Nevíte, co je to za vyrážku u dítěte?
Ahoj maminky..mám na vás dotaz..jestli nevíte co je toto za vyrážku. Objeví se po spaní a během dne mizí..začalo to před 2 ma dny..🙏 dekuji za jakoukoliv odpověď

Syn měl toto v létě. Doktorka řekla, že to je kopřivka a nasadila antihistaminika. Trvalo to týden. Každý den v 15:00 se takto osypal. Dodnes nevíme, proč se to dělo.
Take bych rekla, ze alergie, mozna lozni pradlo - je to 100 % bavlna? Nebo nejaci roztoci, prach, zvirata, praci prasek... Mozna i jidlo, ale to by mel asi neco podobneho i doma...
Také tipuji alergii. Nasad fenistil a uvidíš.
Takove fleky jsem mela ja kdysi nekolik dnu u dr pry koprivka, dodnes nevim z ceho. Rikali ze nejspis cerstve orechy ty bile ale ty jsem pak dalsi rok jedla ve stejne velkym mnozstvi a nestalo se to. Nekde myslim psali ze se muze stat, ze telo zareaguje na neco prehnane jednou a pak uz proste ne. Uvidite co doma. Taky muze vadit v cem spi apodobne.
Přesně toto mi dělala ovčí vlna. Jednou jsem tak u našich usnula na gauči (mají z ovčí deky přehozy) a takhle jsem byla osypaná. Přesně stejné fleky, jako jsou na fotce. Hodně to svedilo, ale během dne zmizelo. Nenapadlo mě, že to může být z toho. Po nějaké době znovu. Opět jsem na tom usnula a opět osypana. Pak už mi to došlo. Takže bych se také přikláněla k tomu, že malému něco vadí při spaní.
@nikoulinka dekuji🌷
@nikoulinka nu my spíme na gauči v obýváku..mamka tu ma polštáře z ovčí vlny, kytky.. dala jsem pryč i polštář z peří..nikdy jsme problém neměli..klukovi je 5 let..ted na nej koukám ve 3 ráno a má to zase😳 a ne tolik...mám fenistil kapky od pondělí od odpoledne a mastičku..občas ho to svědí. Vysadila jsem i čerstvé mléko a ovoce pomeranče ..děsný...děkuji moc za radu
@lenki22 Hele dcera měla jednou po Mikuláši mega vyrazku na dlaních. U dr jsme byly. Dětské nemoci vyloučila a že je to 100% alergie. Pak nam alergii potvrdila další známá lékařka. Mizelo to snad dva měsíce! Prý asi na mandarinky... Předtím nikdy nic a teď je taky ji normálně. A taky jsem dávala fenistil, mazala vším možným. Nejlepší nakonec bylo se na to vykašlat a nechat to volně. Ať to zmizí...
@novamamina my teda máme ten fenistil kapky..dneska ráno měl opuchlý obličej..vyprala jsem všechno oblečení a zmenila prací prášek..dali nám Analergin tablety a mažeme namíchaným krémem z lékárny...tak snad zitra to uz bude lepší...děkuji 🌷
@veritanas pořád tu jsme..už je syn lepší..nakonec jsem musela k lékaři..řekl silná alergie na něco co jsme změnili....dostali jsme Cereza tablety, mast na ty fleky co má a šumivé calcium půl tablety denne. Koupila jsem prací prášek Lovela pro děti..a přeprala všechno oblečení i povlečení..dnes uz po vyspání nemá žádný nový flíček na těle. Do dnes nevím z čeho to mohlo být. Prací prášek, mydlo na koupání, nebo nějaká reakce na potravinu?
@lenki22 na to už nepřijdes

Tak podle fotky se to těžko pozná... může to být alergie na něco, nebo i atopický ekzém.. svědí to? Je to suché, nabo naopak mokvave? Když to má po spaní, pak by to mohlo být g toho, jak se v noci potí. Nezměnili jste něco? Kosmetika, prášek na praní, nové jídlo? Nebo nějaký stres?