Ošetřovné u matek samoživitelek. Jak dlouho mám nárok?
Od minuleho pondeli jsem s dcerou na OCR, mela lokalni atb (oci, nos) , nezabraly, dnes kontrola, dostala celkovy atb, dalsi tyden doma. 9dni to bude v utery, pak bych musela praci resit neplacenym volnem, coz mi moc nevyhovuje, co si budem.... ale! Jsem samozivitelka a nekde jsem cetla, ze bych mela narok na 16 dni OCR..nemate zkusenost?
@betelgeuzz to jsem dr taky rikala, nechce mi to tak napsat..
@lucca0 co nechce napsat?
Jako samoživitelka máš nárok na 16dní placených,tzn, že doma můžeš být i 20,ale jen těch 16bude placených.Dr.nemuze vypsat na jednu diagnozu 2očr,proto ti to nechce napsat.
@betelgeuzz tak doktorka musi novou osetrovacku napsat na jinou diagnozu, jinak druhou ocr neuznaji a nezaplati, tak chapu ze nechce doktorka lhat.
@betelgeuzz ze bych sla na den do prace a pak na dalsi ocr
Jasny chapu. Jen jsem potrebovala vedet, jestli mam spravny info 🙂
@tulikiss já to chápu,ale z příspěvku nebylo jasné, co dr nechce napsat,když zakladatelka původně psala o neplacenem volnu. Někteří dr tu druhou OCR klidně píšou.

Samoživitel má 16 placených dní OČR. Jinak na OČR můžeš být dýl, ale nebudou placené. Není potřeba neplacené volno. Nebo se můžeš na 1 den vrátit do práce a nastoupit na druhou OČR, jestli dr vypíše.