ten stejný den co je narkóza nás tedy nepustí? Děkuji 🙂

evusacek
1. čer 2022

@evaeva123 nastupovali jsme v pondělí a pouštěli nás v pátek, v den co je narkoza vás určitě nepustí, není vůbec za co 😊

katkapesatova
11. říj 2025
@evusacek

@evaeva123 den uspání: od půl noci nesměl nic jist, cca
4 hoďky před ani pit, +-půl hoďky před dostal nějaký "sirupek" jako tu premedikaci, pak je vezli v takovém velikém kočáře na rezonanci,to už byl jak "hadrova panenka",jela jsem s něma, převzali si ho a já tam čekala na chodbě až bude po abych mohla jet zase s něma na pokoj, po ještě cca hoďku dostával,napíchli mu i kapačku na zavodněni, ale to se mu po probuzení samozřejmě moc nelíbilo, ale nebyl problém ji dát pryč, po dvou hodkach mohl začít pomaličku pít a pak i jist, jen se ten den nemohlo "na procházku"

@evusacek Dobrý den, chci moc poprosit, mohla jste byt s malým do úplného usnutí? A pak při probouzení? Děsí mě, že malé něco naslibuju a pak to nesplním, protože mi to nebude umožněno. Děkuju moc za odpověď 🙏🏻

evusacek
12. říj 2025
@katkapesatova

@evusacek Dobrý den, chci moc poprosit, mohla jste byt s malým do úplného usnutí? A pak při probouzení? Děsí mě, že malé něco naslibuju a pak to nesplním, protože mi to nebude umožněno. Děkuju moc za odpověď 🙏🏻

@katkapesatova Dobrý den, s malým jsem šla až před magnetickou rezonanci, tam si ho převzali, ale byl jako hadrová panenka po té premedikací, a čekala jsem na chodbě než bude po a šla s ním a sestřičkou zpět na pokoj.

katkapesatova
15. říj 2025
@evusacek

@katkapesatova Dobrý den, s malým jsem šla až před magnetickou rezonanci, tam si ho převzali, ale byl jako hadrová panenka po té premedikací, a čekala jsem na chodbě než bude po a šla s ním a sestřičkou zpět na pokoj.

@evusacek
Děkuji. Rada bych se uspání úplně vyhla, ale mám trošku obavu, zda by to malá zvládla... je na mě dost fixovaná, nechce se mi jí předat někde před MR aby byla u úplného uspání sama, bojím se, že by hodně plakala. Musím se na všechno ještě pořádně vyptat.