Může být vyrážka na rukou a zádech atopický ekzém?
Holky malý se objevily na rukách a jeden flek na zádech toto… včera dostala poprvé jahudkovy čaj, plus je do toho všeho nachcipana.. muže to být atopicky?

@rezena12 jak je psáno výše. Vypadá to spíš na plíseň. Dcera měla něco podobného a byla to kvasinka. U dětské dr jsme se s tím trápili dlouho, dávali jsme fungicidin, ale to pomohlo vždy jen na chvíli. Nakonec jsme šli na kožní a tam dostala slabé kortikoidy Locoid, po pár dnech to zmizelo a už se to nikdy neobjevilo.
@palja ano, to první jsme tuším měli i my. A opravdu to trvalo skoro měsíc jestli né déle, než jsme se toho zbavili. Sice to nebylo už tak červené, ale furt šlo vidět, že tam něco je
@kubesovaadelka holky a z čeho plíseň vzniká? Já se o ni starám dost aby neměla žádnou plíseň 😓
@rezena12 dcera to měla na krku, flek, který se zvětšoval. Plíseň může vzniknout i ze zapaření. U dětí hlavně v záhybech. Taky plíseň můžou přenést zvířata jestli máte doma. My máme v bytě 2 kočky.
Jinak u nás ta přemnozena kvasinka na malé byla i z toho, že jsem jí kojila. Z toho, co jsem snědla, hlavně cukry přemnožení kvasinek podporují.
My jsme s tím bojovali snad 3/4 roku, po tom fungicidinu to na chvíli zmizelo, ale pak se to zase vrátilo. Nakonec jsem řekla, že chci žádanku na kožní, tam byla čekací doba jen 14 dní a dr nám řekla, že zkusíme ty kortikoidy. Ani jsem nemazala celou dobu, jak bylo ve zprávě, protože to za 3 dny zmizelo a už napořád. Ten Locoid se může jen krátkodobě, ztenčuje to kůži a je to na předpis pak jsme šli ještě jednou na kožní jen na kontrolu.
@rezena12 to není o tom že se nestaráš 🙏♥️ ale taky mě popadla panika, jestli jsem ji nezanedbala, přeci ji koupu každý den, pravidelně přebaluji apod apod. To může být z toho že se zapoti a je to ta tam. Tedkom to přecházení v teplá do zimy ze zimy do tepla je na to jak dělaný. Dítě navlečeme do auta, pak jdeme do obchodu kde je teplo, dítě se v těch zimních věcech samozřejmě zapoti. To je hned. Hlavně klídek, doktorka vám řekne co a jak a jak říkají holky, vyžadujte si zadanku na kožní rovnou☺️
Dcera na to taky trpela, dle kozni bezny miminkovsky exem, ze ktereho vyroste. A uz se ji opravdu nedela.
Objevoval se pri oslabeni- nemoc, zuby...
Plisen dela vice ohranicena kolecka. Ten exem je tvoren jakoby pupinky.

@rezena12 nejsem lékař, ale dcera měla něco podobné na zadku jak končí plina u gumiček a byla to plíseň. Nevzpomenu si teď na název speciální mastičky ale buď jsem mazala tím, nebo imazolem. Léčba byla dlouhá. Ale možná máte jen atopak. Uvidíte další názory ☺️