icon

Naevus flamengus u dcery: Mám se obávat syndromu?

21. únor 2022

Ahoj, začínám být značně nervózní. Pediatr se tváří, že to nikdy neviděl. Očkování zatím odkládá. Četla jsem na netu o nějakém naevus flamengus nebo tak a píšou tam o nějakém syndromu skrz postižení. Jsem z toho rozhozená. Má to dlouho, dceri jsou měsíce. Na kožní čekáme. Nejdříve jsem tomu nevěnovala pozornost, občas se tam na tom loupe kuze. Děkuji za informace.

Naevus flamengus u dcery: Mám se obávat syndromu?
autor
21. únor 2022

Dceři jsou 4 měsíce.

goovana
21. únor 2022

Je to vystouple?

autor
21. únor 2022

Ne není to vystouplé

lidija1234
21. únor 2022

Za jak dlouho jste objednání na kožní ? Poslala vás pediatricka i jinam na vyšetření?

autor
21. únor 2022

@lidija1234 no mě se podařilo objednat až na 3.3. ale pediatr zítra zavila někomu do Brna, aby nás vzali dříve...proč je to vážně?

te_reza
21. únor 2022

To má celou dobu tak velké a výrazně červené? Ten termín příští týden už asi neuspisis, nicméně bych určitě i jiného lékaře vyhledala, uvidíš co řeknou na tom kožním no.

autor
21. únor 2022

A nikdo se tady fakt s tím nesetkal? Má i nad tím menší flíčky.

te_reza
21. únor 2022

Ten název co jsi našla je česky/lidově oheň. Lidi ho mají i v obličeji. Spolužačka na ZŠ ho měla ve tváři.

autor
21. únor 2022

@te_reza no malá to má jen na tom zátylku. Já nevím já našla nějakou hrůzu, že by to snad mělo způsobovat nějaký syndrom (postižení)

autor
21. únor 2022

@te_reza ten oheň

te_reza
21. únor 2022

Hele radši negoogli. To je to nejhorší. Uvidíš co ti řeknou doktoři.

andrea93133
21. únor 2022

Ahoj, měla dcera červený flíček za krčkem od narození nebo se tento flek udělal až teď poslední dobou? Pokud ho tam měla od narození a teď se zhoršil a loupe se tam kůže, opravdu to může být naevus simplex ale napadený ekzémem - buď kvasinkou nebo stafylokokem (měli by to zjistit na kožním) mazala bych zinkovou mastí. Pokud se flek udělal až v poslední době, pravděpodobně to bude ekzém.

autor
21. únor 2022

@andrea93133 nevím jestli ho tam měla od narození, myslím že jo, ale asi ne tolik. Ten felk je víceméně konstantní, občas se tam oloupne kůžička a někdy to lehce zesvetla, jindy jento víc tmavě

andrea93133
21. únor 2022

Pokud tam měla flek od narození a teď se zhoršil, opravdu to může být naevus simplex napadený ekzémem jak jsem psala - z naevusu si vůbec hlavu nelámej a hlavně nic negoogli, ten není vůbec nebezpečný, má ho i moje dcera a ta ho má na zátylku, temeni, zádech a na čele a je zdravá. Může a nemusí zmizet. To co jsi četla byl naevus flammeus- lidově oheň a pokud nemá tvoje dcera oheň přes půl těla tak buď opravdu v klidu. Sehnala bych si zinkovou mast a mazala dokud se nedostanete na kožní, t bych si nechala udělat stěry zda jde o kvasinku nebo o stafylokoka a oni už vám pak řeknou léčbu ❤

autor
21. únor 2022

@andrea93133 jsi zlato. Moc děkuji. Já tu teď psychovala z toho. Manžel byl s malou u pediatra, takže nevím co přesně říkal. Ale on nas doktor je hooodne opatrný, asi chce mít jistotu, že může očkovat. Na jednu stranu je to fajn, protože u našich dvou starších dětí včas odhalil vždy problém i když v nemocnici něco zlehčovali, tak pak mu vždy dali za pravdu. Na druhou stranu to člověka dokáže vypsychovat, takhle obezřetnost. Já doteď žila vtom že to je porodní otlaceni, takže jsem to moc neřešila.

autor
21. únor 2022

@andrea93133 flek má jen tenhle a nad ním pár ještě menších o něco světlejších. Jinak zbytek těla čistý. Malá se chová normálně. Dobře, máme neurologii na konci února kvůli tomu že špatně zvedá hlavičku, ale prý se to cvičením srovna, ale jinak je šikovná, přetáčí se už od 2,5 měsíce, všímá si, dobře vidí, klasické jinak zdravé dítě až na ty slabší krční svaly.

andrea93133
21. únor 2022

Tak to buď šťastná za takového pediatra, já ho musela měnit protože laxnější osobu jsem snad nepotkala 😉 uvidíš že to bude v pořádku, jen bych jí zatím ulevila alespoň tím mazáním, určitě jí to minimálně svědí 😉 já si taky myslela že to má jen otlačený, bohužel no, čekalo nás dost vyšetření a naštěstí je to jen estetická záležitost, která se dá řešit 😊 slabší krční svaly mohou být způsobeny ještě nějakou blokádou, zvážila bych ještě osteodynamiku 😊 budu držet palce ať vám všechno dobře dopadne 🍀❤ pak písni jak vám to dopadlo ❤

autor
21. únor 2022

@andrea93133 jaká vyšetření vás čekala ? Jestli se mohu zeptat.

autor
21. únor 2022

@andrea93133 jsem za něho ráda, a to je to starší pán. Ten až zaveli, že na to kašle a bude si užívat důchod, tak nevím koho budeme shánět.

andrea93133
21. únor 2022

Ve zkratce sono hlavičky, ledvin, jater, neurologie, oční a hematoonkologie a pak ještě konzultace ohledně laseru, ale ten jsme nakonec prozatím odložili 😉

autor
21. únor 2022

@andrea93133 to to může být nebezpečný ? No neurologii mame stejně objednanou...tak uvidíme, achjo

andrea93133
21. únor 2022

Ne u vaší malý ne, s tím flíčkem na zátylku se rodí většina dětí, naše malá to ale měla fakt rozsáhlé (zátylek, temeno, záda, nad zadečkem, čelo, pak ještě víčka, nos a pod nosem (to jí zmizelo) ) takže jsme potřebovali vyloučit sonem vnitřní hemangiomy- negoogli to, to není váš případ, na hematoonkologii druh ohně (simplex), kvůli víčkům oční vadu (žádná není) a neurologie pro jistotu (vše v pořádku) 😉 ty se ničeho neboj, spíš bych urgovala to kožní ať se malá netrápí moc dlouho 😊 ale opravdu zkus tu zinkovou mast 😉

autor
21. únor 2022

@andrea93133 koupím děkuji. Jejej tak to jste si užili teda 😔 to mě moc mrzí. Ještě že je malá v pořádku. Já bych se asi zbláznila na tvém místě ....no nemám od toho daleko, už jsem tu saskovala zděšením. Určitě ti dám vědět jak jsme dopadli. ❤️

andrea93133
21. únor 2022

To bylo prd oproti tomu co musí maminy zažít a oběhat u nemocných dětí 😞 malá je naštěstí v pořádku (nervy to byly, to přiznávám) 😊 určitě dej vědět ❤

jane46
21. únor 2022

Nas syn mel podobny flek v tech vlaskach vzadu, skoro od ucha k uchu. Nejvic vylezl treba kdyz plakal nebo tak. A Dr. jen rekla, at hlidame, aby se to nezvecovalo. Nazev asi rikala, ale taky to ze nektere deti to proste maji. Myslim ze tvrdila, ze to vznikne pri porodu, ale jestli to s necim nemotam. Presne nevim, kdy mu to zmizelo... Ale treba po jeho roce uz si to nevybavuju.
Ten flek na krku bych taky zkusila zinkovou masti 😉

autor
21. únor 2022

@andrea93133
@jane46 moc vám děkuji děvčata ❤️ jsem klidnější.

alexkisss
21. únor 2022

Tohle mela ma kamarádka říká se tomu oheň neboli ohnivé znaménko,může byt buďto takhle male nebo po celém tele rozlezle ma kamarádka to ma na obličeji tele krku nohách i ruce bohužel se s tím nedá moc nic delat