icon

Odstranění nosní mandle v Thomayerově nemocnici

dindonka
4. led 2016

Maminky prosim o rady. Dcera 3,5 roku by mela jit na nosni mandle do Krce. Dr na ORL mi nic extra nerekl. Reknete mi jak to v Krcin probiha a kolik to stoji.

lucieandrlova
5. led 2016

Ke Krči nic nevím, ale dcera byla teď ve 4 letech v Modřanech na soukr klinice http://fortmedica.cz/orl-modrany/
Po doporučení pediatra, protože má často rýmy a špatně něco vyslovuje a tam mi na ORL doktor řekl, že do 5-ti let by jí stejně nic nevyndával - jednak to je u takto malých dětí riskantní a prý hlavně se to vše ještě do 5-ti let vyvíjí, takže se to může samo upravit. Vyšetřil jí (hadičkou do nosu...) a řekl, ať řekne "máma" a prý to nevidí na odstranění mandlí ani potom. Ať přijdeme za půl roku na kontrolu.

Na soukr kliniku jsme šli kvůli tomu, že tam to odstraňují laserem nebo plazmou a je to mnohem šetrnější a ambulantně - vše hotovo v jednom dni.

Za vyšetření jsme nic neplatili. Na doporucenku od pediatra to hradí pojišťovna.

krystalka
6. led 2016

My jsme byli se synem v necelých 5 letech na nosní mandli na Karláku, neplatili jsme nic, ráno jsme měli nástup, dopoledne zákrok, večer kolem 18h jsme jeli domů, všichni byli velmi příjemní, ochotní, dělají to klasicky, ale nenastal žádný problém, syn po probuzení z narkózy chvilinku plakal, pak usnul a pak byl už úplně v pohodě, odpoledne si snědl oběd a hrál si v jejich herničce....pak ho zkontroloval lékař a jeli jsme domů, za týden na kontrolu.... oni i tam, kde to dělají laserem, tak to samotné odstranění se dělá klasicky, laserem se to jen ošetří nakonec....