Nadavovaní se tříletého dítěte při pohledu na děti, co jedí. Někdo podobně?
Milé maminky, náš syn nesnese pohled na jiné děti které jí. Otáčí se jinam, odchází pryč a nadavuje se. Stává se to i na hřišti, u sousedů apod. Nejhorší je to u snídaně, to nesnese pohled na nikoho kdo jí. Zatím do školky nechodí, ale mám obavy jestli by se tam vůbec najedl. Jinak jí rád, s jídlem problémy nemá. Také jsem vypozorovala, že některé jídlo mu vadí víc, např pečivo, jiné vůbec- corn flakes, sušené ovoce apod., to jí i s dětmi. Pediatr poradil na tříleté prohlídce psychologa před nástupem do školky, kam tedy zavítáme. Projevilo se to více až nedávno, kdy trávil celé dny s bratrancem. Prosím je tu někdo takový s aspoň trochu podobnou zkušeností?
psychologapřed nástupem do školky. Výškově je nadprůměrný i váhově je v pořádku.
@matickovasilvie zkuste zjistit jestli u jidla nedelali nejake blbiny, nebo schvalnosti.. Tam by mohl byt problem
@matickovasilvie ničeho jiného sis nevšimla? není ještě v něčem dalším zvláštní?
Určitě bych pátral co s tím bratrankem u toho jídla dělali jestli mu to nějak nezhnusil
@matickovasilvie kolik je bratranci? Nemusí to bohužel souviset jen s jídlem.
Bratranec je starší o 4 měsíce a samozřejmě otvíral plnou pusu apod. Ale už dřív jsem si všimla na hřišti, že se nadavoval když viděl další batole jak ji sušenky a má upatlanou pusu, ale bylo to výjimečně, tak jsem tomu nepřisuzovala žádnou váhu. Jako mimino nesnesl dudlík a přechod z mixované stravy na kousky byl taky zajímavý.
Já jsem se s tím setkala u dítěte s autismem. Co jiné oblasti ve vyvoji, nějaké napadnosti?
Můj syn to ve 3letech taky dělal, i kdyz tedy asi to nebylo tak vyhrocené jako u vas. Nevadil mu pohled na ostatní, jak jí. Ale jakmile měl někdo ty drobky u pusy nebo byl upatlany od sušenky ,jak píšete, tak ho taky nadavovalo. Nebo treba když jsem měla tričko poslintane od mladšího syna... 😀Mi to vždy přišlo spíše k smíchu... manžel to naopak považoval za něco divného. Každopádně teď jsou mu 4 a už to nedělá. Myslím, že s tím přestal poté, co jsme se o tom začali bavit. Učitelky že skolky me totiž upozornily,že to párkrát udělal, akorat jim přišlo jako že nemůže popadnout dech a měly strach, že se dusí. Já jsem věděla, že ho prostě jen nadavuje. Řekla jsem mu, že to delat nemuze, že paní učitelky mají strach, že s ním něco je. Tak ať to nedělá. A on si na to začal dávat pozor a už fakt dobrý. Zkuste s tím svým promluvit, třeba to zabere. A myslím si, že to je jen otázka času a přestane s tím. Můj s tím začal při nástupu do školky, mozna to bylo i nějakou úzkostí s tím spojenou nebo jak to napsat... mozna ten váš řeší taky nějaký "problém" (třeba ten koronavirus jestli na něj nejak nepadá...nevim)
@rikatoka Tak to ráda slyším, mluvíme spolu o tom, prostě to nemá rád, je citlivější. Někdy i říká maminko mě nevadí že u mě budeš papat. 😀 Když má velký hlad, tak mu nevadí nikdo a nic, když se ale nacpe, tak mu to začíná vadit. A po ránu obecně chuť jíst nemá, tak to mu vadí všechno. Kdyby nemusel mezi děti a ostatní, tak to člověk neřeší skoro vůbec. Jinak koronavirus padá asi na všechny bohužel. Mnohem méně kontaktů, kroužky a herny zrušeny, myslím že to má vliv i na děti. Děkuji za zkušenost.
@utrikocku Jinak je vše v pořádku, nic zvláštního nepozorujeme.
@matickovasilvie já si myslím, že to ve školce ani nebude dělat... přece jenom je to jiné prostředí a děti se tam chovají jinak. Držím palce, ať na to malý rychle zapomene a přestane s tím 🙂 Mně to stejně připadá trochu k smíchu :D

@matickovasilvie jestli on ho bratranec při jídle netrápil nějakými prasecinami,jako vyplazovani jazyka s jídlem,a tak 🤔