icon

Nadavovaní se tříletého dítěte při pohledu na děti, co jedí. Někdo podobně?

matickovasilvie
7. lis 2020

Milé maminky, náš syn nesnese pohled na jiné děti které jí. Otáčí se jinam, odchází pryč a nadavuje se. Stává se to i na hřišti, u sousedů apod. Nejhorší je to u snídaně, to nesnese pohled na nikoho kdo jí. Zatím do školky nechodí, ale mám obavy jestli by se tam vůbec najedl. Jinak jí rád, s jídlem problémy nemá. Také jsem vypozorovala, že některé jídlo mu vadí víc, např pečivo, jiné vůbec- corn flakes, sušené ovoce apod., to jí i s dětmi. Pediatr poradil na tříleté prohlídce psychologa před nástupem do školky, kam tedy zavítáme. Projevilo se to více až nedávno, kdy trávil celé dny s bratrancem. Prosím je tu někdo takový s aspoň trochu podobnou zkušeností?

psychologapřed nástupem do školky. Výškově je nadprůměrný i váhově je v pořádku.

amazonkajanik
7. lis 2020

@matickovasilvie jestli on ho bratranec při jídle netrápil nějakými prasecinami,jako vyplazovani jazyka s jídlem,a tak 🤔

keksik002
7. lis 2020

@matickovasilvie zkuste zjistit jestli u jidla nedelali nejake blbiny, nebo schvalnosti.. Tam by mohl byt problem

gruyerre
7. lis 2020

@matickovasilvie ničeho jiného sis nevšimla? není ještě v něčem dalším zvláštní?

fouskovi
7. lis 2020

Určitě bych pátral co s tím bratrankem u toho jídla dělali jestli mu to nějak nezhnusil

barmil
7. lis 2020

@matickovasilvie kolik je bratranci? Nemusí to bohužel souviset jen s jídlem.

matickovasilvie
autor
7. lis 2020

Bratranec je starší o 4 měsíce a samozřejmě otvíral plnou pusu apod. Ale už dřív jsem si všimla na hřišti, že se nadavoval když viděl další batole jak ji sušenky a má upatlanou pusu, ale bylo to výjimečně, tak jsem tomu nepřisuzovala žádnou váhu. Jako mimino nesnesl dudlík a přechod z mixované stravy na kousky byl taky zajímavý.

utrikocku
8. lis 2020

Já jsem se s tím setkala u dítěte s autismem. Co jiné oblasti ve vyvoji, nějaké napadnosti?

rikatoka
8. lis 2020

Můj syn to ve 3letech taky dělal, i kdyz tedy asi to nebylo tak vyhrocené jako u vas. Nevadil mu pohled na ostatní, jak jí. Ale jakmile měl někdo ty drobky u pusy nebo byl upatlany od sušenky ,jak píšete, tak ho taky nadavovalo. Nebo treba když jsem měla tričko poslintane od mladšího syna... 😀Mi to vždy přišlo spíše k smíchu... manžel to naopak považoval za něco divného. Každopádně teď jsou mu 4 a už to nedělá. Myslím, že s tím přestal poté, co jsme se o tom začali bavit. Učitelky že skolky me totiž upozornily,že to párkrát udělal, akorat jim přišlo jako že nemůže popadnout dech a měly strach, že se dusí. Já jsem věděla, že ho prostě jen nadavuje. Řekla jsem mu, že to delat nemuze, že paní učitelky mají strach, že s ním něco je. Tak ať to nedělá. A on si na to začal dávat pozor a už fakt dobrý. Zkuste s tím svým promluvit, třeba to zabere. A myslím si, že to je jen otázka času a přestane s tím. Můj s tím začal při nástupu do školky, mozna to bylo i nějakou úzkostí s tím spojenou nebo jak to napsat... mozna ten váš řeší taky nějaký "problém" (třeba ten koronavirus jestli na něj nejak nepadá...nevim)

matickovasilvie
autor
9. lis 2020

@rikatoka Tak to ráda slyším, mluvíme spolu o tom, prostě to nemá rád, je citlivější. Někdy i říká maminko mě nevadí že u mě budeš papat. 😀 Když má velký hlad, tak mu nevadí nikdo a nic, když se ale nacpe, tak mu to začíná vadit. A po ránu obecně chuť jíst nemá, tak to mu vadí všechno. Kdyby nemusel mezi děti a ostatní, tak to člověk neřeší skoro vůbec. Jinak koronavirus padá asi na všechny bohužel. Mnohem méně kontaktů, kroužky a herny zrušeny, myslím že to má vliv i na děti. Děkuji za zkušenost.

matickovasilvie
autor
9. lis 2020

@utrikocku Jinak je vše v pořádku, nic zvláštního nepozorujeme.

rikatoka
9. lis 2020

@matickovasilvie já si myslím, že to ve školce ani nebude dělat... přece jenom je to jiné prostředí a děti se tam chovají jinak. Držím palce, ať na to malý rychle zapomene a přestane s tím 🙂 Mně to stejně připadá trochu k smíchu :D