icon

Od kdy lze podávat lichořeřišnici dětem? Dávkování a rady.

terel
8. led 2025

Zdravím, od kolika měsíců/roků mohu dát lichořeřišnici? Chtěla bych dát synovi 9 měsíců.. já s ní mám nejlepší zkušenosti, ale nevím, zda mohou takto malé děti. Přijde mi neustále nachlazený, křehký. Hodně se potí a tak snad ofoukne. U něho je oblékání loterie.

anpineapple
8. led 2025

@terel nedavala bych takhle malému dítěti nic bez porady s pediatrem a lichorerisnici už vůbec ne, je to celkem silná bylinka 😊

felis
8. led 2025

Většinou je s alkoholem, takže bych nedávala.

1pomnenka
8. led 2025

Nedala bych, vždyť je maličký. Imunita se mu teprve bude tvořit.

landelka
Včera v 20:20

@terel Zkoušela jste tu lichořeřišnici ¿ ?
Mám dceru 9 měsíců a byla mi také doporučena, dávat 2 kapky ráno. Ale zatím také nevím zda zkusit nebo raději ne, když je tak malinká. Děkuji

prejeta_zaba
Včera v 20:35
@landelka

@terel Zkoušela jste tu lichořeřišnici ¿ ?
Mám dceru 9 měsíců a byla mi také doporučena, dávat 2 kapky ráno. Ale zatím také nevím zda zkusit nebo raději ne, když je tak malinká. Děkuji

@landelka Určitě radši lichořeřišnici než stále dokola prolévat sirupy a antibiotiky. Bohužel je to tinktura - takže alkohol. Což vám nikdo nedoporučí, protože je to velká zátěž na játra a ledviny. Takže ANO - při nástupu potíží, krátkodobě. NE dlouhodobě. Jinak dávat preventivně pestrou stravu, česnek, vývary, z doplňků třeba Kalobu, C, D, Zinek. Nicméně pořad je to kojenec, je kojená? Přece jen do roka ani ta strava netvoří většinu jídelníčku, pořad je na mléce. Nechceš ještě se vším počkat do příští zimy?

lis6
Včera v 20:37

Od roka už se můžou normálně podávat kapky s alkoholem, já bych se spíš bála tý lichořeřišnice