icon

Molusk: Jaké jsou zkušenosti s léčbou dětí?

26. led 2024

Dobrý den,

Vy, které jste použily, jaké máte zkušenosti? Pomohl? Za jak dlouho? Patlám synům 7 let, tam to v podstatě hned zrudlo a uschlo, měl jich pár a počítám, ze do týdne budou ty červené flíčky pryč, mažeme zinkovou mastí. Druhý syn, 26 měsíců, ten jich má víc, tak cca 30 kusů, už asi 4 měsíce, včera jsem našla dvě nové, jinak se nerozlizaji, neskrabe si to. Ale aplikace je u něj velmi obtížná, strašně rve a je téměř nemožné trefit se jen na tu tečku. Nic méně, potirame 4dny, některé jsou uz do černa. Tak doufám, ze to opravdu zabere, bolí mě to s nimi. Může s tím do školky?

Děkuji

marketa1218
26. led 2024

Ahoj, máme také aktuálně 🙄 My včera byli s dcerou 4roky u doktorky, protože potírat si to ničím nechtěla nechat. Propichala jí to jehličkou, vydesinfikovala . Teď už má jenom stroupky a hlídám jestli se jí ještě někde neobjeví. Do školky nechodila, je to infekční. Ale předpokládám, že ze školky si to přinesla. Takže pokud už se nic nikde neobjeví, půjde.

krisstina93
26. led 2024

Nám to pomohlo dočasně a pak se to vrátilo, lepší bylo to propichnout jehlou. Do školky a školy teda kluci chodili, Dr nerikala ze nesmí, ani mě to nenapadlo, je to přenosný třeba v bazenu apod jako bradavice, ne když to mají pod oblečením.

marketa1218
26. led 2024

@krisstina93 pod oblečením ne, ale může si to rozškrabnout . Eventuálně pak na někoho sáhnout a tím se to přenáší. Já i kvůli hojení j , aby si to neškrabala a nerozšiřovala si to,tak jí mám raději doma no.

krisstina93
26. led 2024

@marketa1218 aha syn to měl na nohou a nesvedilo ho to, takže si nic neskrabal.

autor
26. led 2024

No u nás momentálně takto a doufám, ze to zmizí. Ale strašně u toho rve a škube sebou, takže dát tam, kam mám a fakt jen na ty pupínky je nemožný.

ivkasolavova
26. led 2024

syn na to trpí , máje víc jak 2 roky už a nemůže se toho zbavit . Chodíme na škrápání na kožní

autor
27. led 2024

@ivkasolavova Ježíši, to me ani neříkejte, chceme chodit na plavání 😭

ivkasolavova
27. led 2024

No právě chudák miluje bazén , nejspíš to má z bazénu Pre

becicka
27. led 2024

Dcera (6) měla taky loni po celém stehně, pořád se to šířilo, bojovali jsme s tím asi čtvrt roku. Na kožním mi ukázali, jak vypíchnout jehličkou, musí se odstranit taková bílá kulička a vydezinfikovat. Ve dvou vlnách jsem jí to postupně vše odstranila a pak se to hojilo, vynechali jsme v tu dobu bazén. Poíslili jsme imunitu (Actimel, Hlívák denně) a zbavili jsme se toho ťuk ťuk

autor
27. led 2024

@ivkasolavova no my rozhodne taky. Pracuju tam, a teď se to tam nějak rozlezlo

flegicka
28. led 2024

Já to měla u dcerky také. První výskyt v srpnu a teď v prosinci konečně vyhojeno. Masakr, jak se jí to rozlézalo. Jen se s tím nesmí do bazénu, protože tam se to nejvíc chytá.
Molusk jí neuvěřitelně štípal a bolel a to je hodně statečná. Vyměnila jsem za přípravek MOLUTREX. Je hůře k sehnání, ale dá se. Hlavní výhoda je, že bolí jen minimálně a to jenom na těch velkých pupencích. -na těch malých o tom ani nevěděla. Účinná látka je stejná jen o trochu ale opravdu jen trochu slabší koncentrace.

marketa1218
31. led 2024

Ještě bych se vás chtěla k těm moluskam zeptat, dáváte dětem třeba nějaká probiotika? Mně dcera nechce nic na podporu imunity jíst, ale myslím, že by to chtělo nejak posílit. Díky

becicka
31. led 2024

@marketa1218 určitě to chce posílit i zevnitř

ivkasolavova
31. led 2024

@becicka zevnitř myslíte čím napriklad

ckei
31. led 2024

Kupte novikov a klidně 5x denně teckujte. Dcera jich měla přes 80 a díky Novikovu do 14dnu byly zcela pryč a bez návratu.

ckei
31. led 2024

A zařadte do jídelníčku hlívu ústřičnou.

jolaos
20. črc 2025
@anonym_autor

No u nás momentálně takto a doufám, ze to zmizí. Ale strašně u toho rve a škube sebou, takže dát tam, kam mám a fakt jen na ty pupínky je nemožný.

@anonym_autor Dobry den, vim, ze uz je to dlouho, ale jsem s malou ve stejne fazi a nedari se mi tuknout jen na molusku, ale i na kuzicku kolem. Zajima me, jestli zustaly malemu jizvicky? Mouzivam Molutrex, v podstate to stejne jako Molusk. Dekuji za info