Nateklé mandle, bez dalších příznaků. Máte zkušenost?

makmak28
10. črc 2023

Holky, prosím o radu, jestli jste se s tím některá nesetkala... Dcera, 5 let, má už třetí den nateklé mandle, žádné zarudnutí, ani povlak, ani čepy, nemá ani teplitu a prý ji to ani nebolí. Přemýšlím, jestli to nemůže být reakce na to horko... Zvýšily jsme přísun tekutin, několikrát denně kontroluju jestli se tam něco nevyrojilo. Nechce se mi hnát k doktorce, když nemá žádné příznaky, ale jestli to nezmizne tak holt budu muset, to je mi jasný. Já jen jestli už to někdo tady taky zažil...?

mdch91
10. črc 2023

Syna nic nebolelo a mel streptokoka.

ivkasolavova
10. črc 2023

Syna taky nebolelo v krku a měl streptokoka,zjistily to náhodně ze stěru .

makmak28
autor
10. črc 2023

...takže zítra mažem na ORL, díky holky. Je to nevyzpytatelný jak tak koukám.

mimco
10. črc 2023

@makmak28 no a když ji nic nebolí, nic netrápí, proč tedy řešit problém, který není🤔

leymea
10. črc 2023

A jak jsi na to prisla?

makmak28
autor
11. črc 2023

@mimco nechala jsem to tři dny, jestli se zase zmenší, ale oteklé jsou pořád opravdu hodně a nemyslím si, že takový otok je jen tak bez příčiny. jen jsem chtěla vědět, jestli to měl někdo stejně a co z toho nakonec bylo... včera večer už si stejně začala stěžovat na bolest při polykání, takže za chvíli štrádujem k lékaři.

@leymea že je má oteklé? při čištění zubů, vždycky dodatečně kontroluju jestli je má vyčištěné správně

ivkasolavova
11. črc 2023

Tak jak jste dopadly ?

makmak28
autor
11. črc 2023

@ivkasolavova podle doktorky na takového prcka mandle jako zvon 😁 ale jen mírně prosáklé takže angína to nebude, řekla že buď z přehřátí nebo něco virového... stěr malé pro jistotu udělala a ve čtvrtek voláme na výsledky. doporučila tantum verde a hodně tekutin.

ivkasolavova
11. črc 2023

@makmak28 tak hlavně aby to nebylo nic horšího . Tak nanuky 😀

makmak28
autor
13. črc 2023

Tak holky, výtěr z krku absolutně čistý takže nejspíš opravdu jen z horka. Pořád to hlídám protože má mandle jak můj palec tak ať se mi drobek nezačne dusit ale hodně pije, dáváme vodové nanuky a prej někdo to tak má, že jsou prostě zvětšené. Kdyby to dlouho nepřešlo a stěžovala si na bolest a nechtěla kvůli tomu jíst a pít tak by šly ven ale jinak s tím není třeba dělat nic. Ulevilo se mi jak blázen, že v tom není žádný záludný bacil. 😊