Mrzuté chování dítěte po nemoci. Co s tím?
Dobré dopoledne maminky, mám dotaz ohledně dcery, aktuálně 3roky a čtvrt. Nyní je po měsíčních patáliích s nemocemi. Nejprve rýma, následně píchané ucho bez antibiotik, měla potom 5 dní neustále teploty 38. Poté 2 dny OK a chytla od manžela chřipku, horečky 40 po tři dny, potom dalších 10 dní 38, potom teploty ustoupili, pak bolest druhého ucha, ale na to dostala jen kapky a bylo to dobré. Nyní je zdravá, ale to její chování mě vyčerpává. Do doby než si prošla tímto, byla suprová, klidná, vše chtěla dělat sama, jíst, oblékat,... nyní je vše problém, od rána si pořád stěžuje, podlaha studí, oblečení studí, záchodové prkénko studí, moje ruce studí, nechce se obléct sama, musím já, jinak se válí po posteli a kňourá nebo brečí, když na ni mluvím a chci ji motivovat, neodpovídá, dělá že neslyší, nechce jet na nákup, jít ven, vše co dělala ráda nechce. Je protivná, mrzutá, podrážděná,... jak kdyby byla úplně vyměněná, nevím co s tím. Přejde to časem až zapomene na to, jak špatně jí bylo? Děkuji za názory, rady, tipy, vlastní zkušenosti.
@kyta Ono tři roky jsou specifický věk sám o sobě 😁 Mám doma teď taky tříletou slečnu. A předtím jsem si tím prošla už dvakrat. Ale určitě ty nemoci udělají hodně, každý výkyv děti rozhodí a může být ještě pořád unavená, to je potom problém na světě hned. Za chvilku bude jaro, budete víc venku a bude líp ☀️❤️
Já myslím, že nejde o to "zapomenout, že jí bylo špatně", ale že prostě potřebuje nabrat síly. To, že nemá teplotu a rýmu neznamená, že jí je dobře (já když mám chřipku, tak ještě dva týdny sotva dolezu na autobus a jsem úplně hotová... a to normálně pětkrát tolik uběhnu a nic to se mnou neudělá). Že holt prostě potřebuje odpočívat, no (i když odpočívat u těhle dětí znamená skákat po gauči a viset hlavou dolů z lustru).
@kyta tu péči bych ji snad trpělivosti doprala. Musí být pořád hodně vyčerpaná a vůbec se nedivím, že ještě není jako dřív. Sama znám, jak mi bylo po delších nemocech, atb... když jsem se příliš rychle vratila do provozu, tak jsem byla brzy nemocná zas. Myslím, že Tvoje dcera jen instinktivně poslouchá svoje tělo a projevuje se to takhle, protože neumí říct "maminko, ještě se necítím úplně jako dřív." V tomhle věku je to ještě prďola a neboj, je to jen fáze a pokud ji poskytnes, co potřebuje, tak se váš vztah upevní a bude i sama sobě víc věřit.
Je po nemoci.Unavena ,vyčerpaná.Podle mne může být nepříjemná ještě nějakou dobu.Chce to čas než se dá dokopy.
Moc Vám všem děkuji za příspěvky, ukázalo mi to náhled na situaci z jiné stránky. Mějte krásné dny!

Dcera je starší, skoro 6. S přestávkami jsme už 6 týdnů doma. Poslední týden předvede scénu, kterou nedělala ani jako triletak. Ale jako výživnou, je schopna ležet 20 minut na chodbě a kvílet, že ztratila lístek. Schválně šišlá, nic neumí, nic nechce. Neodpovídá na otázky. V momentě, kdy se zabaví a má něco nového/zajímavého poslouchá jak hodinky a je šikovná. Beru to tak, že je prostě zpruzená...