Mononukleóza u dítěte bez teplot. Je to možné?
Ahoj holky,syn má zelenou rýmu. Dneska ráno sem mu koukla do krku a měl tam cepy,jako pro angine. Doktorka řekla že je divné že nemá teploty a že by se mohlo jednat o mononukleozu.To me šíleně vyděsilo chci se zeptat,máte někdo zkušenosti s cepy na mandlích bez teplot.
Na viróze ani angíně bez teplot není nic zvláštního. Naopak mi přijde zvláštní tvrzení o mononukleóze, pro kterou tam chybí příznaky. A ano, s čepy mám zkušenost. Vypadají úplně jinak než zahnisané mandle při angíně a jelikož je mám chronické, vylezou mi při každém oslabení imunity, tedy i při obyčejné rýmě.
Při mononukleóza bývá dítě unavený ,utahaný.Jsou zvětšený uzliny na krku.Mužou být zvyšene teploty.Uvidis jak se to bude vyvíjet dále.Je to virové onemocnění,takže ATB se na to nedávají.
Při mononukleóza bývá dítě unavený ,utahaný.Jsou zvětšený uzliny na krku.Mužou být zvyšene teploty.Uvidis jak se to bude vyvíjet dále.Je to virové onemocnění,takže ATB se na to nedávají.
@zmrzlinka tak to on neni absolutne lita tady jak poplasnak
@anonym_2d3cbb syn to má opravdu v zacatku,me její tvrzení taky prijde velmi zvláštní
@katanovobran z mých zkušeností běžný nález při viróze. Uvidíš, jak se ten krk bude vyvíjet, při zhoršení je vhodný výtěr. Ale v podstatě s obdobným nálezem bylo doma týden starší dítě a teď se "léčí" druhé. A bylo to jen podrážděné od rýmy. Řešíme nos (nahřívání dutin, mořská voda, Sanorin, antihistaminika na otoky sliznic) a k tomu pastilky Coryzalia, hodně tekutin a klidový režim.
@katanovobran syn měl mononukleózu, teploty 10 dní, zvětšené mandle tak že nemohl jíst ani pít, prospal mi celé dny, šílené skoro měsíc jsem s ním byla doma, samozřejmě zvětšená slezina (po roce už v pořádku).
Pokud má pediatr podezření na mononukleózu ať udělá odběr krve. Přes CRP nic nezjistí, výtěry z rkru také ne, až potom co jsem urgovala že syn pořád lezi v teplotách a pomalu mi nejí jak ho bolí krku tak udělali odběr a zjistila se mononukleózu. Což se samozřejmě se nějak léčit nedá... Jen vydržet
A měl total ucpané nosní dutiny, nešlo to ven ani přes konvičku, inhalováli jsme Vincentku,

Na viróze ani angíně bez teplot není nic zvláštního. Naopak mi přijde zvláštní tvrzení o mononukleóze, pro kterou tam chybí příznaky. A ano, s čepy mám zkušenost. Vypadají úplně jinak než zahnisané mandle při angíně a jelikož je mám chronické, vylezou mi při každém oslabení imunity, tedy i při obyčejné rýmě.