icon

Nevíte, co je to za vyrážku u dítěte?

lenki22
23. lis 2021

Ahoj maminky..mám na vás dotaz..jestli nevíte co je toto za vyrážku. Objeví se po spaní a během dne mizí..začalo to před 2 ma dny..🙏 dekuji za jakoukoliv odpověď

Nevíte, co je to za vyrážku u dítěte?Nevíte, co je to za vyrážku u dítěte?Nevíte, co je to za vyrážku u dítěte?Nevíte, co je to za vyrážku u dítěte?
veritanas
23. lis 2021

Tak podle fotky se to těžko pozná... může to být alergie na něco, nebo i atopický ekzém.. svědí to? Je to suché, nabo naopak mokvave? Když to má po spaní, pak by to mohlo být g toho, jak se v noci potí. Nezměnili jste něco? Kosmetika, prášek na praní, nové jídlo? Nebo nějaký stres?

lenki22
autor
23. lis 2021

@veritanas Přijeli jsme k babičce a dědovi z daleka.. stres u syna nevidím..Nemá to vůbec mokvavé ani suché..vypadá to rano jako popálení, jento trochu nateklé a pak během dne to pomalu mizí..možná nové jídlo 😳..děkuji 🌷

veritanas
23. lis 2021

@lenki22 tak pokud jste v jiném prostředí, pak mu to dělá něco tam. Nemají nějaké zvíře, já takhle reaguji na kočku... uvidíte, co to bude dělat doma... vidím, že to je nateklé, řekla bych alergie na něco...

antilopkax
23. lis 2021

Syn měl toto v létě. Doktorka řekla, že to je kopřivka a nasadila antihistaminika. Trvalo to týden. Každý den v 15:00 se takto osypal. Dodnes nevíme, proč se to dělo.

hanka158
23. lis 2021

Take bych rekla, ze alergie, mozna lozni pradlo - je to 100 % bavlna? Nebo nejaci roztoci, prach, zvirata, praci prasek... Mozna i jidlo, ale to by mel asi neco podobneho i doma...

novamamina
23. lis 2021

Také tipuji alergii. Nasad fenistil a uvidíš.

baraskaska
23. lis 2021

Takove fleky jsem mela ja kdysi nekolik dnu u dr pry koprivka, dodnes nevim z ceho. Rikali ze nejspis cerstve orechy ty bile ale ty jsem pak dalsi rok jedla ve stejne velkym mnozstvi a nestalo se to. Nekde myslim psali ze se muze stat, ze telo zareaguje na neco prehnane jednou a pak uz proste ne. Uvidite co doma. Taky muze vadit v cem spi apodobne.

nikoulinka
23. lis 2021

Přesně toto mi dělala ovčí vlna. Jednou jsem tak u našich usnula na gauči (mají z ovčí deky přehozy) a takhle jsem byla osypaná. Přesně stejné fleky, jako jsou na fotce. Hodně to svedilo, ale během dne zmizelo. Nenapadlo mě, že to může být z toho. Po nějaké době znovu. Opět jsem na tom usnula a opět osypana. Pak už mi to došlo. Takže bych se také přikláněla k tomu, že malému něco vadí při spaní.

lenki22
autor
24. lis 2021

@nikoulinka dekuji🌷

lenki22
autor
24. lis 2021

@nikoulinka nu my spíme na gauči v obýváku..mamka tu ma polštáře z ovčí vlny, kytky.. dala jsem pryč i polštář z peří..nikdy jsme problém neměli..klukovi je 5 let..ted na nej koukám ve 3 ráno a má to zase😳 a ne tolik...mám fenistil kapky od pondělí od odpoledne a mastičku..občas ho to svědí. Vysadila jsem i čerstvé mléko a ovoce pomeranče ..děsný...děkuji moc za radu

novamamina
24. lis 2021

@lenki22 Hele dcera měla jednou po Mikuláši mega vyrazku na dlaních. U dr jsme byly. Dětské nemoci vyloučila a že je to 100% alergie. Pak nam alergii potvrdila další známá lékařka. Mizelo to snad dva měsíce! Prý asi na mandarinky... Předtím nikdy nic a teď je taky ji normálně. A taky jsem dávala fenistil, mazala vším možným. Nejlepší nakonec bylo se na to vykašlat a nechat to volně. Ať to zmizí...

lenki22
autor
24. lis 2021

@novamamina my teda máme ten fenistil kapky..dneska ráno měl opuchlý obličej..vyprala jsem všechno oblečení a zmenila prací prášek..dali nám Analergin tablety a mažeme namíchaným krémem z lékárny...tak snad zitra to uz bude lepší...děkuji 🌷

veritanas
25. lis 2021

@lenki22 a pořád jste u té babičky, nebo už doma ve svém? Ona alergie dobíhá i dva týdny než se to srovná, speciálně kožní reakce bývají zpožděné i o několik dní... Určitě ty antihistaminika jsou dobrý krok, ale pokud nejste ve svém, těžko se to pozná.. držím palce..❤️

lenki22
autor
27. lis 2021

@veritanas pořád tu jsme..už je syn lepší..nakonec jsem musela k lékaři..řekl silná alergie na něco co jsme změnili....dostali jsme Cereza tablety, mast na ty fleky co má a šumivé calcium půl tablety denne. Koupila jsem prací prášek Lovela pro děti..a přeprala všechno oblečení i povlečení..dnes uz po vyspání nemá žádný nový flíček na těle. Do dnes nevím z čeho to mohlo být. Prací prášek, mydlo na koupání, nebo nějaká reakce na potravinu?

novamamina
27. lis 2021

@lenki22 na to už nepřijdes