Molusk: Jaké jsou zkušenosti s léčbou dětí?
Dobrý den,
Vy, které jste použily, jaké máte zkušenosti? Pomohl? Za jak dlouho? Patlám synům 7 let, tam to v podstatě hned zrudlo a uschlo, měl jich pár a počítám, ze do týdne budou ty červené flíčky pryč, mažeme zinkovou mastí. Druhý syn, 26 měsíců, ten jich má víc, tak cca 30 kusů, už asi 4 měsíce, včera jsem našla dvě nové, jinak se nerozlizaji, neskrabe si to. Ale aplikace je u něj velmi obtížná, strašně rve a je téměř nemožné trefit se jen na tu tečku. Nic méně, potirame 4dny, některé jsou uz do černa. Tak doufám, ze to opravdu zabere, bolí mě to s nimi. Může s tím do školky?
Děkuji
Nám to pomohlo dočasně a pak se to vrátilo, lepší bylo to propichnout jehlou. Do školky a školy teda kluci chodili, Dr nerikala ze nesmí, ani mě to nenapadlo, je to přenosný třeba v bazenu apod jako bradavice, ne když to mají pod oblečením.
@krisstina93 pod oblečením ne, ale může si to rozškrabnout . Eventuálně pak na někoho sáhnout a tím se to přenáší. Já i kvůli hojení j , aby si to neškrabala a nerozšiřovala si to,tak jí mám raději doma no.
@marketa1218 aha syn to měl na nohou a nesvedilo ho to, takže si nic neskrabal.
syn na to trpí , máje víc jak 2 roky už a nemůže se toho zbavit . Chodíme na škrápání na kožní
@ivkasolavova Ježíši, to me ani neříkejte, chceme chodit na plavání 😭
No právě chudák miluje bazén , nejspíš to má z bazénu Pre
Dcera (6) měla taky loni po celém stehně, pořád se to šířilo, bojovali jsme s tím asi čtvrt roku. Na kožním mi ukázali, jak vypíchnout jehličkou, musí se odstranit taková bílá kulička a vydezinfikovat. Ve dvou vlnách jsem jí to postupně vše odstranila a pak se to hojilo, vynechali jsme v tu dobu bazén. Poíslili jsme imunitu (Actimel, Hlívák denně) a zbavili jsme se toho ťuk ťuk
@ivkasolavova no my rozhodne taky. Pracuju tam, a teď se to tam nějak rozlezlo
Já to měla u dcerky také. První výskyt v srpnu a teď v prosinci konečně vyhojeno. Masakr, jak se jí to rozlézalo. Jen se s tím nesmí do bazénu, protože tam se to nejvíc chytá.
Molusk jí neuvěřitelně štípal a bolel a to je hodně statečná. Vyměnila jsem za přípravek MOLUTREX. Je hůře k sehnání, ale dá se. Hlavní výhoda je, že bolí jen minimálně a to jenom na těch velkých pupencích. -na těch malých o tom ani nevěděla. Účinná látka je stejná jen o trochu ale opravdu jen trochu slabší koncentrace.
Ještě bych se vás chtěla k těm moluskam zeptat, dáváte dětem třeba nějaká probiotika? Mně dcera nechce nic na podporu imunity jíst, ale myslím, že by to chtělo nejak posílit. Díky
@marketa1218 určitě to chce posílit i zevnitř
@becicka zevnitř myslíte čím napriklad
Kupte novikov a klidně 5x denně teckujte. Dcera jich měla přes 80 a díky Novikovu do 14dnu byly zcela pryč a bez návratu.
A zařadte do jídelníčku hlívu ústřičnou.
No u nás momentálně takto a doufám, ze to zmizí. Ale strašně u toho rve a škube sebou, takže dát tam, kam mám a fakt jen na ty pupínky je nemožný.
@anonym_autor Dobry den, vim, ze uz je to dlouho, ale jsem s malou ve stejne fazi a nedari se mi tuknout jen na molusku, ale i na kuzicku kolem. Zajima me, jestli zustaly malemu jizvicky? Mouzivam Molutrex, v podstate to stejne jako Molusk. Dekuji za info

Ahoj, máme také aktuálně 🙄 My včera byli s dcerou 4roky u doktorky, protože potírat si to ničím nechtěla nechat. Propichala jí to jehličkou, vydesinfikovala . Teď už má jenom stroupky a hlídám jestli se jí ještě někde neobjeví. Do školky nechodila, je to infekční. Ale předpokládám, že ze školky si to přinesla. Takže pokud už se nic nikde neobjeví, půjde.