Neustále ucpané dutiny u dítěte. Jak řešit?
Ahoj, už asi 6 týdnů má dítě ucpané dutiny. Nejdřív jsem dala klasiku Sinupret, sinutin, mucosolvan, stopkašel , Aerius, už ani nevím co dalšího. Kapky do nosu týden. Z rýmy kašle, jak stéká do krku, takže spaní taky nic moc. Minulý týden vysoké teploty 6 dní. Dětská na to nic. Jo vlastně jediné co řekne, že by s tím neměl chodit do školky, koukla do krku, poslechla. A co mám jako dělat? Brát si střídavě ošetřovačku s dovolenou kvůli rýmě? Protože zahuhňaný dítě, kterémkoliv teče průsvitná rýma mi do školky nevezmou. Nemá ani zelenou, ani žlutou a kašle kvůli ní. Když půjdu na ORL, tak mě vyhodí, ať si takovou banalitu vyřeším s dětskou. Haha. Ta mi řekne že mu mám dát Sinupret. Ono se to všechno nemá brát dlouhodobě. Všechny léky jsem zkoušela samozřejmě tak, jak se mají brát, aby se nepřebíjeli. Ne všechny najednou. Většinou tak minimálně týden, pak jsem to vystřídala, přesně si nepamatuji co který den jsem měnila. Ale už mě to otravuje. Ve školce mi pořád hlásí že má rýmu. Ano, ale dle školního řádu není ani žlutá, ani zelená, se kterou tam nesmí. Není to tedy ani alergie, když léky na alergii to nijak nezmírnily. Sice se nějaká mohla objevit, podzimní testy byly dobrý. Ale už mě to štve. Pořád dýchá pusou, konvičku nedá, to nejde. Inhalovat se bojí vrčení, nebo to teplo pálí. Má 3 roky, takže vysvětlit a rozumně přesvědčit zatím moc nefunguje. Nějaké další typy, rady? Není to první rýma, to určitě ne, ale trvá už dlouho.a nejde se jí zbavit
Rtg dutin dělali? Stěry na bakterie? Jít na jiné orl jste zkoušeli? Jako normální to opravdu není.
Hádám, že na ORL jsi ani nezavolala, a nebo chodíš k podivnému lékaři, který nedělá svou práci. Rozhodně je to stav, kterým se na ORL běžně zabývají, protože může značit rozjetý zánět dutin.
@anonym_7f0730 chodím tam nejen já, ale i kamarádky. Střídají se tam lékaři a mají to tam tak zavedené všichni. Nerozumím tomu, že bych tam ani nezavolala? Jakože si to myslím? To je jejich odpověď, ne žádná domněnka. Před dvěma lety to tak nebylo. Nově už to neřeší a spadá to pod pediatry. Až podle výsledků, kdyby nemohl pediatr napsat silnější léky, tam s tím jít. Za předpokladu, že to pediatr udělá. Dělala crp a nějaký test stěr z nosu nějaký viry, výsledek byl za chvíli. Vše negativní. Napadá mě jen zvětšená nosní mandle a tu tam škubou velmi rádi
Rtg dutin dělali? Stěry na bakterie? Jít na jiné orl jste zkoušeli? Jako normální to opravdu není.
@prejeta_zaba když zavolám do jiného města, tak mě pošlou někam, přes to že nemají, protože nejsme spádový. Taky jsem koukala. Tak jedině tam prostě přijít. Jinde dlouhá čekací doba. Tady můžu jít i na pohotovost, nebo si vysedět bez objednání, ale jak s čím že? Je zajímavý, že mají mít všichni v ordinaci roušku, pokud tam jdou s dutinami, které vlastně ani neřeší. Ty dva ostatní pojmy naše doktorka asi nezná, protože to by musela vykonat aspoň žádanku, která dle ní není potřeba.
@anonym_7f0730 chodím tam nejen já, ale i kamarádky. Střídají se tam lékaři a mají to tam tak zavedené všichni. Nerozumím tomu, že bych tam ani nezavolala? Jakože si to myslím? To je jejich odpověď, ne žádná domněnka. Před dvěma lety to tak nebylo. Nově už to neřeší a spadá to pod pediatry. Až podle výsledků, kdyby nemohl pediatr napsat silnější léky, tam s tím jít. Za předpokladu, že to pediatr udělá. Dělala crp a nějaký test stěr z nosu nějaký viry, výsledek byl za chvíli. Vše negativní. Napadá mě jen zvětšená nosní mandle a tu tam škubou velmi rádi
@aselluska tak jdi s dítětem jinam, dnes se na spádovost nehraje. Na stránkách své pojišťovny si najdi smluvní lékaře v okolí a obvolej je, kde mají volno. My také máme v místě bydliště ORL na dvě věci, tak dojíždíme do jiného města. A stejně tak mám zkušenost s rozjetým zánětem dutin, který se projevoval právě dlouho trvající rýmou a kašlem, na které nic nezabíralo. A doporučuji neotálet s vyšetřením, já ten zánět domoléčbou zanedbala a pak jsem musela denně dojíždět na ORL na odsávání dutin pod lokálním umrtvením. Nosní mandle se neprojevuje dlouho trvající rýmou, obě děti s ní měly problém...
Normálně jdi na jiné ORL.Muzes kamkoliv v republice bez žádanky.Aerius by se měl brát trvale aby měl nějaký efekt.Podle mne by mu pomohl.A nemůže mít alergii?Nejste někdo alergik v rodině?Moje dcera má rýmu celoročně ,ale ona má alergii na roztoče.
Normálně jdi na jiné ORL.Muzes kamkoliv v republice bez žádanky.Aerius by se měl brát trvale aby měl nějaký efekt.Podle mne by mu pomohl.A nemůže mít alergii?Nejste někdo alergik v rodině?Moje dcera má rýmu celoročně ,ale ona má alergii na roztoče.
@zmrzlinka psala jsem, že testy na alergie byly na podzim negativní, a Aerius měl 14 dní, to už by zabral. Volala jsem jinam, jestli mě ještě vezmou v určitou hodinu, kolik mají lidí, a nečekaně mi řekla, že na rýmu máme praktika 🤦🏼♀️ který udělá vše potřebné a když už nebude vědět, pošle nás tam, protože mají hodně stálých pacientů a tohle je rýma. Jak u blbců

Hádám, že na ORL jsi ani nezavolala, a nebo chodíš k podivnému lékaři, který nedělá svou práci. Rozhodně je to stav, kterým se na ORL běžně zabývají, protože může značit rozjetý zánět dutin.