icon

Na co se připravit při operaci dítěte v narkóze?

evellin123
10. únor 2025

Ahojky maminky, chtěla jsem se zeptat těch ,které si tím museli bohužel projít na co se připravit ?Čeká nás 3 března operace hydrokely pod celkovou narkózou . Synovi 3 roky a 3 měsíce. Když už jsem si přečetla nějaké články ,tak nakonec se pomalu nejvíc bojím té narkózy než samotného zákroku 🥺. Mohu poprosit o Vaše zkušenosti ,byly pak Vaše děti v pořádku?omlouvám se,těm který přijde tento dotaz hloupí ,ale nás to čeká poprvé a každá rada bude dobrá . Předem všem děkuji

vlasta1981
10. únor 2025

@evellin123 já mám jen jednu radu . Necist na internetu! Anesteziolog vám vše vysvětlí . Dcera byla v celkové v 5letech a úplně v pohodě. Samozřejmě stát se může cokoli ale i u dospělého člověka. Buďte v klidu. Přestaňte číst hlouposti na netu .

vladenkamaminka
10. únor 2025

Dcera měla 3 a byla na operaci tříselné kýly.. byla úplně v pohodě. Byla jsem s ní na dospavacim pokoji a tam střídavě usínala a probouzela se, na pokoji normálním už pohoda, do večera skákala po posteli a ráno šup domu

gruyerre
10. únor 2025

@evellin123 měla jsem syna na velmi podobné operaci v úplně stejném věku 🙂
Bylo to úplně v pohodě. Po probuzení byl tak zmatený, že ani nestihnul plakat, ze je s cizí sestřickou a už byl u mě. Asi dvě hodiny po zákroku jsme musel čekat v takové místnosti s ostatními dětmi po operaci, chvíli na mě ležel a pak už začal požírat piškoty a ovocnou kapsičku a pak jsme jeli domů.

pavca1982
10. únor 2025

V roce a čtvrt byl syn na operaci hydrokély a pupeční kýly. Narkóza úplně v klidu.

squezy
10. únor 2025

@evellin123 syn ve 4,5 letech. 1,5h narkoza. Necti internet, poslouchej anesteziologa. Já říkala synovi, že dostane takovy "chomout" na pusu,usne stejně jako ten krtecek v pohadce (Krtek a medicina) a pak ho stejně jako v te pohadce vzbudime jako toho slona (zatahneme za ocas a bude vzhuru). U nas se to chytlo,syn nemel vůbec žádné nervy, věděl, že se někde vyspi a hned jak otevře oči,budu zase s ním. Vyspal se do růžova. Nemej ani ty z toho nějaké nervy,jinak se to dítě také bude bát.

evellin123
autor
10. únor 2025

@evellin123 moc děkuji ,ano souhlasím ,už nebudu nic vyhledávat na internetu , holky děkuji Vám moc

pipi_puncocha
10. únor 2025

Syn byl na dvou krátkých operacích ve 3 letech a 3,5 letech. Vždy jednu noc v nemocnici. Zvládl to skvěle a teď, o dva roky později, si vůbec nepamatuje, že někdy v nemocnici byl. Pro rodiče to je horší, hlavně to čekání, když je na sále. Ale zvládnete to určitě, dobře to dopadne. 🍀

jannym
10. únor 2025

Ja uz jsem “zkusena” doprovodna matka na operace 2 deti, 5 zakroku, 3 x kyla, 2 x nosni mandle, nejhorsi je vzdy prvni operace s danym ditkem, pak uz opadne strach, uz jdete do znameho, ci alespon do tuseneho. Obavy reste s anesteziologem a peclive si proctete informace co vam davaji podepisovat, ptejte se na statistiky a nestresujte se clanky z internetu, budte diteti oporou, vemte sebou oblibenou hracku, knizku atd. Posledni kylu v 6 letech u syna jsme mely v ramci jednodenni chirurgie rano tam vecer zpatky.

pospis
10. únor 2025

syn byl na operaci hydrokély přibližně ve stejném věku. Měl těstě po 3 narozeninách. Vše bylo uplně pohodě. Zvládl to uplně bez problémů.

luhana
10. únor 2025

@jannym
Můžu se zeptat, jak probíhala operace té nosní mandle? Dneska jsme se dozvěděli, že třiletý syn na ni bude muset jít. Kolik dní jste strávili v nemocnici?

evellin123
autor
10. únor 2025

@jannym moc děkuji , opravdu jsem klidnější ,zkušenosti ostatních maminek vždycky pomůžou 😉

evellin123
autor
10. únor 2025

@pospis moc děkuji,jsem opravdu klidnější

jannym
10. únor 2025

@luhana rano tam a vecer zpatky, byly jsme na klasickem odstraneni na Karlaku, pres noc si tam nechavaly jen jednu uz velkou holcinu, co krvacela a musela na revizi, tak tu si nechaly pres noc na pozorovani. Obe deti to zvladly suprove, starsi mela po premedikaci halucinace tak ji mavali obrazky na zdi…byla takova roztomile “sjeta”, se synem to zas ani nehne, ten byl jen takovej vlacnej…hojilo se jim to dobre, myslim, ze treti den po operaci jsme byly na kontrole a oba si z nemocnice prinesly rymu jako tram, ale z dlouhodobejsiho pohledu musim rict, ze jim to pomohlo, starsi prestala huhnat a mladsi zas tolik nemarodi.

keerka
11. únor 2025

Syn v tomto veku zazil cca 30 narkoz. Bez problemu. Nebala bych se a duverovala tymu, ze vi, co delaji. Ptala bych se, informovala, ale nehystercila. Kazdy zakrok ma potencialni rizika, ale s tim se neda nic delat.

luhana
11. únor 2025

@jannym
Děkuji

ladyhacek
11. únor 2025

Oba kluci byli kolem 5-6roku s jinými problémy na celkové narkóze.
Starší syn byl hodně uplakaný, ulekany, probral se z narkózy a asi jak nevěděl kde je co se děje, brečel.
Mladší syn byl neklidný, nechtěl ležet, hůř se mu dýchlo, ale masku si strhával. Jakmile se nám ho podařilo alepsoň trochu uklidnit aby ležel v klidu tak se sklidilo i dýchání a my šli z dospavaciho pokoje.
Jinak mladší syn je hodně spavi tak i z té narkózy ho dlouho budili. Přivezli mi ho o 15 min déle než byl předpoklad, tak to jsem se už zacilala bát. A pak jak se probral nechtěl právě vůbec ležít.

Později oba v pohodě, narkóza na každýho působí jinak.

terka_37
11. únor 2025

Syn má za sebou už 3 anestezie. První ve 2, pak ve 3 a v 5. Průběh pokaždé téměř stejný. Před odjezdem na sál mu dali premedikaci (kapicky) po kterých byl jako opilý, veselý, poté spavý. Na šála ho vždycky vzbudili, ale jal ho přivezli, tak zas spal. Tak po hodině se probral a začal řev, na který nepomahalo nic. Vždycky tak hodinu, hodinu a půl, pak většinou zase usnul a když se vzbudil, byl už v klidu🙏Večer pokaždé zvracel. Ale v noci spal a ráno už dobré. Žádné jiné následky jsem na něm naštěstí neviděla. Držte se🙏