icon

Možné příčiny svědivé vyrážky u dvouletého dítěte

romca98
10. bře 2024

Dobrý den, syn má uz skoro 2 měsíce vyrážku po těle. Objevilo se mu to zničehonic jako krupička po těle..svědí ho tělo, má to i na rukách.. přes den to je někdy pěkné, nejde to pomalu ani na břichu vidět a jindy to zčervená. Jelikož si to škrábe, dělá si stroupky. Mohl by to být APEC syndrom/atopický ekzém nebo alergie?

Možné příčiny svědivé vyrážky u dvouletého dítěteMožné příčiny svědivé vyrážky u dvouletého dítěteMožné příčiny svědivé vyrážky u dvouletého dítěteMožné příčiny svědivé vyrážky u dvouletého dítěteMožné příčiny svědivé vyrážky u dvouletého dítěteMožné příčiny svědivé vyrážky u dvouletého dítěte
lentilkah
11. bře 2024

S dr jste neresili?

rosalindamelinda
11. bře 2024

Stanovování diagnozy na internetu, teď jsem četla na novinkách zprávu, jak taková mladá matka zanedbala péči o kojence, léčila ho doma podle rad z netu a bohužel to dopadlo špatně. Zajděte si s malým k dětské kožní lékařce. Může provést různé testy, které odhalí konkrétního původce podráždění kůže a doporučí nápravu 😉 Tohle nevypadá jako AE, ten se projevuje suchou kůží s bílými mapami. Spíše to vypadá jako nějaká kopřivka.

romca98
autor
11. bře 2024

@lentilkah dala nám mastičku na svrab (kdyby to náhodou byl,ale moc se jí to nezdálo,nevedela co by to mohlo být), zlepšení po ní jsem neviděla. Teď poslední dobou mě začíná taky svědit tělo, zničehonic mi vyjedou svedive pupínky jakoby reakce na něco. Zítra jdeme k dr. znovu.

lentilkah
11. bře 2024

@romca98 Bezte na kozni, uz to je dlouho a chtelo by to resit.

chaira
11. bře 2024

Zkuste nejdřív pediatra, doporučí kožní nebo alergologii. Nám takto začal AE a ani na kožním ani u alergo nám nepomohli. Mastičky, krémy, sirupy atd. Zkoušeli jsme dietu, vynechali konzervanty, aromata, barviva v potravinách a obrat k lepšímu. Pomohla nám hodně i čínská medicína. Ale třeba to nebude váš případ. Každopádně ekzém je červený a i svědí.

adelisss
12. bře 2024

@romca98 Jak holky říkají, znova k doktorovi. Mně na kožním dělali při podobné vyrážce kožní testy a zjistili mi kontaktní alergii na některé chemikálie. Léčba teda kortikoidy :-/

kozavka
8. kvě 2025

Dobrý den mame podobnou vyrážku už jste zjistili co to je?uz jsme zaufali

romca98
autor
9. kvě 2025
@kozavka

Dobrý den mame podobnou vyrážku už jste zjistili co to je?uz jsme zaufali

@kozavka dobrý den, v našem případě to byl bohužel svrab

kozavka
12. kvě 2025
@romca98

@romca98 a co ta mastička na svrap nepomohla?

kozavka
12. kvě 2025
@romca98

@romca98 čím teď léčíte? Sírovou mastí !? A jak vám to zjistili dělali testy?a jaké

romca98
autor
14. kvě 2025
@kozavka

@romca98 čím teď léčíte? Sírovou mastí !? A jak vám to zjistili dělali testy?a jaké

@kozavka měli jsme sírovou mast,bylo to otravné,ale jsme rádi,že to zabralo..teď už nevím kolik dní se dává,nejspis 3,ale nesmíte se koupat a mazat myslím 2x denně pořádně po celém těle. Všechno oblečení do pytlů minimálně na týden (když je teplo,v zimě by stačily 3dny, ať to umře).. kožní co nás viděl,okamžitě řekl,že je to svrab. Už doufám,že to nikdy nezažijeme znovu.

kozavka
14. kvě 2025
@romca98

@kozavka měli jsme sírovou mast,bylo to otravné,ale jsme rádi,že to zabralo..teď už nevím kolik dní se dává,nejspis 3,ale nesmíte se koupat a mazat myslím 2x denně pořádně po celém těle. Všechno oblečení do pytlů minimálně na týden (když je teplo,v zimě by stačily 3dny, ať to umře).. kožní co nás viděl,okamžitě řekl,že je to svrab. Už doufám,že to nikdy nezažijeme znovu.

@romca98 no žádné testy vám nedělala?nasa kožní první léčila molusky,potom dětská nám napsala infectoskap,prokrvili jsme cela rodina a nic ,ted požádala kožní o sírovou mast ted se mažeme uz jsem z toho jelen 😿,tráva to uz 3mesice ,u kožní objednávka trvá 3tidny,vy jste mazali se 3 dny?

romca98
autor
15. kvě 2025
@kozavka

@romca98 no žádné testy vám nedělala?nasa kožní první léčila molusky,potom dětská nám napsala infectoskap,prokrvili jsme cela rodina a nic ,ted požádala kožní o sírovou mast ted se mažeme uz jsem z toho jelen 😿,tráva to uz 3mesice ,u kožní objednávka trvá 3tidny,vy jste mazali se 3 dny?

@kozavka ten jsme měli taky od dětské,nezabral a šli jsme na to kožní a opravdu mu jen stačil pohled. Sírovka nám zabrala naštěstí celkem rychle.

karolinapete
Odpověď byla odstraněná