icon

Motání hlavy u dítěte: Kdy začít řešit problém?

lusinek12
14. led 2025

Dobry den
Prosim poradte dcera 6let chodi do skolky ale ted casto marodime a ted uz po druhe je doma ze se ji mota hlavicka.. ale jine priznaky nemame dneska byla na hlidani u kamaradky a rikala mi ze ji prijde ze ji nic neni normalne se chova smeje nemota se nic kdyz se ji sama nezaptam nestezuje si kdyz se ji zeptam tak se zarazi chvily premysli a pak maminko ano mota se mi hlavicka ale me spis prijde ze se ji nechce do skolky protoze co jsme si spolu povidaly ma tam malo kamaradek nebo si nema skym hrat ze tam je prevazne sama pritom je spolecenska upovidana...

lusinek12
autor
14. led 2025

S dcerou jsem zklusela jako hru zavrit oci a drzet na miste a pak drzet na jedne noze a drzet a zavrit oci a krasne vydrzela tak si rikam kdyby se ji motala hkava tak by to nevladla ne..

miryp
14. led 2025

Motání hlavy ale automaticky neznamená, že máš stavy jako při opici, kdy tě neunesou nohy. Já třeba v důsledku anémie mám stavy, kdy mám jen takový divný pocit, že se mi točí svět, ale na chůzi to žádný vliv nemá a okolí nemá ani páru, že cítím jakýkoliv diskomfort. Rozhodně bych to nepodceňovala a nechala ji prohlédnout oči a odebrat krev mimo jiné i na vyvrácení anémie.

ada22
14. led 2025

Může to být školkou, ale taky bych to úplně nepodceňovala a radši řešila s pediatrem.

lusinek12
autor
14. led 2025

Jenze nase pediatricka to proste resir nebude uz jsme tohle resily minule ze se ji mota a boli hlava doktorka mi jen po telefonu rekla odpocivat a hodne pit.. kdyz uz jsem ji po tydnu nahanela ze neni zzdne zlepseni proste jsem se musela doslova vnutit aby nas vysetrila nakonec jsem musela sni na pohorovost tam ji dr vysetril a jen rekl hodne pit odpocivat ze mame slabou virozu.. :/ tot vse.. jinak nase doktorka to proste resit nebude..

miryp
14. led 2025

@lusinek12 jdi tam a trvej na vyšetření, neb motání hlavy přetrvává. Současně trvej na zápisu do karty, že to řešíte už od ... Když to odmítne, chtěj to od ní písemně. Ona si to rozmyslí. Pokud před lékaři zkoprníš a nejsi schopna se asertivně domáhat lékařského ošetření, pošli tam s malou tatínka.

neomenia
15. led 2025

Kdyby se jí soustavně motala hlava, vypadala by jinak a rozhodně by nebyla v pohodě, spíš mi připadá, že to z ní úplně na sílu ždímáš, mě se někdo každou chvíli zeptat, zda se mi motá hlava, tak abych.mela klid, řeknu mu Ano, motá. Takže za mě hledáš, kde nic není, pediatr na ní nic nevidí, tak není důvod dalších vyšetření. Anebo ok, trvej na něm, dostanete termín na neurologii za půl roku a do té doby jí to přejde 😉😉

klpoiu
15. led 2025

A jak si zjistila ze se ji mota hlava? Rekla to ona sama? Popsala ti stav? Nebo to oznaceni motani hlavy bylo od vas?? Trosku mam pocit,ze je to jiz na silu, ze uz to z ni tahas.
Pokud motani ma, nechala bych prvne zkontrolovat na orl. Muzou to byt dutiny, usi. Pokud byla hodne nemocná, samá rýma,tak je to prvni na co bych myslela. Ucpane dutiny, zalehle zanesene usi,dokazi tohle motani vyvolat velmi snadno.

barulina
Autor odpověď smazal