icon

Možné příčiny vyrážky u kojence? Zkušenosti rodičů

4. led 2025

Ahojky, přikládám foto. Syn je už asi třetí den takto osypaný. Červené flíčky + pupínky mírně vystouplé.
Má ABKM a pereme výhradně v eko pracím gelu Ecover.
Má teploty , ale to přikládám k zoubkům, teď mu jich roste víc najednou a už asi 14 dní nespíme. Je mu 9 měsíců.
Neměli jste něco podobného?
Lékař bude u nás až v pondělí.

Možné příčiny vyrážky u kojence? Zkušenosti rodičůMožné příčiny vyrážky u kojence? Zkušenosti rodičůMožné příčiny vyrážky u kojence? Zkušenosti rodičů
palja
4. led 2025

Může to být 6.nemoc. Horečky a pak taková vyrážka. Měly to obě dcery.
Můžete dávat fenistil kapky 3x denně.

autor
4. led 2025

@palja on ale neměl vysoké horečky, max 37.6 🤷🏼‍♀️

autor
4. led 2025

Opravdu neví někdo co by to mohlo být ? Opět jsem naměřila 37.5 a nemůže to být třeba nějaká alergie např na jahody?

palja
4. led 2025

Může to být alergie na jahody, je potřeba vysadit alergen a podávat fenistil 3x denně do vymezení vyrážky. Ale k alergii nebývá teplota.
Takže může mít i více problémů najednou.
Moje starší dcera měla ke každé viróze nějakou kožní vyrážku. Dr to jen uzavřela jako vyrážka k nachlazení.
Ta 6. nemoc to nebude, tam by byly napřed pár dní horečky a pak teprve vyrážka.
Může to být prakticky cokoliv.

miryp
4. led 2025

Může mít jakoukoliv virózu, ale stejně tak může mít teplotu z přetížení alergenem, syn nám teplotami reaguje na alergeny od miminka. Jahody jsou alergenem samy o sobě, pokud jsi mu navíc dala ty, které se teď nabízejí v obchodech, tak bych se vůbec nedivila reakci na ty srajdy, kterými jsou ošetřované, aby cestou k nám dozrály a nezplesnivěly... A pozor i na ten Ecover, tam je NT pouze varianta Zero.

autor
4. led 2025

@miryp roste mu více zoubků najednou, má nateklé dásně a několik dnů teploty.. přes týden. Do toho se přidala ta vyrážka. Může to tedy být i reakce na ty zoubky? Organismus má oslabený a imunita se brání? A jahody jsem dala sušené mrazem v kaši. Zkusila jsem opravdu pidi kousíček. Ten Ecover máme Zero

autor
4. led 2025

A ten už používám dlouho, od miminka a nikdy nic.

miryp
4. led 2025

No, nejspíš to bylo jedno s druhým. Pokud ho to tělíčko svědí, dala bych mu antihistaminika a nic nového bych nezaváděla, dokud nebude zcela ok. Pokud by ty teploty trvaly i v pondělí, pro jistotu bych ho na tvém místě nechala prohlédnout pediatrem. Mohou tam případně udělat crp, mrknout do krku, atd.

autor
4. led 2025

@miryp v pondělí zavolám dr a snad nám vezme crp. Ze začátku jsem to přisuzovala jen zubům, vždy má při nich teploty i několik týdnů než se vyklube, ale teď se přidala ta vyrážka.. snad to nebude nic vážnýho 🙈